Top 10 bezienswaardigheden Marrakech

Wie eens naar de film Aladdin heeft gekeken, kan vast de iconische en Oosterse details eruit pikken: een groot paleis, een moskee, een centrale markt en kamelen als vervoersmiddelen. In de film ziet het er allemaal erg romantisch uit. Maar, er is een stad die je diezelfde beleving kan geven; een stad die zomaar het decor van Aladdin had kunnen zijn. En die stad? Dat is het bewonderenswaardige Marrakech. Maar, welke hotspots van deze stad zouden nu een plek mogen krijgen in een top 10 aan bezienswaardigheden?

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De Marrakech Bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Marrakech

 

  • Wat is er te doen in Marrakech?
  • Wat zijn de leukste plekjes op de stad?
  • Geniet van de woestijn en de moskeeën
  • Winkelen en eten in de hoofdstad met een mooie markt
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Marrakech op TUI.nl:

Bezienswaardigheden Marrakech

(klik op de foto’s of video om te bekijken op TUI.nl)

Snel de bezienswaardigheden Bekijken? Klik dan hierboven op de video of de foto’s. In de video zie je in iets meer dan 3 minuten alle hotspots achter elkaar!

 

Top 10 bezienswaardigheden Marrakech

Het sprookjesachtige Marrakech is één van de vier koningssteden en vormt de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Maar, hoe is deze stad in de Sahara eigenlijk eens ontstaan? Het belangrijkste startpunt is het jaar 1062; in deze periode wisten de Almoraviden, de eerste heersers van het Islamitische Rijk, deze stad te stichtten. Doordat er goede mogelijkheden tot irrigatie waren, middelen waarmee de landbouwgronden op handige manieren water konden krijgen, werd het gebied al gauw aantrekkelijk voor een grote groep mensen.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hotspots Marrakech

Honderd jaar later, in 1162, werd de Koutoubia Moskee, eveneens te zien in de top 10 bezienswaardigheden, gebouwd; hiermee kreeg Marrakech een voorname positie op religieus niveau. Door de aanwezigheid van het grote Djemaa el Fna plein werd het tevens een plek waar veel gehandeld werd. In de 13e eeuw had de stad al een inwoneraantal van boven de 200.000 mensen; hiermee werd Marrakech één van de grootste steden ter wereld uit die tijd. Ook het oude centrum dat je rondom het grote marktplein vindt, is in de loop der jaren goed bewaard gebleven. In het hedendaagse Marrakech kun je goed zien dat de liefde voor het verleden nog altijd gekoesterd wordt.

Top 10 Marrakech

De vele musea uit deze top 10 bezienswaardigheden tonen dan ook een rijke collectie aan islamitische kunst en andere culturele expressies, veelal te zien in de imposante, Moorse bouwwerken. Ook het hoge aantal religieuze complexen toont de bewonderenswaardige loyaliteit aan het geloof. Maar, welke hotspots uit deze top 10 ga jij bezoeken?

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Marrakech:

 

1. Djemaa el Fna

Djeema el Fna - Bezienswaardigheden Marrakech

Eén van de meest iconische bezienswaardigheden uit de top 10 hotspots van Marrakech is de grote markt op dit centrale plein. De vele kraampjes verkopen dan ook allerlei authentieke, Marokkaanse producten. Daarnaast kom je ook veel Oosterse, culturele expressies tegen, zoals verhalenvertellers, muzikanten en slangenbezweerders.

2. Koutoubia Moskee

Koutoubia Moskee - Bezienswaardigheden Marrakech

Het is de grootste moskee van Marrakech en daarmee eveneens uit deze top 10: de Koutoubia Moskee. In de late 12e eeuw werd het complex voltooid dat zich hedendaags kenmerkt door de hoge minaret. Daarnaast is de moskee vervaardigd naar de richtlijnen van de traditionele Almohadenstijl.

3. Douiria Museum Mouassine

In de moskee van Mouassine uit deze top 10 bezienswaardigheden van Marrakech zie je een laat-zestiende en begin-zeventiende eeuwse vorm van architectuur. In het complex vind je allerlei typen werken, waaronder kunstvormen, muziek en andere artistieke expressies van Marokkaanse bodem.

