Top 10 bezienswaardigheden Montego Bay

Wat is er te doen in Montego Bay? In de onderstaande top 10 zie je de bezienswaardigheden en hotspots!

Aan de noordkust van Jamaica kan je één van de sterkst opkomende toeristische centra van het eiland terugvinden met Montego Bay. Niet alleen is het één van de hotspots van de Caraïben om luilekker aan het strand te liggen dankzij de parelwitte stranden, maar bovendien zijn de voorzieningen in Montego Bay top. Wat is er te doen in Montego Bay?

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Montego Bay op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Montego Bay

Een top 10 van de bezienswaardigheden van deze stad zou gevuld kunnen worden met het rijke nachtleven, de kilometerslange stranden, maar ook bijvoorbeeld met de vele culinaire opties. Bovendien staat deze paradijselijke streek ook bekend omwille van haar adembenemende excursies. Daar geen enkel van uitproberen bij een bezoekje zou een misdaad moeten zijn. Het is na Kingston de grootste stad van Jamaica en is misschien wel de leukste om te bezoeken.

 

Bezienswaardigheden Montego Bay:

Bezienswaardigheden-Montego-bay

  • De op een na rootste stad van Jamaica
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in deze stad doen?
  • Leuke stranden, activiteiten en bezienswaardigheden
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden op Montego Bay >>

 

Top 10 hotspots Montego Bay

Ben jij een toerist wiens top 10 aan bezienswaardigheden toch voornamelijk bestaat uit avontuurlijke activiteiten? Dan is Montego Bay vast en zeker één van de hotspots van Jamaica. Zo kan je een avontuurlijke reis ondernemen richting de beroemde watervallen “Dunns River”. Hier varen op een bamboe vlot of toch liever raften? De keuze is aan jou. In de omgeving van de watervallen vallen bovendien nog veel meer bezienswaardigheden te ontdekken. Grotten volgen elkaar in een sneltempo op, de tropische tuinen rond Dunns River zijn indrukwekkend en in Ocho Rios kan je het inheemse leven echt verkennen. Wat is er te doen in Montego Bay? Avonturen beleven! Bekijk de mooiste plekjes van de stad in de  bovenstaande top 10. Bekijk ook eens de foto’s en video en krijg een goede indruk.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van MONTEGO BAY:

Bezienswaardigheden Montego Bay

(Vergroot de foto’s en video door erop te klikken. Je kunt zo alle bezienswaardigheden en hotspots bekijken.)

  • Wat is er te doen in Montego Bay?
  • Welke bezienswaardigheden moet je echt gezien hebben?
  • Ga naar het huis van de witte heks of het Marina park.
  • Uren rondlopen en winkelen in de hoofdstad
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

 

Montego Bay is niet alleen één van de hotspots van Jamaica omwille van de bruisende stad en de mooie natuur, maar vooral door de onovertroffen kust. Voor duikers en snorkelaars staat de stad met stip in elke top 10. Mag het voor jou toch net iets rustiger? Dan vind je in de omgeving van de stad tal van golfbanen terug om jouw slag in te oefenen. Mag er ook een streepje cultuur jouw top 10 aan bezienswaardigheden binnen sluipen? Dan zijn er enkele knappe plantage woningen in de streek terug te vinden en is de St. James Parish Church zeker de moeite waard. Bezoek zeker ook eens enkele van de lokale musea. Wat is er te doen in Montego Bay is dan ook een vraag die je met meer dan enkel zon, zee en strand kunt beantwoorden.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Montego Bay!

 

1. Montego Bay Marine Park

We trappen de top 10 bezienswaardigheden van Montego Bay af met dit indrukwekkende natuurreservaat. Het Montego Bay Marine Park is open sinds 1991 en heeft een oppervlakte van maar liefst 25 km². Hier vind je zeilers, duikers, snorkelaars, windsurfers en alles wat met water te maken heeft. Als je geluk hebt bezoek je het natuurreservaat net tijdens één van de vele evenementen. Wat is er te doen in Montego Bay? Tal van watersporten.

