Top 10 bezienswaardigheden New York

Het is de ‘Big Apple’, de ‘Concrete Jungle’, een ‘Melting Pot’ en ‘the city that never sleeps’. New York, de ‘Empire State’, is één van de meest indrukwekkende en belangrijkste steden ter wereld. Het is dan ook de moeite waard om de mooiste bezienswaardigheden in een top 10 aan hotspots samen te vatten. Je mist zo geen enkele hot spot van de stad.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van New York op TUI.nl:
 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 New York

‘If I can make it here, I can make it anywhere.’ Met deze zin is eigenlijk alles gezegd. Zodra je in New York succes hebt, is het niet moeilijk dit elders voort te zetten. Maar, hoe is het eigenlijk eens ontstaan? Deze immense metropool met oneindige hotspots, zoals in de top 10, en hoge wolkenkrabbers? Het begon met de Engelsman Henry Hudson. Deze pionier, sterk functionerend voor de Nederlandse VOC, ontdekte in 1609 Manhattan, de bekende wijk van New York.

 

Bezienswaardigheden New York:

Bezienswaardigheden-New-York

  • De leukste plekjes van de stad
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in deze gigantische stad doen?
  • Leuke plekken zoals Vrijheidsbeeld, Time Square, Metropolitan museum of Central Park.
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van New York >> 

 

Top 10 hotspots New York

Aangezien hij een ‘winstgevende bron van goud’ zag, leidde hij de Nederlandse VOC naar deze ontdekking. Het huidige New York kreeg de naam Nieuw-Amsterdam. Streekgenoten en families uit Duitsland, Nederland en Engeland trokken naar deze ‘Nieuwe Wereld’. Terwijl de handel floreerde, brak er even later een nieuwe tijd aan. Groot-Brittannië wilde New York hebben. Nederland, dat ondertussen succesvol in specerijen handelde in Indonesië, ging hiermee akkoord op de voorwaarde dat de Engelsen zich nimmer met deze ‘Aziatische bron’ zouden bemoeien. De inheemse koloniën zaten echter niet op Groot-Brittannië te wachten: dit leidde tot de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

 

Bezienswaardigheden New York:

Top 10 bezienswaardigheden en hotspots New York

  • Wat is er te doen in New York?
  • Welke hotspots moet je gezien hebben? Zoals het Empire State Building en de Saint Patrick’s Cathedral
  • Bijzondere plekken en gebouwen, zoals het Vrijheidsbeeld
  • Heerlijk eindeloos winkelen en eten in restaurantjes
  • Bekijk op TUI handige informatie en de mooiste reizen

 

Vijf jaar later kregen de Verenigde Staten, met het einde van deze strijd, New York als nieuwe hoofdstad. George Washington werd hiermee de eerste president in 1788. Grote aandeelhandelaren vestigden zich in Wall Street en New York begon tot ongekende hoogte te groeien; iets dat diverse hotspots uit de top 10 bezienswaardigheden, zoals de Chrysler Building, dan ook graag laten zien. Het werd een cultureel centrum waar vele musea zich vestigden en waar talloze emigranten naar toe trokken in de hoop op een beter leven. Want in Amerika, daar was alles mogelijk. En dat laat deze top 10 je maar al te graag zien.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden New York:

 

1. Statue of Liberty

Statue of Liberty - Bezienswaardigheden New York

Wanneer de schepen binnenkomen, is dit één van de eerste en meest iconische bezienswaardigheden uit de top 10 van New York: het Vrijheidsbeeld. Deze eens Joodse dichteres, Emma Lazarus, staat hier symbool voor de vrijheid en voor de verwelkoming van een ieder die New York bezoeken zal: terugkerend, emigrerend of enkel bezoekend.

2. Empire State Building

Empire State Building - Bezienswaardigheden New York

Gelegen aan Fifth Avenue bevindt zich één van de hoogste complexen die New York, en deze top 10 hotspots, rijk is: het Empire State Building. De kenmerkende punt op het gebouw is typerend voor de skyline van deze stad en is al talloze keren het decor voor diverse films geweest. Vanaf de hoogste verdieping heb je een schitterend panoramisch uitzicht over deze ‘Concrete Jungle’.