4. Marjorelletuin

Marjorelletuin - Bezienswaardigheden Marrakech

Deze botanische tuin uit de top 10 hotspots is ontworpen door Jacques Marjorelle waarbij de decoratieve elementen, zoals fonteinen en muren, een kobaltblauwe kleur hebben. Niet alleen was dit eens het bezit van Yves Saint Laurent, ook vind je er plantensoorten, voornamelijk cactussen, die allen afkomstig zijn van een ander continent. Tevens zie je hier een islamitisch museum.

5. Marrakech Museum

Marrakech Museum - Bezienswaardigheden Marrakech

Het Marrakech Museum behoort met recht tot de top 10 bezienswaardigheden door de hoge, culturele waarde. Het complex toont een grote collectie aan Moorse kunst; iets waar het exterieur mede een voorbeeld van is. Je vindt er diverse kunstvormen, zoals munten, boeken en vazen met betrekking tot de Barbaarse, Joods-Marokkaanse en Islamistische cultuur.

6. Ben Youssef Madrasa

Ben Youssef Madrasa - Bezienswaardigheden Marrakech

Waar het eens een Koranschool was, is de Ben Youssef Madrasa nu een indrukwekkende bezienswaardigheid die de pure, islamitische architectuur laat zien, mede door de aanwezigheid van cederhout, marmer en tegelwerken. Het complex stamt uit de 16e eeuw en behoort tot te meest authentieke hotspots van Marrakech.

7. Tuinen van Menara

Tuinen van Menara - Bezienswaardigheden Marrakech

Eén van de meest rustgevende bezienswaardigheden uit deze top 10 zijn de botanische tuinen van Menara. Het bijbehorend paviljoen dateert uit de 16e eeuw tijdens de Saadi-dynastie. In de tuinen vind je boomgaarden en een vijver. Dit complex diende als zomerresidentie voor deze adellijke familie.

8. Paleis van Bahia

Paleis van Bahia - Bezienswaardigheden Marrakech

Het Bahiapaleis uit de top 10 hotspots van Marrakech werd gebouwd in de 19e eeuw en was, in die periode, de grootste van zijn tijd. Het kleurrijke paleis heeft een oppervlakte van achtduizend vierkante meter en beschikt over 150 kamers. Daarnaast heeft het diverse binnenplaatsen en binnentuinen en laat het de typisch Marokkaans-islamitische stijl zien.

9. Tombes van Saadian

Tombes van Saadian - Bezienswaardigheden Marrakech

De tombes van Saadian behoren tot de meest bijzondere bezienswaardigheden uit deze top 10. De graven dateren uit de laat-zestiende eeuw, ten tijde van sultan Ahmad I al-Mansur, en vormen gezamenlijk het mausoleum voor de familie Saadi. De oude tombes zijn gedecoreerd met mozaïek en behoren tot de authentieke hotspots.

10. Kamelentocht Sahara

Kamelentocht door de Sahara - Bezienswaardigheden Marrakech

Niets voelt waarschijnlijk zo Oosters als het rijden op een kameel. In de Sahara nabij Marrakech kun je op kamelensafari waarbij je, met een groep, door de woestijn trekt en je de ‘zanderige natuur’ naast deze stad kunt ontdekken. Het is een ware belevenis en behoort tot de meest avontuurlijke hotspots uit deze top 10 bezienswaardigheden.

Wanneer je naar deze top 10 kijkt, zou je Marrakech met recht een sprookjesachtige stad mogen noemen. Maar, er zijn wel een aantal puntjes waar je rekening mee moet houden tijdens de vakantie. In het Marokkaanse land, iets dat eveneens voor deze stad geldt, wordt het niet erg gewaardeerd als je er, vooral als vrouw, te bloot bij loopt. Ook in religieuze gebouwen, zoals een moskee of museum, wordt er van je verwacht dat je veelal bedekkende kleding draagt. Maar, wanneer je jezelf aanpast naar de voorschriften van dit land zijn de bewoners zeer gastvrij. Sterker nog, Marrakech behoort tot de meest gastvrije steden ter wereld, dus een warm welkom zal je zeker tegemoet komen. Kortom, ben je benieuwd naar deze Oosterse wereld en ben je wel in voor een kamelensafari? Neem jezelf dan mee in deze top 10 bezienswaardigheden van Marrakech.