Top 10 bezienswaardigheden Malaga

Aan de kust van het Iberische schiereiland Spanje, gelegen in het Andalusische land, bevindt zich één van de mooiste en historische steden van de Spaanse zuidkust: Malaga. Een stad die door de eeuwen heen de mooiste erfenissen aan zich heeft weten te binden, veelal te bezichtigen in de karakteristieke, bijbehorende top 10 bezienswaardigheden. Maar, hoe zijn deze hier ooit terechtgekomen?

 

Maak je keuze:

 

Bekijk de Malaga TOP 10

Bezienswaardigheden Malaga

 

  • Wat is er te doen in deze stad?
  • Prachtige gebouwen zoals het fort van Alcazaba
  • Mooie kathedralen, zoals ‘La Manquita’
  • Winkels en de leukste restaurantjes
  • Bekijk hierboven op TUI de bezienswaardigheden

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Malaga:

Bezienswaardigheden Malaga foto's

(Klik op de foto’s voor een vergroting)

TIP: Vergroot de bovenstaande video en foto’s. Benieuwd waar je de hotspots en bezienswaardigheden van Malaga kunt vinden? Met behulp van de bovenstaande foto’s is dat snel gedaan!

 

De top 10 bezienswaardigheden van Malaga

Eén van de mooiste, historische elementen van de stad is de combinatie van diverse stijlen die het Spaanse Malaga in de loop der eeuwen sterk beïnvloed hebben. Want, ook al is de Spaanse cultuur zeer aanwezig in Andalusië, het is niet altijd in handen van de inheemse Spanjaarden geweest; iets dat eveneens geldt voor Malaga zelf. Een behoorlijk aantal eeuwen geleden waren het namelijk de Moren die hier de dienst uitmaakten. Ze namen hun kennis rond de ‘Arabische bouwstijl’ mee en pasten deze toe in de –door hen- nieuw gecreëerde, Spaanse nederzettingen. Eén van de oudste overblijfselen van deze tijd is het oude, middeleeuwse fort van Alcazaba.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 bezienswaardigheden Malaga

En bij dit fort bevindt zich meteen een ander interessant fenomeen: het ‘Teatro Romano’, ook wel het ‘Romeins theater’. Deze plek, waar vele toneelstukken opgevoerd zullen zijn, toont aan dat het eveneens de Romeinen waren die deze stad in Andalusië buitengewoon interessant gevonden hebben. Ook zij hebben hun architectonische sporen achtergelaten. Het Malaga van ‘nu’ is één zeer diverse en buitengewoon geciviliseerde stad met moderne faciliteiten. De vele winkelstraatjes, eveneens terug te vinden in deze top 10 bezienswaardigheden, lopen uit op verrassende, charmante pleintjes waar je de echte Spaanse cultuur kunt ontdekken middels kleine tapasbarretjes en pittoreske huisjes.

 

 

Top 10 hotspots Malaga

Het hedendaagse Malaga is een bijzondere stad waar je van het oude stadsgedeelte geleidelijk overloopt in de moderne wereld. Ook de indrukwekkende werken van één van de grootste meesters van Spanje, de inheemse bewoner van Malaga ‘Pablo Picasso’, kun je bezichtigen in het gelijknamige museum. Van kunst- en cultuurfanaten tot rust- en natuurliefhebbers: deze Spaanse stad heeft voor ‘ieder wat wils’, zo ook de top 10 aan bezienswaardigheden. Maar, welke plek lijkt jou een bezoekje waard?

 

Top 10 Malaga:

 

1. Alcazaba

Alcazaba - bezienswaardigheden Malaga

Gelegen tegen een helling in Malaga bevindt zich de nummer 1 uit de top 10 bezienswaardigheden: het middeleeuwse fort van Alcazaba. Het is één van de best bewaarde complexen van de Moorse overheersing. Ook vind je op het bijbehorende terrein een archeologisch museum en diverse overgebleven ruïnes.