2. De St. James Parish Church

Geen top 10 aan bezienswaardigheden is ooit compleet zonder een kerk of kathedraal. De St. James Parish Church werd gebouwd in de 18de eeuw en is naar de lokale normen dan ook vrij oud. Hoewel de kerk zelf niet al te bijzonder is valt het toch te overwegen een excursie te ondernemen richting het bouwwerk. Sommige van de graven bij de kerk zijn ruim 200 jaar oud en dat is een echte zeldzaamheid.

3. The Cage

Een streepje horror in onze top 10 bezienswaardigheden met The Cage. Midden op het Sam Sharpe plein in de stad vind je de beroemde kooi met de weinig creatieve naam The Cage terug. In deze stenen kooi werden in een ver verleden weggelopen slaven opgesloten. Om in The Cage te belanden was het al voldoende om als slaaf niet op tijd van straat te zijn wanneer de beroemde koperen bel luidde.

4. Montego Bay

Montego Bay - Bezienswaardigheden Montego Bay

Ook de binnenstad van Montego Bay zelf heeft vast en zeker zijn plaats in de top 10 bezienswaardigheden. Het is een bruisende stad met een bijzondere sfeer die vooral ’s nachts tot leven komt. Niet voor niets is Montego Bay één van de hotspots van Jamaica qua nachtleven. Overdag vind je hier alle winkels, resorts en restaurants terug die je nodig hebt om te overleven.

5. Het huis van de witte heks

Deze durfden we gewoon niet uit de top 10 bezienswaardigheden halen. In Montego Bay vind je Rose Hall Great House terug dat lokaal bekend staat als het huis van de witte heks. De legende gaat dat dit huis ooit eigendom was van Annie Palmer die op het eiland een naam als een klok is. Deze beoefenaarster van voodoo was de schrik van Jamaica en zou onder andere slaven vermoord hebben in haar bed. Vandaag de dag is Rose Hall Great House een museum.

6. Dunn’s River Falls

Dunn’s River Falls - Bezienswaardigheden Montego Bay

Dunn’s River Falls ligt niet in Montego Bay zelf, maar hoort desondanks bij de top 10 aan bezienswaardigheden. Dit is de beroemdste waterval van Jamaica en vanuit MoBay vertrekken er tal van excursies richting deze schilderachtige plek. Bijzonder is dat deze watervallen vlot te beklimmen vallen en in een unieke vorm zijn gegroeid. Een excursie naar Dunn’s River Falls stelt nooit teleur.

7. Gloucester Avenue

Technisch gezien is deze entry in onze top 10 aan bezienswaardigheden een deel van de stad zelf. Desondanks verdient Gloucester Avenue een aparte vermelding voor zijn kleurrijke gebouwen. Dit is het deel van Montego Bay waar je de souvenirs terug kunt vinden en waar ook het nachtleven zijn plek heeft. Nog nooit gehoord van Gloucester Avenue? Dan ken je het misschien beter onder zijn andere naam: de Hip Strip.

8. Doctor’s Cave Beach

Doctor’s Cave Beach - Bezienswaardigheden Montego Bay

Wat is er te doen in Montego Bay? Daar bestaat geen top 10 bezienswaardigheden van zonder Doctor’s Cave Beach als één van de hotspots aan te duiden. Dit is één van de drukst bezochte stranden van de stad en je begrijpt meteen hoe dat komt vanaf de eerste aanblik. Palmbomen, parelwit zand en blauwe parasols wisselen elkaar in een sneltempo af. Om het met één woord te zeggen: wauw.

9. Reggae Sumfest

De genre reggae is dankzij Bob Marley onlosmakelijk met Jamaica verbonden. Reggae Sumfest is het grootste feest van het jaar en heeft zijn plek in de top 10 bezienswaardigheden. In het hartje van de zomer kan je in juli en augustus samen met ruim 30 000 bezoekers genieten van de zwoele beats. Heb je nog geen aangepaste kleding? Geen zorgen. Even naar de Hip Strip en je kunt zo tussen de feestvierders gaan staan.

10. Ironshore

Ironshore - Bezienswaardigheden Montego Bay

Ironshore sluit onze top 10 van bezienswaardigheden af. Deze buitenwijk van Montego Bay is de bestemming voor wie net wat meer luxe van zijn verblijf verwacht. Gelegen op acht kilometer buiten het centrum is Ironshore nog vlot bereikbaar en de perfecte uitvalsbasis voor de legendarische stranden van Montego Bay.