Top 10 bezienswaardigheden Sanur

Het Indonesische Bali is al jarenlang een geliefde bestemming onder velen. Het bedrijvige, en tevens de hoofdstad, Denpasar is het handelscentrum van dit eiland. Tegenover deze ‘hectiek’ vind je eveneens het rustige kustplaatsje Sanur. Want, ook vanuit hier kun je de mooiste hotspots in de omgeving bezoeken. Voordat je een reis gaat boeken is het verstandig om te bekijken wat er zoal te doen is. Voor de plaats Sanur kun je hieronder de top 10 bezienswaardigheden bekijken. Bekijk ook eens de video zodat je een goede indruk krijgt.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Sanur op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Sanur

Het rustige badplaatsje Sanur staat bekend om het gemoedelijke gehalte en vormt een fijne plek voor een ieder die niet van toeristische drukte houdt. Door de gunstige ligging aan het water, en bij grote plaatsen als Kuta en Denpasar, heeft het plaatsje veel bezienswaardigheden in de omgeving, te zien in deze top 10.

 

Bezienswaardigheden Sanur:

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je er allemaal doen en bezoeken?
  • Leuke steden zoals Playa d’en Bossa en Santa Eulalia
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Sanur >>

 

Top 10 hot spots Sanur

Waar je het ene moment de tuin van Tirta Gangga kunt bekijken, vind je verderop het ongerepte leven middels de iconische sawa’s. De indrukwekkende mangrovebossen of het Bali Bird Park laten je kennis maken met de inheemse flora en fauna. De top 10 bezienswaardigheden rondom Sanur geeft je een brede blik op het eiland. Maar, wat te doen hier? Het overzichtelijke lijstje geeft je een goed beeld van de plekken die je absoluut gezien moet hebben!

 

Bezienswaardigheden Sanur:

  • Wat is er te doen in Sanur?
  • Wat zijn de leukste plekjes van deze stad?
  • Bekijk het Museum Le Mayeur o het waterpaleis Tirta Gangga
  • Of bezoek de hoofdstad Denpasar
  • Via deze onderstaande afbeeldingen kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s
Bezienswaardigheden Sanur

(Bekijk de foto’s en de video op TUI.nl. De video geeft je binnen een paar minuten een goede indruk van de prachtige stad.)

TIP: Met de bovenstaande foto’s en video zie je de bezienswaardigheden en hotspots van Sanur. Met de video zie je binnen twee minuten welke plekken je echt bezocht moet hebben!

Het voordeel van een top 10 is dat de mooiste plekjes van een stad al zijn uitgezocht. Dit scheelt veel zoekwerk en het voorkomt ook dat je bepaalde hotspots niet hebt gevonden. Je kunt de top 10 gebruiken om zelf een lijst te maken met de bezienswaardigheden van de stad Sanur. Bekijk op de kaart waar ze liggen zodat je een logische route kunt uitstippelen.

 

 

Top 10 bezienswaardigheden Sanur:

 

1. Bezoeken sawa’s

In de omgeving van Sanur vind je de iconische rijstvelden die het pure leven hier weergeven. Het behoort tot de meest karakteristieke bezienswaardigheden uit deze top 10. Je kunt er op verzoek een rondleiding krijgen, zodat je precies weet hoe rijst groeit en hoe het wordt geoogst. De eerst volgende keer dat je thuis een pak rijst koop in de supermarkt zal je hier direct weer aan terugdenken.

2. Pura Blanjong

De tempel Pura Blanjong bevindt zich in Sanur en herbergt één van de oudste artefacten, namelijk de pilaar Prasati Blanjong met een inscriptie van een toenmalig Javaanse koning. Wanneer je deze plek bezoekt dan begeef je je bijna in een sprookje. Met de mooie blauwe achtergrond komen de kleuren van de tempels nog mooier uit.

3. Waterpaleis Tirta Gangga

Dit koninklijke paleis uit de top 10 van Bali staat bekend om de vele baden, waterspuiters en het tropische groen eromheen. Vooral voor natuurliefhebbers behoort het tot de mooiste hotspots. Jaarlijks komen hier vele duizenden toeristen die het als zeer goed (Gemiddeld een 9,3) beoordelen. Het waterpaleis staat mede daarom ook hoog gewaardeerd.

4. Het strand

Het strand van Sanur is 5 kilometer lang en vormt, niet alleen voor zonaanbidders, ook voor watersporters een geliefde locatie. Je kunt hier dan ook verschillende watersporten uitoefenen en allerlei dingen huren. Het strand laat je even lekker tot rust komen.

5. Mangrovebossen

Dit mooie stuk natuur uit deze top 10 bezienswaardigheden neemt je mee in de Indonesische mangrovebossen. Je vindt er veel paden voor bewonderenswaardige wandelingen. Je kunt hier ook diverse wilde dieren tegenkomen. Een lokale gids kan je hier veel informatie over vertellen. Informeer bij je hotel naar de verschillende mogelijkheden.

6. Museum Le Mayeur

Dit museum nabij de stad is het oude woonhuis van kunstenaar Adrien Jean Le Mayeur. Hedendaags is het openbaar en kun je het van binnen bekijken. Dagelijks is het museum geopend en kun je hier mooie foto’s maken. De kunstwerken vormen het tot een echte bezienswaardigheid.

7. Bali Bird Park

Eén van de ‘avontuurlijkste’ belevenissen uit deze top 10 bezienswaardigheden voor jong en oud is dit Bird Park. Je vindt hier vele tropische vogels, waaronder ara’s. De geluiden die deze vogels maken zorgt bij menig persoon voor rillingen over het lichaam. Het zijn stuk voor stuk prachtige vogels die je in Nederland vrijwel nergens tegenkomt.

8. Goa Lawah

In deze grot, tevens één van de negen heilige tempels, vind je talloze vleermuizen. Het stamt uit de 11e eeuw en behoort tot de oudste complexen van Bali. De vleermuizen doen overdag geen vlieg kwaad. ze slapen dan. Het kan er misschien eng uitzien, dat is het niet.

9. Uitstap naar Denpasar

De hoofdstad Denpasar is, met veel karakteristieke bezienswaardigheden, een bezoek meer dan waard en behoort met recht tot deze top 10 hotspots. In deze stad kun je ook mooie tempels, winkels en oude gebouwen bekijken. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om hier een ‘guided tour’ te boeken.

10. Duiken

In het water vind je de mooiste tropische vissen die je tijdens een duikexpeditie kunt bezichtigen. Je kunt vanaf de kust gaan duiken maar met een boot kun je ook diverse trips maken. Je kunt op verschillende plekken een reservering maken. Vaak kun je dan nog kiezen welk kant je het liefst opgaat. De uitrusting kun je hier tegen een laag tarief ook huren. Het is moderne apparatuur wat slechts enkele jaren oud is. Heb je eigen duikspullen? Je kunt dan ook enkel een fles en loodgordel huren. Dit scheelt altijd in de kosten.

Het plaatsje Sanur heeft, door zijn grootte, weinig ‘eigen’ bezienswaardigheden, maar vormt wel een goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen door de centrale ligging. Ben je wel benieuwd naar de religieuze, heilige complexen of maak je liever een wandeling door de mangrovebossen? Waar je ook voor kiest, met deze top 10 aan bezienswaardigheden raak je voorlopig nog niet uitgekeken. Noteer de mooiste plekken zodat je een mooie reiservaring krijgt door Sanur en de andere mooie steden van Bali.