2. Teatro Romano

Teatro Romano - bezienswaardigheden Malaga

Aan de voet van het fort Alcazaba bevindt zich het ‘Teatro Romano’: een eeuwenoud Romeins theater waar vroeger vele toneelstukken het levenslicht zagen. Door dit waardevolle stukje geschiedenis, dat bij toeval werd ontdekt in de helft van de 19e eeuw, behoort het met recht tot de top 10 hotspots van Malaga.

3. Kathedraal van Malaga

Kathedraal van Malaga - bezienswaardigheden Malaga

Het is één van de grootste bouwwerken die Malaga rijk is: de kathedraal ‘La Manquita’. In de 16e eeuw startte de bouw en eindigde in de 18e eeuw; echter is het werk nooit voltooid waardoor er nog altijd een gedeelte van de tweede toren ontbreekt; alleen al hierdoor behoort het tot de top 10 bezienswaardigheden.

4. Picasso’s Museum

Pablo Picasso, het is één van de bekendste bewoners en kunstenaars die deze stad ooit gekend heeft. Het was de meester van de geometrische vormen en één van de grootste kunstenaars van Spanje. Niet voor niets is er een museum, met zijn werken, aan hem gewijd en behoort het tot de absolute top 10 hotspots van Malaga.

5. Monte Gibralfaro

Monte Gibralfaro - bezienswaardigheden Malaga

De grote berg van Malaga uit deze top 10 bezienswaardigheden heeft een hoogte van 130 meter en biedt panoramische vergezichten over de stad. Op de berg bevinden zich vele dennen- en eucalypthusbomen, gelegen bij de oude stadsmuren van het middeleeuwse fort. Het is een plek waar je even aan de hectiek kunt ontsnappen.

6. Calle Marqués de Larios

Wanneer je van winkelen houdt, moet je zeker de mooiste straat uit deze top 10 hotspots bekijken. De straat vindt haar oorsprong in de 19e eeuw en is enkel toegankelijk voor voetgangers. Aan het ‘Calle Marqués de Larios’ bevinden zich vele winkelpanden en cafeetjes waar je, tussen alles door, snel een hapje kunt doen.

7. Paseo de España

Dit stukje natuur in de stad is een plek waar jong en oud samenkomen; van rustende ‘Malagueños’ tot spelende kinderen in de schaduwplekken. Het wandelgebied wordt omringd door exotische planten en palmbomen en is, vooral voor de rust- en natuurliefhebbers, één van de absolute bezienswaardigheden uit de top 10.

8.Plaza del Obispo - bezienswaardigheden Malaga

 

Eén van de mooiste verrassingen uit de top 10 hotspots en de stad Malaga is het kleine, charmante plein van Plaza del Obispo. De rijkelijke residenties eromheen, de fraaie fontein en groene palmbomen lijken het geheel bijna tot een filmachtige setting te maken. Deze ‘pure, Spaanse plek’ moet je echt gezien hebben.

9. Jardín Botánico de la Concepcion

Wanneer je van natuur houdt, is deze 23 hectare grote, botanische tuin één van de mooiste bezienswaardigheden uit de top 10 hotspots van Malaga. Deze tuin, daterend uit de 19e eeuw, herbergt een grootse verzameling aan tropische en subtropische planten van 5 continenten. Het is ‘het paradijsje’ van de stad.

10. Sea Life

Het ligt wat meer buiten Malaga, maar behoort ook absoluut tot de top 10 bezienswaardigheden: het park van Sea Life. Dit grootse aquarium is een belevenis voor jong en oud en toont de mooiste diersoorten, zoals zeeroggen en haaien. Middels een gangpad wandel je door dit ‘waterleven’ waarbij de dieren zo boven je hoofd zwemmen.

 

Eén van de mooiste kenmerken van deze Andalusische stad is haar rijke geschiedenis met de vele invloeden die het gebied ondergaan heeft. Waar de Romein een heus theater bouwden, creëerden de Moren één van de best bewaard gebleven forten van de streek. En die overblijfselen, die zijn nog altijd te bewonderen middels de top 10 bezienswaardigheden van deze stad. Ben je van plan eens naar Andalusië te gaan? Dan mag een bezoek aan het mooie Malaga uiteraard niet vergeten worden. En, gauw nog een tip: vergeet vooral niet deze steden top 10 aan hotspots in je koffer mee te nemen.