Top 10 bezienswaardigheden Sevilla

Het is de geboortestad van de flamboyante Flamenco en heeft één van de grootste historische centra van Europa: het Spaanse Sevilla. Gelegen in het zuidelijke Andalusië bevindt zich één van de meest invloedrijke steden die het Europees continent ooit gekend heeft. Het is de stad waar de Moren onwaarschijnlijk mooie erfenissen achtergelaten hebben en waar de overzeese expansie haar succesvolle momenten in stenen heeft omgezet. Niet voor niets heeft het Sevilla dan ook een rijke top 10 aan bezienswaardigheden opgeleverd. Maar, moet je je precies zijn? Onze bezoekers beoordelen de Sevilla bezienswaardigheden met 5 sterren!

De top 10 bezienswaardigheden van Sevilla

Het ‘koninklijke’ Sevilla: een stad van de monarchen, een stad van de rijkdom. Eens bezet door de Moren is deze stad in Andalusië hedendaags een rijke verzameling van historische gebouwen en moderne architectuur. Maar, de rijkdom is natuurlijk niet vanzelf gekomen. Ondanks dat er eerdere tekenen van leven waren, is het de vroegere, Spaanse kolonisatie van Amerika geweest die Sevilla, met haar prachtige top 10 bezienswaardigheden, officieel op de kaart heeft gezet. In de 15e eeuw was er een belangrijk figuur die aan de wieg stond van de Sevilliaanse rijkdom: Christoffel Columbus. In deze tijd voer hij met zijn beroemde ‘zilvervloot’ naar de ‘Nieuwe Wereld’.

Hotspots en musea

Vanuit Sevilla vertrokken de ontdekkingsreizigers naar verre oorden, werd de bijbehorende haven een centraal punt voor de handel met Vlaanderen en Italië en zou de stad, met haar stenen straten, één van Europa’s meest ontwikkelde steden worden. Al deze gebeurtenissen zouden Sevilla tot ‘de Gouden Poort’ van het continent maken. En het is deze rijkdom die je nog altijd ziet floreren in de historische stad, zoals het majestueuze ‘Plaza de España’, maar ook het ‘Real Alcázar’, beiden te zien in de top 10 aan bezienswaardigheden.

Top 10 bezienswaardigheden Sevilla

Ook de prachtige, Joodse wijk ‘Santa Cruz’ trekt dagelijks vele bezoekers. De Spaanse barokstijl zie je eveneens terugkomen in de ‘koninklijke’ Andalusische paarden, veelal stappend door de straten van deze iconische stad. Wanneer je een bezoek aan Sevilla brengt, raak je voorlopig nog niet uitgekeken. Maar, welke hotspots uit deze top 10 mogen een bezoekje van jou verwachten?

 


 

Top 10 Sevilla:

 

1. Real Alcázar

Real alcazar - Bezienswaardigheden Sevilla

Eén van de mooiste bezienswaardigheden, en daarmee de beginner van deze top 10, is het koninklijke paleis ‘Real Alcázar’. Het is, naar vermoeden, het oudste paleis van Europa en één van de indrukwekkendste voorbeelden van de Mudéjar-architectuur; een stijl die nog altijd de invloed van de Moorse cultuur laat zien.

2. Plaza de España

Plaza de Espana - bezienswaardigheden Sevilla

Het is met recht het mooiste en, eigenlijk, bekendste plein van Sevilla. Het plein heeft de vorm van een halve maan en wordt omringd door statige panden; allen prachtig gedecoreerd met tegelmozaïeken en kleurrijke fresco’s. Op dit fraaie plein uit de top 10 hotspots bevinden zich daarnaast diverse, charmante bruggetjes en een heuse fontein.

3. Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van Sevilla - bezienswaardigheden Sevilla

Eén van de mooiste, gotische bouwwerken uit de top 10 bezienswaardigheden van deze stad is de kathedraal van Sevilla, tevens de hoofdkerk van het aartsbisdom Sevilla. Het is, na de St. Pieter in Rome en St. Paul’s Cathedral in Londen, het derde grootste, gotische kerkgebouw ter wereld.

