Top 10 bezienswaardigheden Reykjavik

Het is één van de meest afgelegen en noordelijke steden van Europa: het IJslandse Reykjavik. Maar, zodoende heb je wel met een zeer authentieke stad te maken waar de geschiedenis op allerlei fronten levend wordt gehouden. Want, ook hier hebben de Noorse Vikingen hun sporen zichtbaar nagelaten. Maar, welke bezienswaardigheden verdienen een plek in de top 10 hotspots? Ga jij ze alle 10 bezoeken of maak je een selectie? Bekijk snel de mooiste plekjes van de stad in de onderstaande top 10 van Reykjavik.

 

  • Wat is er te doen in Reykjavik?
  • Wat zijn de leukste plekjes van de stad?
  • Geniet van de thermale baden
  • Winkelen en eten in de hoofdstad

 

Top 10 Reykjavik

In tegenstelling tot andere Europese steden was Reykjavik, in de vroegere eeuwen, geen grootse en economische motor waar voorspoedig handel gedreven werd. Ondanks dat diverse kolonisten uit de Middeleeuwen zich wel degelijk in ‘het dorpje’ vestigden, was de plek vooralsnog slechts een gebied met voornamelijk landbouwgronden. Tot aan de 18e eeuw was het nog altijd niet meer dan een dorp met een aantal boerderijen.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hot spots Reykjavik

Maar, enkele eeuwen geleden begon dat te veranderen. Er kwam een wolweverij waarbij het stadje langzaam begon te groeien. Er kwamen meer fabrieken en ook regeringszetels en onderwijsinstellingen verhuisden naar deze plek; het zou dan ook de grootste stad van IJsland worden. Hedendaags zijn de bewoners veelal actief in de visserij en diverse fabrieken. En, deze inwoners zijn voornamelijk afstammelingen van de Noormannen, ook wel de Vikingen, die zich vestigden op dit eiland tijdens hun ontdekkingsreizen. Veel bezienswaardigheden uit deze top 10, zoals het Nationaal en Maritiem Museum, tonen de rijke geschiedenis die ze eens hebben achtergelaten. Maar, welke plekken ga jij bezoeken?

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Reykjavik:

Met behulp van de onderstaande bezienswaardigheden weet je precies welke plekken mooi zijn om te bezoeken. Het maken van foto’s van de stad is ook erg mooi om te doen. Wanneer je weer thuis bent kun je de foto’s nog een rustig terugkijken en er een mooi boek van maken. Ben je al nieuwsgierig geworden naar de mooiste plekjes van de stad? Bekijk dan eens naar de hotspots die in de top 10 staan vermeld.

1. Árbæjarsafn

Dit historische museum uit de top 10 hotspots toont het vroegere leven door middel van ambachtelijke activiteiten en de traditionele huisjes. Het museum is dagelijks geopend tot 17.00 uur. Op de website van het museum kun je allerlei handige informatie vinden. Wist je trouwens dat het museum al in 1957 is geopend? In het hoogseizoen kan het er soms druk zijn. Een rondleiding dien je dan vaak van te voren te reserveren.

2. Hallgrímskirkja

Deze lutherse kerk in Reykjavik is het hoogste kerkgebouw van IJsland waarbij de architect zich, voor de vorm, liet inspireren op het basalt. Je kunt hier een bezoekje aan brengen en mooie foto’s maken van de kerk en de omgeving.

3. Cultuurhuis

In het bijzondere Cultuurhuis uit de top 10 hotspots vind je een verzameling van Middeleeuwse manuscripten en informatie over de geschiedenis van IJsland. Je kunt hier uren kijken en lezen naar de geschiedenis van het land. Er is een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Je kunt bij de receptie vragen naar de mogelijkheden. Je krijgt extra (achtergrond) informatie en je kunt op je gemak de verschillende werken bekijken.

4. Thermale baden

De thermale baden hebben een geneeskrachtige werking voor mensen met huidproblemen en behoren tot de top 10 hotspots van Reykjavik. Plan hier gerust een dag voor in, je kunt heerlijk ontspannen en genieten van het grote buitenbad. Iedereen die hier is geweest raad het aan om eens een bezoekje te brengen aan dit thermale bad. Je huid zal zich reinigen en nog nooit zal het zo zacht aanvoelen zonder dat je er een crème of olie voor hoeft te gebruiken.

5. Nationaal Museum IJsland

In het Nationaal Museum kom je alles te weten over de IJslandse leefomstandigheden die beginnen bij de Vikingtijd. Na een korte tijd zul je je begeven in een complete andere wereld. De huizen, de mensen en de omgeving gaat helemaal terug in de tijd. Het behoort dan ook tot de top 10 van Reykjavik en verdient absoluut een bezoekje.

6. De Pearl

Dit gebouw is, naast leverancier van water, een plek waar tentoonstellingen bijeenkomen en waar je, onder andere, wassen beelden van Vikingen kunt bekijken. Je kunt hier uiteraard ook mee op de foto. Maar dan het liefst zonder de flits, want dit kan de beelden aantasten. De beoordelingen van deze bezienswaardigheid liegen er niet om. Meer dan 1.100 reviews geven een 8,4!

7. Kunstmuseum

Dit museum in Reykjavik representeert kunstenaars uit binnen- en buitenland; deze plek uit de top 10 bezienswaardigheden is verdeeld over drie locaties. Afhankelijk van de interesse die u heeft in de kunst, kun je hier lang of kort blijven.

8. Botanische tuin Grasagardur

In deze botanische tuin vind je lieflijke wandelpaden, waterpartijen en unieke, inheemse planten; het is een rustgevende plek. Je kunt hier ook lekker lunchen en genieten van de pure natuur. Als verandering op de vele gebouwen en musea kun je hier even tot rust komen en bruin worden in het zonnetje.

9. Viking Maritiem Museum

Het Maritiem Museum laat de IJslandse geschiedenis van de scheepvaart zien, beginnend bij de Vikingen tot aan de moderne tijd. Indien er kinderen mee gaan dan is dit een erg leuk uitje. Er is veel te doen en de tijd vlieg snel voorbij.

10. Reykjavik 871±2

In dit museum uit de top 10 bezienswaardigheden van Reykjavik, eens een oud huis, kun je archeologische resten bewonderen die hier gevonden zijn. De één heeft het na een korte tijd al gezien terijl de ander er uren kan blijven. Er is veel te zien voor jong en oud.

Wil je dus de geschiedenis van de Vikingen beter leren kennen? Bezichtig dan deze top 10 bezienswaardigheden van de stad. En, vergeet ook vooral niet je warme kleren mee te nemen. Bekijk goed naar de weersverwachtingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je het vliegtuig uitstapt.