Top 10 bezienswaardigheden Negril

Wat is er te doen in Negril? Bekijk hieronder de top 10 bezienswaardigheden met de mooiste hotspots.

Schier eindeloze stranden, adembenemend mooie koraalriffen, de mooiste zonsondergangen en een lekkere dosis reggae op de achtergrond. Lijkt dat je wat? Dan is het paradijselijke Negril in het westen van Jamaica helemaal iets voor jou. Negril is één van de hotspots van het land als strandbestemming en een vaste klant in de top 10 bezienswaardigheden van Jamaica. De badplaats strekt zich over een strook van maar liefst 11 km lang parelwit zand uit en kwam pas de laatste decennia tot volle ontwikkeling. Opvallend is (en bovendien een leuk weetje!) dat de lokale wetgeving stipuleert dat geen enkel gebouw in Negril boven de hoogste palmboom uit mag steken. Het maakt dat Negril nog net dat tikje paradijselijker aanvoelt dan het al is.

 

Maak je keuze:
 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Negril

Wat is er te doen in Negril dat van deze badplaats één van de hotspots van het eiland heeft gemaakt? In de eerste plaats draait het allemaal om het strand. De naam Seven Mile Beach is een naam als een klok in Jamaica en een vaste klant in elke top 10 bezienswaardigheden van de stad op het eiland. Het is ook gewoon een synoniem van het strand van Negril. Niet alleen het azuurblauwe water en het witte strand is indrukwekkend, maar ook de rijen wuivende palmbomen en algehele sfeer aan het strand.

 

Bezienswaardigheden Negril:

Bezienswaardigheden-Negril

  • De leukste plekjes van de westkust van Jamaica
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in de badplaats allemaal doen?
  • Leuke steden, stranden, bezienswaardigheden en activiteiten
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Negril >>

 

Top 10 hotspots Negril

Daarnaast is ook de zee zelf een trekpleister van jewelste die in elke top 10 moet staan. De kust voor Negril is één van de beste hotspots ter wereld om te snorkelen en een enorme diversiteit aan tropische vissen te ontdekken waaruit een top 10 halen als moeilijk genoeg zou zijn. Wat is er te doen in Negril is een vraag die je ook niet kunt beantwoorden zonder enkele woorden over de lokale bevolking. Die lokale bevolking is de verpersoonlijking van vriendelijkheid en gastvrijheid.

 

Bezienswaardigheden Negril:

Bezienswaardigheden Negril

(Bekijk hier de bezienswaardigheden en hotspots. Klik op de foto en video voor een vergroting.)

  • Wat is er te doen in Negril?
  • Wat zijn de leukste plekjes om te bezoeken?
  • Geniet van de Great Morass en boek een mooie excursie
  • Neem een kijkje in de vuurtoren en bezoek Lucea
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Het is geen toeval dat heel wat toeristen die hun weg vinden naar deze badplaats het niet bij één vakantie richting Jamaica en Negril houden. De ontwikkeling van luxe resorts en hotels is natuurlijk niet te stoppen en vrij aanlokkelijk, maar tracht toch ook op zijn minst voor één moment tijdens jouw vakantie iets lokaal te doen. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Dat gezegd zijnde is het dringend tijd om eens te bekijken wat nu de top 10 bezienswaardigheden van Negril zijn.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Negril:

 

1. Great Morass

We trappen de top 10 bezienswaardigheden van Negril af met een belevenis die kan tellen en uniek genoemd mag worden! Het Great Morass is een uitgestrekt natuurgebied waar je meer dan 300 verschillende diersoorten terug kunt vinden. Dat gaat van vogels tot diverse reptielen tot krokodillen. Het zijn deze laatste bewoners die de meest opvallende zijn en het meest tot de verbeelding spreken. Neem een picknickmand mee en spendeer een dagje in het Great Morass: herinneringen voor het leven.

2. Seven Mile Beach

Seven Mile Beach - Bezienswaardigheden Negrill

We zeiden al dat Seven Mile Beach één van de bekendste hotspots is om lekker aan het strand te relaxen in Jamaica. Het is dan ook maar logisch dat het strand zijn plek krijgt in onze top 10 bezienswaardigheden van Negril. Over de volledige 11 kilometer van het strand zijn luxe resorts geplant, vind je de meest gezellige strandbarretjes terug en concurreert elke 100 meter met de volgende om de meest paradijselijke te zijn.

