Top 10 bezienswaardigheden Nusa Dua

Wat is er in Nusa Dua te doen? Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden in de top 10 op deze pagina. 

Dichtbij de hoofdstad Denpasar, ten zuidoosten van Kuta, bevindt zich het Balinese kustplaatsje Nusa Dua. Deze Indonesische badplaats staat voornamelijk bekend om de luxe hotels en resorts die zich nabij de stranden bevinden, maar deze plek heeft natuurlijk meer te bieden. Ben je benieuwd wat dat is? Bekijk dan eens deze top 10 aan bezienswaardigheden. Hieronder kun je direct de top 10 van Nusa Dua bekijken.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Nusa Dua op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga meteen naar:

 

Top 10 Nusa Dua

Nusa Dua ligt ten zuiden van het oude vissersdorpje Tanjung Benoa en kenmerkt zich vooral door de vele stranden en luxueuze resorts. De kuststroken zijn niet alleen geliefd bij zonliefhebbers: ook worden ze fanatiek bezocht door watersporters, zoals surfers en snorkellaars. Plus, je kunt zelfs met een kameel de stranden verkennen middels een speciale safari; ook dit kun je terugvinden in de top 10 bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden Nusa Dua:

Bezienswaardigheden Bali

  • Welke mooie plaatsen liggen er vlakbij Nusa Dua?
  • Foto’s van stranden en baaien
  • Steden en dorpen zoals Kuta en Sanur
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Nusa Dua >>
 

Ga je liever de natuur in of bezoek je graag culturele complexen? Ook dan zit je goed in Nusa Dua. In de omgeving vind je namelijk diverse, religieuze tempels die veelal een boeddhistische of hindoeïstische achtergrond hebben. Maar, welke plekken vind je eigenlijk nog meer rondom dit Indonesische plaatsje en in deze top 10? De mooiste hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar. Noteer de mooiste en maak een handige planning zodat je ze allemaal kunt bezoeken.

 

Top 10 hotspots Nusa Dua

Wat is er allemaal te doen in Nusa Dua? Met behulp van een top 10 kom je daar snel achter. Deze plaats in Bali wordt veel bezocht en ook de vele rondreizen komen langs deze plaats. In de onderstaande top 10 zie je de best beoordeelde en meest bezochte hotspots. Bekijk ze allemaal en noteer welke je zelf ook wilt bezichtigen. Het is erg verstandig om thuis alvast op te schrijven waar je heen wilt zodat je een logische route kunt maken. Op die manier kun je het meest zien op één dag.

 

Bezienswaardigheden Nusa Dua:

Bezienswaardigheden Nusa Dua

(Hierboven zie je de mooiste foto’s van de hotspots en bezienswaardigheden)

TIP: Bekijk de foto’s en video en zie de mooiste bezienswaardigheden van Nusa Dua!

  • Wat is er te doen in Nusa Dua?
  • Wat zijn de leukste plekjes om op de foto te zetten?
  • Bezoek het Museum Pasifika of het Garuda Wisnu Kencana
  • Winkelen en eten in de Jalan Pantai Mengiat
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

De plaats Nusa Dua kent vele mooie plekken om te bezoeken. Ben je op doorreis en heb je slechts beperkte tijd om deze plaats te bezoeken? Met de bezienswaardigheden op deze pagina weet je direct welke plekken je moet bezoeken. Zo maak je optimaal gebruik van de tijd die je hier hebt.

 

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Nusa Dua:

 

1. Garuda Wisnu Kencana

In dit culturele natuurpark uit deze top 10 kom je het enorme standbeeld van Vishnu tegen, een hindoeïstische god. Vooral voor cultuur- en natuurliefhebbers behoort het tot de echte bezienswaardigheden. Het zijn stuk voor stuk erg indrukwekkende beelden.

2. Rondleiding sawa’s

Een rondreis door de rijstvelden nabij Nusa Dua laat je het pure leven op Bali ervaren; het behoort tot de meest iconische hotspots van het eiland. Veel mensen kennen de rijstvelden enkel van foto’s of video’s. Als je er eenmaal zelf loopt, ervaar je pas hoe immens groot de velden zijn.

3. Puja Mandala

Eén van de meest religieuze, culturele complexen is het Puja Mandala uit deze top 10; je vindt er, onder andere, een boeddhistische tempel. Ook de grote draken zijn erg indrukwekkend. De details die erin verwekt zijn, kun je tot op de dag van vandaag nog goed zien. De hoogstaande kwaliteit en de mooie omgeving zorgt er dan ook voor dat dit goed wordt beoordeeld.

4. Museum Pasifika

Dit museum behoort, vooral voor kunstliefhebbers, tot de absolute hotspots. Je vindt hier traditionele kunst, veelal vervaardigd in deze regio. Het museum wordt veel bezocht door kunstliefhebbers, maar ook mensen die weinig met kunst hebben raden dit museum aan.

5. Jalan Pantai Mengiat

Deze typisch Balinese winkelstraat uit de top 10 van Nusa Dua is geschikt voor winkelmiddagen; hier kun je vast een souvenir voor het thuisfront meenemen. Maar denk er goed aan, het aanbod souvenirs is erg groot, en de koffer is meestal kleiner dan men denkt.

6. Nusa Dua Beach

Deze locatie, ook wel ‘Pantai Mengiat’, staat bekend om het brede, witte zandstrand en is tevens onder watersporters een zeer geliefde bestemming. Het is ook mogelijk om hier te duiken. Het huren van duikspullen behoort tot de mogelijkheden. Via de hotels die er liggen, kun je een reservering maken. Ook is het mogelijk om een cursus te volgen.

7. Geger Beach

Het strand van Geger uit de top 10 bezienswaardigheden beschikt over comfortabele ligbedden en kijkt uit op de Geger Tempel. Het zandstrand met de mooie achtergrond zorgt er voor dat je heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van de wind, golven en het heerlijke klimaat. Je komt hier helemaal tot rust.

8. Bali Camel Safari

Middels een safari kun je, met een kameel, tochten over de stranden van Nusa Dua maken. Het is een absolute belevenis. Veel mensen kunnen goed tegen de schommelingen die de kamelen maken. Een enkeling wordt zeeziek. Kun jij er wel tegen? Het is dan zeker een aanrader om op een kameel een leuke tocht te maken.

9. Geger Tempel

Deze tempel uit de top 10 bezienswaardigheden behoort tot het culturele erfgoed van Bali en biedt uitzichten over zee. Als je hier rondloopt dan heb je het gevoel dat je op een andere planeet bent. De gehele omgeving is prachtig gemaakt en straalt een hele unieke sfeer uit.

10. Water Blow

Vanaf dit punt zie je de kracht van de Indische Oceaan waarbij de golven met volume tegen de rotsen gaan. Vooral voor natuurliefhebbers behoort het tot de imposante bezienswaardigheden. De hoge golven zijn een geliefd object om op de foto gezet te worden. Maak jij er ook een mooie actiefoto? Velen zijn je al voor gegaan. De Water Blow zorgt dan ook voor een spetterende afsluiting van de top 10 van Nusa Dua.

Kortom, wil je naast alle luxe dat dit stadje te bieden heeft ook nog genieten van de culturele bezienswaardigheden? Of, ga je liever de natuur in? Waar je ook voor kiest, vergeet in ieder geval niet deze top 10 met je mee te nemen; deze laat je de unieke hotspots van de stad zien. Kies de plekken uit die je het meest aanspreken en maak er een mooie vakantie van!