Top 10 bezienswaardigheden Ohrid

Wat is er te doen in Ohrid? Bekijk hieronder de top 10 hotspots en bezienswaardigheden.

Een van mooiste top 10 bezienswaardigheden van Macedonië is het enorme Ohrid meer (oppervlakte 358 km2) en het stadje Ohrid dat aan het meer ligt. Het is een erg groot en diep meer. En er wordt verteld dat het ook een van de oudste en diepste meren van Europa is. Door het mooie blauwe water met zijn prachtige schittering werd het stadje Ohrid vroeger ‘Lichtstad’ genoemd (Lychnidos). Wat is er te doen in en om Ohrid?

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Ohrid op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Ohrid

Om het meer heen vind je mooie stranden, alhoewel sommige stranden kiezelstranden zijn. Daar is het handig om schoenen of waterschoenen te dragen. Strandstoelen kun je daar huren en soms hebben ze er parasols bij. Het klimaat is daar erg goed. Vooral in de zomer is heerlijk vertoeven aan het water. Het meer van Ohrid ligt in het zuiden van Macedonië en het grenst aan Albanië. Er bevinden tal van leuke en gezellige familiehotels maar ook luxe resorts.

 

Bezienswaardigheden Ohrid:

Bezienswaardigheden-Ohrid

  • De leukste plekjes van de stad
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je hier allemaal doen?
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Ohrid  >>

 

Allen hebben een fantastisch uitzicht over het meer. Alleen de zonsopgangen en zonsondergangen zijn het waard om daar eens een uurtje te gaan zitten. Wat is er te doen in Ohrid-Stad? Ohrid-stad is een mooie stad. Met pittoreske straatjes waar je gezellig kan winkelen en iets kan eten en drinken bij de vele cafeetjes en restaurants.

 

Top 10 hotspots Ohrid

Hotspots zijn alom aanwezig. Hotspots in de bars, hotspots in cafeetjes en ook vind je hotspots in de gastvrije restaurantjes. Het eten is er heerlijk. Goede bediening en het zijn beleefde mensen. Je kunt aan het meer boten huren, met of zonder schippers. Een mooie tour over het blauwe meer is zeker de moeite waard! Het Ohrid meer is door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is een bijzonder mooi en beschermd natuurgebied. Toeristen komen hier graag en veel. Ook voor een familie met kleine kinderen is het goed vertoeven bij De Zee van Zoet Water.

 

Bezienswaardigheden Ohrid:

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen in Ohrid?
  • Wat heeft deze stad te bieden qua hotspots?
  • Bezoek het Krushevska Republika Plein of de St. John Kaneo Kerk
  • Wandelen op de boulevard langs het water van het meer of langs de haven
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Het stadje Ohrid heeft vroeger een belangrijke rol in de geschiedenis gespeeld. Het was gesitueerd aan een belangrijke handelsroute van de Romeinen. Maar ook door het meer, dat ook wel ‘Zee van Zoet Water’ wordt genoemd, wilden veel leiders het in hun macht hebben.

 

Top 10 bezienswaardigheden Ohrid:

 

1. Bootjes huren met of zonder schipper

Bootje huren met of zonder schipper - Bezienswaardigheden Ohrid

Bootjes zijn hier voordelig te huur, met of zonder schipper erbij. Zelfs de bananenboot mist niet! Je kunt een tour maken over het enorme, door bergen omringde meer en genieten van het uitzicht vanuit de boot. Goed voor een dag plezier.

2. Wandelen op de boulevard langs het water van het meer

Wandelen langs de boulevard - Bezienswaardigheden Ohrid

Deze top 10 keuze is echt een topper. Wandelen in de zon en genieten van het mooie weer. Uitzicht over het meer en de rondvarende bootjes is hartstikke leuk. Er hangt een gezellige sfeer en je kunt daar overal iets gaan drinken of eten in aanwezige horeca. Hotspots zijn aanwezig.

3. Haven van Ohrid

Haven - Bezienswaardigheden Ohrid

Dit is een pittoresk haventje waar gezelligheid en vrolijkheid overal te zien is. Er is meer dan genoeg aan restaurants en andere eettentjes te vinden, met hotspots, en de bediening is zeer vriendelijk! Het uitzicht dat je hebt over het water is droomachtig mooi. Ook vind je er verschillende attracties waaronder een speelhal.

4. Het Krushevska Republika Plein

Dit is een oud plein in de stad. Op dit plein staat een hele oude plataan. Er wordt gezegd dat deze plataan meer dan 900 jaar oud is. Hij is dan ook echt oud om te zien! Er heeft heel lang geleden een barbier met zijn gezin in gewoond en ook heeft er een café in gehuisd. Deze plataan heeft zelfs een naam: ‘Ohrid Cinarzou’.

5. Klooster van Sveti Naum

Klooster van Sveti Naum - Bezienswaardigheden Ohrid

Het orthodoxe klooster van Sveti Naum is gelegen aan het meer van Ohrid. In de negende of de tiende eeuw leefde hier een heilig verklaarde priester die Naum heette. Bijzonder aan dit klooster zijn een aantal feiten. Ten eerste lopen daar prachtige blauwe en witte pauwen rond. Ten tweede wordt er verteld dat je de hartslag van Naum die daar begraven ligt, kunt horen als je je oor op zijn graf te luisteren legt!

6. Opgravingen bij Plaosnik

Opgravingen bij Plaosnik - Bezienswaardigheden Ohrid

Wat je hier kunt bekijken zijn de resten van een oude doopkapel en een oude christelijke basiliek. Er is ook een nieuwe kerk naast gebouwd. De eens zo prachtige mozaïek vloeren zijn aardig goed gebleven. De archeologen zijn er nog steeds aan het werk om meer ontdekkingen te doen. De opgravingen bevinden zich een paar honderd meter van Fort Samuel af.

7. Galicica National Park

Galicica national park - Bezienswaardigheden Ohrid

Het Galicica National Park is een oase van rust. Wandelen of fietsen (voor de die-hards want het is bergachtig gebied!) over de wegen met spannende haarspeldbochten en genieten van de natuur. Het Galicica National Park is gesitueerd tussen het Ohrid meer en het Prespameer. Overal kleine meertjes en een mooie natuur!

8. St. John Kaneo Kerk

St. John Kaneo kerk - bezienswaardigheden Ohrid

De St. John Kaneo Kerk is een kleine mooie kerk die gebouwd is in de 13de eeuw. Wat een mooi gebouw en met een prachtig groot zilveren kruis erbovenop. De kerk staat boven op de rotsen aan het Ohrid meer. Het kerkje is gerestaureerd in 1964. Binnen zie je mooie muurschilderingen. Je kan erheen wandelen of er met de watertaxi komen.

9. Het Bay of the Bones Museum

Bay of the Bones Museum - Bezienswaardigheden Ohrid

Het Bay of the Bones Museum is een gereconstrueerd dorp dat officieel geopend is door de president van Macedonia, Nikola Gruevski op 8 december 2008. Het dorpje ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Ohrid. Je kunt hier rondlopen en kijken hoe de mensen hier bijna 1000 jaar geleden hebben geleefd en gewoond. Het dorp is gebouwd op palen op het water.

10. De Sveti Bogorodica Perivlepta Kerk

De Sveti Bogorodica Perivlepta Kerk - Bezienswaardigheden Ohrid

Dit is een Byzantijnse kerk die vermoedelijk in de dertiende eeuw is gebouwd. De naam van deze kerk betekent ‘Onze meest glorieuze dame’. Binnen tref je naast een iconen galerij prachtige levendige muurschilderingen aan, die goed bewaard zijn gebleven.