Top 10 bezienswaardigheden Kuta

In het zuiden van het Indonesische Bali, ten zuidwesten van de hoofdstad Denpasar, bevindt zich het populaire gebied Kuta. Deze plek staat dan ook bekend om de paradijselijk witte stranden en was één van de eerste toeristische oorden. Maar, deze plaats heeft natuurlijk meer te bieden dan kuststroken alleen. Welke bezienswaardigheden een plek in de top 10 hotspots verdienen, dat vind je hier.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Kuta op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Kuta

Zodra je in Kuta aankomt, zullen allereerst de luxe hotels en resorts je opvallen; dit is natuurlijk fijn voor een ieder die van comfort houdt. Maar, wil je liever de natuur opzoeken? Dan is ook dat meer dan mogelijk; deze plek staat immers bekend om de karakteristieke kuststroken die voornamelijk bij watersporters geliefd zijn. Maar, ook veel bezienswaardigheden uit deze top 10 nemen je mee in het traditionele leven op Bali.

 

Bezienswaardigheden Kuta:

Bezienswaardigheden-Kuta

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland Kuta doen?
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Kuta >>

 

Top 10 hot spots Kuta

Zoals diverse musea of de omliggende dorpjes met bijbehorende sawa’s waar je het pure leven van de lokale bevolking ervaart. Vanuit hier kun je eveneens gemakkelijk naar de hoofdstad Denpasar reizen om ook deze plek een bezoek te brengen. Maar, wat te doen in Kuta? Met behulp van de meest bezochte plekken en de best beoordeelde bezienswaardigheden kun je de mooiste hotspots van deze plaats samenstellen.

 

Bezienswaardigheden Kuta:

Bezienswaardigheden Kuta

(Bekijk de foto’s en de video op TUI.nl. De video geeft je binnen een paar minuten een goede indruk van de prachtige stad.)

TIP: Met de bovenstaande foto’s en video kun je direct de bezienswaardigheden en hotspots bekijken!

  • Wat is er te doen in Kuta?
  • Wat zijn de leukste plekjes om te bekijken?
  • Bekijk van het museum Pasifika of de Uluwatu Tempel
  • Winkelen en eten in de Seminyak
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Het bezoeken van de verschillende grote en minder grote plaatsen op Bali gaat samen met het bekijken van de vele bezienswaardigheden die de plaatsen hebben. In Kuta kun je bijvoorbeeld naar het Garuda Wisnu park, Jalan Legian of wat dacht je van een mooi waterpark? Elke stad lijkt in veel opzichten op elkaar, terwijl er toch grote verschillen zijn. Ook hier weer kun je mooie tempels bekijken.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Kuta:

 

1. Garuda Wisnu Cultureel Park

Dit culturele park uit de top 10 behoort tot de absolute hotspots voor cultuur- en natuurliefhebbers; je vindt hier een vijver met lotusbloemen en diverse religieuze beelden. Zoals je op de foto kunt zien zijn de beelden in dit park erg indrukwekkend. Zorg er dan ook voor dat de geheugenkaart van je camera nog voldoende vrije geheugen heeft. Je zult hier vele foto’s maken.

2. Seminyak

Het luxe Seminyak staat bekend om de restaurantjes en winkeltjes. Zo kun je hier een middag shoppen, maar ook de dag rustig afsluiten. Maak een mooie strandwandeling om de dag af te sluiten. Er zijn (goedkope) souvenirwinkels maar ook diverse kledingwinkels waar je allerlei lokale maar ook internationale kleding kunt kopen.

3. Museum Pasifika

In het museum Pasifika kom je veel traditionele, Balinese kunst tegen; hierdoor behoort het, vooral voor cultuurfanaten, tot de echte top 10 bezienswaardigheden. Wat je wellicht niet zult verwachten in een museum, kun je in de tuinen ook trouwen. Je zult dan ook met enige regelmaat een familie voorbij zien komen die keurig is aangekleed en een bruidspaar in een mooie witte jurk en meerdelig pak.

4. Jalan Legian

Deze ‘hoofdstraat’ van Kuta staat bekend om het nachtleven, maar je kunt er overdag ook fijn eten of langdurig winkelen. In de avond gaan er verschillende bar’s open en kun je tot in de vroege uurtjes genieten van allerlei cocktails en andere drank.

5. Uluwatu Tempel

Deze ‘spirituele tempel’ uit de top 10 bezienswaardigheden bevindt zich bij een hoge klif en biedt panoramische uitzichten over zee. Als je hier eenmaal bent, heb je een prachtig uitzicht over de zee. Een mooie panarama foto maken is dan ook zeker een aanrader.

6. Museum Kain

Dit textielmuseum laat je een grote collectie aan iconische batikprints zien en hoe deze, eveneens met historische middelen, gemaakt worden. Op bepaalde dagen zal er ook ‘live’ kleding gemaakt worden zodat je kunt zien hoe het er vroeger aan toe ging. Bij de binnenkomst kun je bij de receptie vragen of er een rondleiding mogelijk is.

7. Legian Beach

Eén van de fijnste stranden is deze kuststrook uit de top 10 bezienswaardigheden: Legian Beach. Ook vind je hier comfortabele ligbedden. Je kunt hier een dagje ontspannen. Wanneer je een rondreis maakt over het eiland is het ook fijn om af en toe even te genieten van de zon en de zee. Op Legian Beach is dit meer dan mogelijk.

8. Beach

Een ander strand uit deze top 10 is the Beach; deze plek is niet alleen voor zonliefhebbers, maar ook voor watersporters een geliefde bestemming. Je kunt hier ook duiken en snorkelen. Ook het huren van een bootje behoort vaak tot de mogelijkheid. Je kunt dit het beste van te voren reserveren zodat je er zeker van bent dat je die dag ook kunt varen.

9. DMZ Bali

Dit 3D museum is, vooral voor de jeugd, een zekere hotspot; je vindt hier veel driedimensionale kunstwerken en kunt speciale ‘trick’-foto’s laten maken. Als je zelf wel eens een 3D foto of tekening hebt gemaakt dan weet je hoeveel werk daarin zit. In dit museum zie je de mooiste schilderijen en foto’s in 3D. Het Dream Museum Zone Bali doet de naam eer aan. Het lijkt net alsof je in een compleet andere wereld bent. Absoluut een aanrader om te bezoeken!

10. Waterbom Bali

Het Waterbom is een waterattractiepark in Kuta; vooral voor de jeugd is het een avontuurlijke belevenis middels de vele en hoge waterglijbanen. Je kunt je hier een hele dag vermaken zonder ook maar één moment verveling te hebben. Je zult zien hoe snel de tijd voorbij gaat. Het waterpark op Bali ligt midden in de natuur waardoor het een hele bijzondere belevenis heeft.

Kortom, het zuiden van Bali biedt genoeg activiteiten voor jong en oud. Of je nu de natuur bezoekt in het culturele park of traditionele kunst in diverse musea bekijkt: Kuta is een bedrijvig gebied. En, ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Lijkt je dit nu echt een plek voor jou? Vergeet dan vooral niet deze top 10 aan bezienswaardigheden met je mee te nemen.