Top 10 bezienswaardigheden Mombasa

Wat is er te doen in en rond Mombasa? Bekijk hieronder de top 10 met bezienswaardigheden.

Allereerst moet je kijken hoe je naar deze stad moet reizen. Het is niet naast de deur! Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks naar Nairobi vliegen. Dat is de hoofdstad van Kenia. Vanaf Nairobi vlieg in minder dan een uurtje naar Mombasa. Een van de top 10 bezienswaardigheden in het land. Mombasa ligt aan de kust van Kenia. Om in Mombasa van de ene naar de andere locatie gaan pak je de ‘matatu’. Dit zijn kleine busjes die altijd op dezelfde route rijden. Het is wel een gezellige manier van reizen, zo tussen de lokale bevolking zittend.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Mombasa op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Bezienswaardigheden Mombasa:

Bezienswaardigheden Mombasa

(Hierboven zie je de bezienswaardigheden op de website van TUI. Klik op de foto of video voor een vergroting.)

  • Wat is er te doen in Mombasa?
  • Wat maakt deze stad uniek en waar zijn de hotspots?
  • Ga op Safari of ontdek de oude stad
  • Bekijk oude gebouwen zoals het Fort Jesus of de Swaminarayan Tempel
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Top 10 bezienswaardigheden Mombasa

Het leuke van Mombasa is dat de stad aan de kust ligt. Dus heb je het strand altijd dichtbij. Deze stranden zijn goed voorzien van beachbars met hotspots en er zijn lekkere strandstoelen te huur voor een bescheiden prijsje. Nadat je wat vrije tijd op de stranden hebt doorgebracht wordt het tijd om aan dagtripjes te gaan denken om rond te kijken in de mooie omgeving van Mombasa. Er zijn natuurparken en oude forten te zien. Voor elk wat wils.

 

 

Top 10 hotspots Mombasa

Wat je ook in Mombasa tegenkomt zijn gebouwen die ooit door vroegere bezetters zijn gebouwd. Buitenlandse invloeden zijn dan ook duidelijk zichtbaar. Denk hierbij aan Arabische en Portugese invloeden. En ook Britse koloniale invloeden zijn zichtbaar. Je kunt stellen dat in Mombasa mensen uit veel verschillende culturen samen leven. Denk hierbij aan India, Afrika en het Midden-Oosten. De vele top 10 bezienswaardigheden houden je geïnteresseerd en je verveelt je daar geen seconde. Laten we eens kijken welke top 10 bezienswaardigheden je hier aantreft.

 

 

 

Wat is er te doen in Mombasa? Bekijk de top 10

 

1. De oude ‘Town’

Oude binnenstad - bezienswaardigheden Mombasa

Die oude binnenstad is authentiek en een top 10 locatie en het lijkt af en toe alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Wat is er te doen in de ‘Old Town’? Er staan prachtige oude koloniale huizen. Authentieke bezienswaardigheden. Je komt geregeld oude tempels en moskeeën tegen. Overal waar je kijkt zie je weer andere bezienswaardigheden. Dit deel van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco .

2. Swaminarayan Tempel

In Mombasa wonen veel mensen uit India en als je daar in hun wijk rondloopt heb je gevoel dat je je in India bevindt. Het is net of je in de straten van New Delhi loopt, terwijl je toch echt in Mombasa bent! In de Indiase wijk staan diverse bezienswaardigheden. Een van deze bezienswaardigheden is de prachtige Hinduïstische Swaminarayan tempel. Het is een apart bouwwerk en van binnen zie je vreemde en aparte muurschilderingen en vreemde ornamenten.

3. Fort Jesus

Fort Jesus - Bezienswaardigheden Mombasa

Wat is er te doen in Mombasa? Bij een tour langs de kust van Mombasa tref je een mooi museum aan, dat vroeger het historische Fort Jesus was. Het deed toen dienst als het Portugese Hoofdkwartier. Het had een verblijf voor de slaven en het was een militair complex alsmede een gevangenis. Zeker een van de interessantere bezienswaardigheden.