4. Giralda

Giralda - bezienswaardigheden Sevilla

Naast de prachtige kathedraal bevindt zich deze minaret, de Giralda. Het stamt uit de 12e eeuw en werd gebouwd door de toen heersende Moren. Zo dient de Giralda hedendaags als klokkentoren en is het één van de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla en daarmee ook van de top 10 bezienswaardigheden.

5. Santa Cruz

Santa Cruz - bezienswaardigheden Sevilla

Eén van de bekendste wijken uit Sevilla is deze, van oorsprong, Joodse buurt en bevindt zich dicht bij het Real Alcázar. De middeleeuwse stadskern herbergt dan ook de fraaiste complexen van de stad, waaronder de kathedraal en de minaret Giralda. Het laat echt het pure, oude Andalusië zien.

6. María Luisa Park

Maria Luisa Park - bezienswaardigheden Sevilla

Wanneer je een prachtig stukje natuur wilt bezichtigen, moet je zeker een bezoek brengen aan het María Luisa Park uit deze top 10 hotspots. Het ligt nabij het Plaza de España en beschikt over vele monumenten, waaronder oude fonteintjes en idyllische tempels. Het is een ideale plek voor rust- en natuurliefhebbers.

7. Casa de Pilatos

Casa de Pilatos - bezienswaardigheden Sevilla

Dit Andalusische paleis uit de top 10 bezienswaardigheden van Sevilla was het voormalig onderkomen van de Hertogen van Medinaceli. Het complex is een interessante combinatie van diverse stijlen, waaronder de Italiaanse renaissance en de Mudéjarstijl. Daarnaast kent het de typische decoratie-elementen zoals de Andalusische tegeltjes.

8. Museum van Kunst & Traditie

Museum van kunst & traditie - bezienswaardigheden Sevilla

Dit museum, gelegen aan het Mariá Luisa Park, is alleen al van buiten een plaatje te noemen. Het complex is gebouwd naar de richtlijnen van de Mudéjar-stijl en toont een flamboyante collectie aan ivoor, porselein en een verzameling van ‘costumbrista’ schilderijen. Het behoort voor kunstliefhebbers tot de zekere hotspots van deze top 10 van Sevilla.

9. Metropol Parasol

Metropol Parasol - bezienswaardigheden Sevilla

Het is één van de meest moderne architectonische kunstvormen die Sevilla en deze top 10 bezienswaardigheden rijk is, het Metropol Parasol. Het is een constructie van zes champignonachtige vormen die met elkaar verbonden worden. Er bevindt zich, onder andere, een grote markthal, een restaurant en een mogelijkheid tot het bekijken van panoramische uitzichten over de stad.

10. Torre del Oro

Torre del Oro - bezienswaardigheden Sevilla

Wanneer je van geschiedenis houdt, zal deze toren hoog op je lijst van top 10 bezienswaardigheden staan. Het bouwwerk dateert uit de 12e eeuw toen Sevilla een grootse bloeitijd doormaakte door de succesvolle, overzeese expansies. Daarnaast heeft het verschillende functies gehad waarbij het eens diende als gevangenis, museum en opslagplaats.

 

Het is waarschijnlijk de mooiste en voornaamste stad wanneer je de echte pure, Spaanse cultuur van Andalusië wilt leren kennen. De eens heersende Moren, de overzeese wereldreizen en de Spaanse barokcultuur; ieder van hen heeft op een eigen wijze Sevilla een onmiskenbaar mooie erfenis meegegeven. Maar, ook het moderne leven heeft hier niet stilgestaan, tevens te zien in deze top 10 aan bezienswaardigheden. Zo herbergen eveneens de vele musea een tal van prachtige vondsten die eens aan het landschap zijn nagelaten. Kortom, wanneer je een liefhebber van de Spaanse cultuur bent, moet je deze prachtige top 10 aan indrukwekkende hotspots van deze stad zeker bezocht hebben. En, wil je de dag goed afsluiten? Dan zullen de vele, idyllische tapasbarretjes je met hun liefdevolle en Spaanse passie verwelkomen.