Top 10 bezienswaardigheden Riga

Gelegen in het noordoosten van het Europees continent bevindt zich één van de mooiste steden: het Letse Riga. Het is misschien minder groots dan de andere hoofdsteden in Europa, maar dat geeft de stad juist haar charme. Maar, welke plekken moet je gezien hebben? En, welke behoren nu tot de top 10 bezienswaardigheden? Je ziet de mooiste plekken van Riga in de top 10 bezienswaardigheden. Ben je benieuwd welke hotspots daarin staan? Bekijk ‘m hieronder!

 

Maak je keuze:
 

Bekijk de Riga TOP 10

Bezienswaardigheden Riga

 

  • Wat is er te doen in Riga?
  • Wat zijn de leukste plekjes van deze stad?
  • Geniet van de mooie pleinen en het oude centrum
  • Musea en vele andere culturele bezienswaardigheden zoals de Pertikerk
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Riga:

Bezienswaardigheden Riga

(Bekijk de foto’s op TUI.nl. Je krijgt zo een goede indruk van de stad.)

TIP: Bekijk hierboven de foto’s van de bezienswaardigheden en de hotspots!

 

Top 10 Riga

Wanneer je door Riga loopt, lijkt het wel een combinatie van Antwerpen, Kopenhagen en Heidelberg: de gebouwen zijn oud en statig, sierlijk en kleurrijk en liggen eveneens aan het water. Voorbeelden hiervan, zo ook terug te vinden in de top 10 bezienswaardigheden, zijn de oude binnenstad en het Livu Laukums. Zo is Riga van origine een Hanzestad: een plek waar handel gedreven werd. In de bovenstaande video kun je in een korte weergave de top 10 van Riga bekijken. Je ziet zo op een mooie manier de hoogtepunten van de stad. De foto’s die je daar ook kunt bekijken geven je een goede indruk van de stad.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hot spots Riga

Doordat het zich eeuwen geleden onder Duits bewind bevond, werd vrijwel alles in het Duits uitgevoerd: de taal, rechtspraak maar ook de vorm van architectuur heeft nog altijd Duitse invloeden. Niet veel later werd Riga dan ook een ‘toegangspoort’ voor de economie tussen Rusland en Europa. Toen de stad luthers werd, kwam het Duitse Rijk ter verval en wist de plek in handen van de Polen -en later de Russen- te komen. Hedendaags behoort Riga tot één van de meest bijzondere steden door de moderne bouw in Art-Nouveau stijl tegenover de oude, traditionele woningen van hout. Maar, welke bezienswaardigheden verdienen nu een plek in de top 10 hotspots?

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Riga:

Met behulp van de top 10 van Riga kun je een goede afweging maken tussen de verschillende hotspots van de stad. Zoek je de cultuur, winkels of ben je meer van de horecagelegenheden? Je ziet ze allemaal in de top 10. Als je enkele dagen in Riga verblijft dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk bekijken in een korte tijd. Een stedentrip duurt meestal 2 of 3 dagen en zal daarom logisch moeten worden ingevuld. De hotspots van de stad zijn daarom ook in de top 10 van Riga geplaatst. Je kunt deze bekijken en besluiten welke je wilt meenemen in je eigen lijstje.

1. Oude binnenstad

Oude binnenstad - bezienswaardigheden riga

De oude stadskern uit de top 10 laat je de traditionele architectuur en geschiedenis van deze stad zien. je kunt hier uiteraard winkelen en genieten van een kopje koffie op het terras. Ook zijn er vele gelegenheden voor het maken van een mooie foto.

2. Stadhuisplein

Stadhuisplein - bezienswaardigheden riga

Dit centrale plein is al eeuwenlang een handelsplek en geeft uitzicht op andere bezienswaardigheden, waaronder het ‘Huis van de Zwartkoppen’. Zoals je op de foto kunt zien is dit meestal een druk bezochte plek. Je kunt er mooie dingen bekijken waardoor het zeker thuis hoort in de top 10 bezienswaardigheden van Riga.

3. Livu Laukums

Livu Laukums - bezienswaardigheden riga

Op dit plein uit de top 10 hotspots vind je knusse horecagelegenheden en drukke terrasjes, gelegen tussen oude panden. Je kunt hier even tot rust komen van de wandeltochten door de stad en genieten van een kopje koffie of een lekkere lunch.

4. Petrikerk

Petrikerk - bezienswaardigheden Riga

In het centrum van de oude binnenstad vind je deze lutherse kerk, stammend uit de 13e eeuw. Je kunt deze bezoeken met een gids of zelfstandig. In het hoogseizoen kan het er soms erg druk zijn waardoor er een wachtrij kan ontstaan. Het is echter wel de moeite waard om hier eventjes in plaats te nemen.

5. Nationaal Kunstmuseum

Nationaal kunstmuseum - Bezienswaardigheden Riga

In dit museum vind je kunst uit de 16e tot 21e eeuw. De kunstenaars zijn vooral Lets en Russisch. Voor het museum geldt dat je hier vrij kunt rondlopen. Wil je meer informatie? Je kunt dat vragen aan de medewerkers of vragen naar de mogelijkheden voor een rondleiding. Ze zijn altijd erg behulpzaam en vriendelijk. Denk bij het maken van foto’s aan de flits. De felle lampen kunnen het schilderwerk beschadigen.

6. Bezettingsmuseum

Dit gebouw uit de top 10 bezienswaardigheden van Riga laat foto’s, films en documenten zien over de onderdrukking door de Sovjet Unie en Nazi Duitsland. Het is een indrukwekkend museum die voor jong en oud een aanrader is. Neem rustig de tijd en de geschiedenis te bekijken. De verhalen die je er kunt lezen zijn erg aangrijpend en laten de duistere kant van het eiland zien dat hier jaren geleden afspeelde.

7. De Dom van Riga

De dom - bezienswaardigheden Riga

De middeleeuwse Dom is opgetrokken in gotische stijl. Het interieur is vrij sober, maar heeft wel rijkelijk gedecoreerde glas-in-lood ramen. Het is een plek die je wellicht niet zo snel zal gaan bezoeken, toch is het een aanrader. Het is een mooi gebouw dat je simpelweg gezien moet hebben wanneer je door Riga loopt.

8. Vrijheidsmonument

Vrijheidsmonument - bezienswaardigheden Riga

Met dit vrijheidsmonument uit de top 10 bezienswaardigheden worden soldaten van de Letse Onafhankelijkheidsoorlog herdacht waarbij een vrouw drie sterren omhoog houdt. Sommige monumenten hebben een diepgaande betekenis. Wanneer je net ui het bezettingsmuseum bent gekomen dan past dit goed bij elkaar.

9. Etnografisch Openluchtmuseum

Etnografisch Openluchtmuseum - bezienswaardigheden Riga

Dit museum uit de top 10 hotspots toont het vroegere leven waarbij je de ambachtslieden ‘uit die tijd’ nog aan het werk ziet. Je kunt er vaak ‘live’ meekijken hoe het er vroeger allemaal uitzag en hoe verwend we eigenlijk zijn in deze moderne tijd.

10. Park Vērmanes

Park Vērmanes - bezienswaardigheden riga

Dit oude stadspark uit de top 10 bezienswaardigheden van Riga staat vol oude bomen en fonteinen en vormt een ideale plek om tot rust te komen.

Het Letse Riga heeft dus een zeer oude en karakteristieke stadskern die een bezoek meer dan waard is. En, heb je diverse plekken uit de top 10 hotspots bezichtigd? Sluit je dag dan af op het gezellige Livu Laukums.