4. De stranden van Mombasa

Stranden - bezienswaardigheden Mombasa

Omdat Mombasa aan de kust is vind je natuurlijk tal van prachtige zandstranden. Deze stranden zijn echte bezienswaardigheden. Goed voorzien van gezellige beachbars en restaurants met aanwezige hotspots is het een plezier om daar je dag en ook je avond door te brengen. De sfeer is er fantastisch. De wijk Nyali is vol met bezienswaardigheden en een gebied waar je de beste stranden aantreft. Prachtig wit zand en grote palmbomen maken het plaatje compleet. Het water van de zee is azuurblauw en je ziet er kleurige koralen.

5. Haller Park

Haller park - Bezienswaardigheden Mombasa

Wil je wel de wilde dieren zien, maar er niet te ver in Kenia voor reizen dan zit je goed in het Haller Park. Deze kleine open dierentuin ligt in de buurt van Mombasa. De apen klimmen daar vrij in de bomen en je ziet er verschillende wilde dieren zoals giraffes en in het water zwemmen nijlpaarden. Schildpadden kruipen er vrij rond. Je kan er zakjes voer kopen om de giraffen te voeren, erg leuk! Bij de verschillende horecagelegenheden kun je van al het moois nagenieten.

6. Jumba La Mtwana

Heb je zin een leuke dagtrip die niet te ver is van Mombasa? Dan raden we je een dag naar Jumba la Mtwana aan. Niet verder dan 18 kilometer van Mombasa verwijderd en je bent er zo. Het is een oude nederzetting aan zee. Wat is er te doen in Jumba? Eenmaal daar aangekomen tref je niet alleen deze nederzetting aan, maar ook een aantal gezellige bars en restaurants, hotspots zijn er aanwezig.

7. Mombasa’s nachtleven

Onder de vele bezienswaardigheden tref je de geweldige beachbar Moonshine Beachbar aan. Lekker buiten zitten in de avondbries, heerlijke samosa’s en lekkere drankjes tegen goede prijzen. Hotspots tot je beschikking. Nog een hele leuke nachtclub om naar toe te gaan is de Casablanca. Goed gemanierd personeel en super muziek. Er zijn nog tal van bezienswaardigheden en top 10 locaties. Mombasa is een leuke uitgaansstad.

8. Wasini Island

Wasini eiland - Bezienswaardigheden Mombasa

Wat is er te doen in Wasini Island? Als je het leuk vindt huur je een zeilbootje met de kapitein erbij en ga je richting Wasini Island. Er bevinden zich super leuke restaurantjes waar je vers gevangen vis, krab en kreeft kunt eten. Er waren zelfs hotspots. Dit eten wordt heerlijk gekruid voor je gekookt. Je krijgt je eten terwijl je lekker aan tafel zit bij de zee. Na het eten kan je gaan snorkelen of duiken, net wat je zelf leuk vindt. Als je geluk hebt, komen er dolfijnen met je mee zwemmen! Zeker het herhalen waard!

9. Varen met een glass bottom boot

Boottocht - Bezienswaardigheden Mombasa

Je vraagt je daar misschien af: “Wat is er te doen in deze stad”? Wat je in Mombasa kunt regelen is een super spannende en leuke trip met een glass bottom boat. Dit is in principe een motorboot met in het midden een groot glazen raam in de bodem van de boot. Helemaal geweldig en een van de mooiste bezienswaardigheden, want zodra je op het water bent zie je prachtig gekleurde vissen en koralen onder je boot. Je krijgt ook de kans om even te snorkelen als je dat leuk vindt.

10. Mombasa Marine Park

Een mooie afsluiting van je reis is een heerlijke rustige strandwandeling maken aan het eind van de middag. Geniet van de prachtige zonsondergang en ga dan gezellig nog even uit eten. Leuke en gezellige restaurants vind je overal!