3. Times Square

Times Square - Bezienswaardigheden New York

Het is één van de meest bedrijvige stukken van de binnenstad en deze top 10 bezienswaardigheden: het Times Square. Overal om je heen vind je billboards, neonverlichting en een continu bewegende mensenmassa. Dat deze stad nooit zal slapen, dat bewijst Times Square maar al te goed. Broadway, met al zijn theaters, is één van de meest geliefde plekken hier onder film- en cultuurliefhebbers.

4. Metropolitan Museum of Arts

Metropolitan Museum of Arts - Bezienswaardigheden New York

Wanneer je naar één van de meest hoogwaardige kunstmusea ter wereld wilt gaan, is dit complex uit de top 10 hotspots het ‘episch centrum’ voor kunst- en cultuurliefhebbers. De vaste collectie beschikt over meer dan twee miljoen kunstobjecten uit allerlei tijdperken en continenten: van beeldhouwwerken tot schilderijen tot muziekinstrumenten.

5. Chrysler Building

Chrysler Building - Bezienswaardigheden New York

Eén van de meest bekende wolkenkrabbers uit de skyline en de top 10 bezienswaardigheden van New York is de Chrysler Building. De architectonische vormgeving komt voort uit de art-decostijl waarbij de spitse punt en de op ‘auto’s geïnspireerde’ elementen kenmerkend zijn voor dit gebouw. Toen het door Walter Chrysler gekocht werd, zou het pand gaan dienen als het hoofdkantoor van zijn concern.

6. Central Park

Central Park

Je mag het met recht het meest indrukwekkende park ter wereld, en uit deze top 10 aan bezienswaardigheden, noemen: het Central Park in Manhattan, New York. Dit immense stuk natuur vormt een groot contrast met de talloze gebouwen waarmee het park omringd wordt en is een heerlijke plek om even aan de stadse hectiek te ontvluchten. Ook vind je hier talloze bezienswaardigheden in de vorm van standbeelden.

7. Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Deze brug uit de 19e eeuw is één van de meest indrukwekkende bouwwerken van New York en uit deze top 10 hotspots. Het heeft een lengte van 1825 meter waarbij de naam ‘Brooklyn’ afkomstig is van het Nederlandse ‘Breukelen’.

8. Fifth Avenue

Fifth Avenue

Het behoort tot één van de meest voorname en chique winkelstraten van New York: Fifth Avenue. Deze straat, waar ook Saint Patrick’s Cathedral en het indrukwekkende Metropolian Museum aan liggen, beschikt over exclusieve winkels als Versaci, Gucci en een flagshipstore van Apple. Het is één van de meest bedrijvige hotspots die deze stad rijk is.

9. Guggenheim Museum

Dit museum uit de top 10 hotspots van New York, gelegen aan Fifth Avenue, presenteert een grote collectie aan moderne kunst met stijlen als het modernisme en expressionisme. Alleen al het exterieur van het complex is een kunstwerk op zich. Het begon met een privécollectie van Solomon R. Guggenheim, maar is hedendaags uitgegroeid tot een indrukwekkend museum voor de moderne kunst.

10. Saint Patrick’s Cathedral

Saint Patrick's Cathedral

Wanneer je al die enorme en moderne wolkenkrabbers ziet, vormt deze neogotische Rooms-Katholieke kerk aan Fifth Avenue een wel zeer contrasterend, maar prachtig complex. Zo trekt het jaarlijks circa drie miljoen bezoekers en mag het gezien worden als het oudste, katholieke gebouw die deze stad, en de top 10 bezienswaardigheden, rijk is.

Zoals je ziet, is een top 10 aan bezienswaardigheden goed samen te stellen. Deze metropool is zó immens groot dat je na een week nog maar een klein deel gezien hebt. Maar, je krijgt er wel een beetje ‘Nederland’ voor terug met wijken als het ‘Haarlemse’ Harlem en het ‘Breukelse’ Brooklyn. Kortom, New York is, met deze top 10 bezienswaardigheden, een stad die blijft verwonderen. Een stad die nooit zal slapen.