Top 10 bezienswaardigheden Pestani

Wat is er te doen in Pestani? Hieronder kun je de top 10 bezienswaardigheden bekijken.

In de republiek Macedonië ligt aan het Ohrid Meer het lieflijke vissersplaatsje Pestani. Op ruim 10 kilometer van Ohrid-stad gelegen(met de bus ben je in ongeveer 20 minuten in Ohrid) wat je ook de mogelijkheid geeft om af en toe van omgeving te veranderen. Wat is er te doen in Pestani? Eenmaal in Pestani aangekomen, besef je hoe mooi het uitzicht is dat je daar hebt over het hele Ohrid Meer. Vlakbij het dorpje Pestani ligt het top 10 Nationale Park Galicia. De lokale bevolking van Pestani bestaat uit ongeveer 2000 personen.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De Pestani Bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen Pestani

 

  • Wat is er te doen in Pestani?
  • Welke hotspots moet je absoluut gezien hebben?
  • Ga op excursie naar Golem Grad of bekijk het klooster van Sveti Naum
  • Maak een uitstap naar het centrum van Ohrid en ga lekker shoppen
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van PESTANI op TUI.nl:

Bezienswaardigheden Pestani

(Klik op de foto of video om een vergroting van de bezienswaardigheden te bekijken op de website van TUI)

 

Top 10 bezienswaardigheden Pestani

De gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bewoners is indrukwekkend. Aardige mensen die de toeristen hartelijk verwelkomen. Je treft een paar supermarkten aan waar geen hotspots zijn en een ruime keus aan restaurants (sommige met hotspots) waar je heerlijk kan eten. Als je daar bent moet je echt even gaan zitten om te genieten van een zonsopgang of een zonsondergang. Als je drukte en een bruisend nachtelijk uitgaansleven zoekt, moet je niet in dit dorp zijn. Wat is er te doen in dit dorp? Pestani staat voor landelijkheid, rust en genieten van de natuur. Op 5 augustus wordt de Dag van de Republiek in Macedonië gevierd.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hotspots Pestani

Die dag is dan wel erg druk, maar nadat de vieringen voorbij zijn wordt het weer rustig. Er is een kiezelstrand in Pestani waar je langs het water kan wandelen. Het water is daar zo prachtig helder, dat je je eigen schaduw op de bodem van het water ziet! Je kunt het Nationale Park Galicia in om daar te fietsen of te wandelen. Je treft geen pinapparaat aan in Pestani, om te pinnen zul je naar Ohrid-Stad moeten gaan. Een taxirit naar Ohrid kost je minder dan € 10,- en er rijden ook bussen naar Ohrid (een busritje kost € 0,50). Wat is er te doen in de omgeving van Pestani? Voor iedereen die wel van een beetje afwisseling houdt is de oplossing het volgende; Je bent met de bus in 20 minuten in Ohrid, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van Pestani ligt. Ineens bevindt je je dan in een drukke en stadse sfeer. Een bruisend uitgaansleven, gezellige beach-bars en leuke winkelstraatjes met een goed voorziene horeca. De volgende dag ben je weer lekker terug in de rust van Pestani. Zo kan je een heerlijke vakantieweek doorbrengen in deze mooie regio.

 

 

Wat is er te doen in Pestani? Bekijk de top 10

 

1. Excursie naar Ohrid stad

Excursie Ohrid stad - Bezienswaardigheden Pestani

Een excursie van Pestani naar Ohrid-Stad. Ohrid-stad bevindt zich op ongeveer 10 kilometer afstand van Pestani. Met de taxi ben je in hartje Ohrid in 20 minuten.Wat is er te doen in Ohrid? In Ohrid is het ‘s avonds uitgaan erg gezellig. En overdag kun je er diverse excursies doen om oude monumenten te gaan bezichtigen. Ohrid stad is een aanrader en heeft veel top 10 bezienswaardigheden! In bijna alle horecagelegenheden tref je hotspots aan.

2. Golem Grad, het slangeneiland

Golem Grad - Bezienswaardigheden Pestani

Het klinkt misschien een beetje eng, maar een excursie naar het eiland Golem Grad is zeker de moeite waard! Het eiland werd heel vroeger bewoond door monniken van een kloosterorde. Er bevinden zich nog wel ruïnes van kerken en villa’s uit de Romeinse tijd. Golem Grad heeft een groot aantal slangen, maar die leven in het water en komen wel zonnen op sommige stranden daar. Je kunt met een bootje met schipper gaan doen.

3. Ezel safari

Ezel safari - Bezienswaardigheden Pestani

Onder de leiding van een gids ga een safari maken op de rug van een ezel. Zo vertrek je met een hele rij ezeltjes de natuur in achter Pestani, om daar lekker op je gemak van het uitzicht te genieten. De ezels zijn erg braaf en doen niemand kwaad. Ze zijn goed getraind.

4. Scooter huren

Scooter huren - Bezienswaardigheden Pestani

Pestani ligt aan de voet van een prachtig natuurpark, het Nationale Park Galicia. Deze scooters hebben een navigatiesysteem zodat je niet zult verdwalen. Ga en geniet van de verbazend mooie natuur in dit Nationale Park.

5. Strandwandeling met zonsondergang

Strandwandeling met zonsondergang - Bezienswaardigheden Pestani

‘s Avonds een strandwandeling maken op de boulevard van het kiezelstrand en genieten van de verbluffend prachtige zonsondergang in Pestani. Het water van het meer reflecteert de schitterende kleuren van de zonsondergang. In het riet langs het meer nestelen watervogels.

6. Excursie door het gebied

Excursie door het gebied - Bezienswaardigheden Pestani

Als je de mooiste bezienswaardigheden van het eiland wilt gaan bekijken, dan kun je ook een excursie over het hele eiland maken. Binnen één dag zie je dan de best beoordeelde hotspots van de omgeving. Houdt er wel rekening mee dat je bij de verschillende stops minder tijd hebt dan wanneer je minder plekken op één dag wilt bezoeken.

7. Barbecueën op het strand

Barbecuën op het strand - Bezienswaardigheden Pestani

In de heerlijke avondbries genieten van een groot barbecue feest. De plaatselijke bevolking helpt hierbij, tegen betaling uiteraard. Het is gewoon een romantische en gezellige ervaring. Naderhand ga ja dan met zijn allen in het haventje iets drinken.

8. Kapelletjes tour

Kapelletjes tour - Bezienswaardigheden Pestani

Macedonië is een orthodox christelijk land. Dus die mooie kleine kapelletjes tref je veel aan langs de weg. Je kunt een dag-tour regelen met een gids om deze mooie kapelletjes te gaan zien. Vaak hebben ze hele mooie iconen en zijn ze erg fotogeniek.

9. Klooster van Sveti Naum

Klooster Sveti Naum - Bezienswaardigheden Pestani

Naum was een heilig-verklaarde priester en hij leefde in dit klooster in de negende eeuw. De vele blauwe en witte pauwen hier zijn mooi om te zien. Er wordt verteld dat diegenen die hun oor op het graf van de daar begraven Sveti Naum leggen, zijn hart horen kloppen.

10. Kano huren

In Pestani kun je goede kano’s huren en lekker gaan varen op het Ohrid Meer. Dit staat garant voor een dagje plezier op het water. Aangezien ook veel eetgelegenheden aan het water liggen, is een lekkere lunch een goed idee!