3. Snorkelen

Snorkelen - Bezienswaardigheden Negrill

De onderwaterwereld van Negril is een absolute must als toevoeging aan onze top 10 bezienswaardigheden van deze badplaats. Het zeewater hier is glashelder en leent zich uitstekend tot het spotten van talrijke tropische vissoorten. Dit kan je al snorkelend doen, maar het is ook geen verkeerd idee om zo’n bekende boot met glazen bodem te boeken. Een ervaring die jou een uniek inzicht geeft en een privé-gids richting enkele van de mooiste plekjes ter wereld.

4. Negril Dolphin Cove

Ook voor de nummer vier van onze top 10 bezienswaardigheden van Negril blijven we bij eht water. De Dolphin Cove biedt je de keuze om de dolfijnen te ontmoeten of er mee te gaan zwemmen. De Dolphin Cove is één van de grootste dolfijnenlagunes ter wereld en is dan ook één van de bekendste hotspots ter wereld om deze dieren aan het werk te zien. Wat is er te doen in Dolphin Cove buiten de dolfijnen? Tropische vogels en andere exotische zeedieren!

5. Vuurtoren van Negril

Vuurtoren van Negril - Bezienswaardigheden Negrill

De nummer 5 in onze top 10 bezienswaardigheden van Negril is een echt gebouw. Deze vuurtoren werd gebouwd in 1894 en is één van de eerste vuurtorens ter wereld van beton. Je vindt hem terug ten zuiden van de badplaats en het is absoluut een bezoekje waard. Neem een lokale gids om de arm en je krijgt er nog een hele historiek bij verteld. De top 10 dus zeker waard!

6. Het uitgaansleven

Na een ontspannende dag aan het strand is het tijd om de benen los te gooien. Het nachtleven van deze badplaats is dan ook een waardige toevoeging aan onze top bezienswaardigheden. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: Regge, rum en fruitpunch zijn simpelweg een legendarische combinatie. Langs Seven Mile Beach vind je de ene nachtclub na de andere.

7. Little Bay

Op een paar kilometer van Negril kan je het pittoreske plaatsje Little Bay terugvinden. Alleen al om het feit dat je hier echt kennis maakt met hoe Jamaica in de realiteit is maakt dat Little Bay bij onze top bezienswaardigheden hoort. Wat is er te doen in Little Bay? Het authentieke leven ontdekken, enkele ongelofelijk lekkere restaurantjes aandoen en snorkelen aan de kust. Niet toevallig had Bob Marley hier ooit een buitenhuis.

8. Lucea

Lucea - Bezienswaardigheden Negrill

De nummer 8 uit onze top 10 bezienswaardigheden ligt tussen twee van de mooiste hotspots van Jamaica in: Negril en Montego Bay. Lucea is een echt historisch stadje met een charmante haven. Waar deze haven vroeger zijn belang had in de handel van suikerriet is het vandaag de dag vooral een testament van het mooie leven in deze streek. Wat is er te doen in Lucea buiten de haven? Enkele van de oudste landhuizen van Jamaica vind je hier terug.

9. Blue Hole Mineral Spring

Blue Hole Mineral Spring - Bezienswaardigheden Negrill

De nummer 9 uit onze top 10 bezienswaardigheden van Negril vind je terug op een half uurtje rijden van de badplaats. De Blue Hole Mineral Spring is een ondergrondse watergrot. Je hebt hier de keuze tussen met een ladder de afdaling maken of gewoon springen. Heel mooi en het eten is tevens een aanrader.

10. Een excursie maken

Onze top 10 bezienswaardigheden in deze mooie badplaats sluiten we af met een excursie. Vanuit de stad zijn tal van excursies naar de mooiste plekjes van Jamaica te maken. Om maar een kleine greep uit de aanraders te nemen: Montego Bay, Dunn’s River, Lime Cay en ga zo maar door.