Top 10 bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

Waar kun je de bezienswaardigheden en hotspots vinden? Bekijk ze eenvoudig en snel hieronder in de top 10 van Sharm el Sheikh.

Sharm el Sheikh is één van de populairste toeristische trekpleisters in Egypte. Deze badplaats ligt in het zuiden van het schiereiland Sinaï en was tot voor enkele decennia niet meer dan een vissersdorp. Met de instroom toeristen richting de zon, het strand en het water is de ontwikkeling echter zeer snel ingezet. Vandaag de dag is Sharm el Sheikh, wiens naam overigens “Baai van de sjiek” betekent, een bruisende en groeiende stad. 

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Sharm el Sheikh op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh mag zich vrij letterlijk één van de toeristische hotspots noemen: tijdens de zomer bereikt de temperatuur hier gemakkelijk 40 graden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat wateractiviteiten hier schering en inslag zijn. Bij de top 10 bezienswaardigheden hoort dan ook zonder enige twijfel het duiken naar scheepswrakken of de mooiste koraalriffen. Ben je met het gezin? Maak dan met jouw kinderen een tochtje op de bananenboot of neem ze mee op één van de beroemde glasbodemboten.

 

Bezienswaardigheden Sharm el Sheikh:

  • De leukste plekjes langs het strand
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in deze plaats allemaal doen?
  • Leuke trips zoals Sint-Catarina klooster, Sinaï berg, safari of duiken
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Sharm el Sheikh >>

 

Top 10 hotspots Sharm el Sheikh

Wat is er te doen in Sharm el Sheikh? Alvast heel wat spectaculaire natuurlijke wonderen met eigen ogen zien. Wat is er te doen in Sharm el Sheikh is een vraag die vroeger het simpele antwoord “niets” kreeg. Tot 1967 telde deze stad niet meer dan 100 inwoners. Vandaag de dag is de bevolking tot 35 000 aangegroeid, maar dat is nog altijd vrij weinig in vergelijking met de doorstroom van meer dan een miljoen toeristen per jaar.

 

Bezienswaardigheden Sharm el Sheikh:

Bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

(Klik hierboven op de foto’s of video om de bezienswaardigheden en hotspots te bekijken op de website van TUI.)

  • Wat is er te doen in Sharm el Sheikh?
  • Wat zijn de leukste plekjes op het eiland?
  • Geniet van de mooie natuur door te wandelen en te duiken
  • Winkelen en eten in de hoofdstad Kralendijk
  • Bekijk op TUI handige informatie en de mooiste reizen

 

Dat er niets te doen of te zien is buiten het water was overigens ook vroeger al een overdrijving. Zo is de Sinaï Berg niet al te veraf, zijn er enkele historische bezienswaardigheden en mag ook de woestijn zelf een echte topper genoemd worden die in elke top 10 hoort te staan. Sharm el Sheikh is ondanks de stevige groei nog altijd een stad in opkomst en wij zien geen reden om aan te nemen dat die stil gaat vallen de komende jaren.

 

Top 10 bezienswaardigheden Sharm el Sheikh:

 

1. Duiken

Duiken in de Rode Zee - Bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is voor watersporters één van de hotspots van Egypte en een duik nemen in het water is een terechte nummer 1 van onze top 10 bezienswaardigheden. Hier zijn tientallen prachtige duikplekken, ontzettend mooie koraalriffen en schitterende stranden. Een echte aanrader? Dat is Jacksonriff waar regelmatig haaien worden gespot. Je hoeft je daar overigens geen zorgen over te maken: gevaarlijk zijn ze niet.

2. Sint-Catharina klooster

Sint-Catharinaklooster - Bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

Een streepje religie in onze top 10 bezienswaardigheden? Dat moet kunnen en het Sint-Catharinaklooster is er eentje om niet te missen. Dit orthodoxe bouwwerk is gelegen aan de voet van de beroemde Sinaïberg en bezit een indrukwekkende collectie historische artefacten. Fans van oude kunstwerken, mozaïeken en eeuwenlang bewaarde boeken zullen hier zeker hun ei kwijt kunnen.

3. Ras Mohammed National Park

Ras Mohammed National Park - bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

Onze nummer drie in de top 10 bezienswaardigheden van Sharm el Sheikh vinden we terug in het meest zuidelijke puntje van het schiereiland Sinaï. Dit fraaie Nationale Park ligt ten dele in het water en is één van de mooiste hotspots voor duikers in het hele land. Bovendien kan je in dit park de oversteek maken naar twee charmante eilandjes. Tiran en Sanafir wachten op je!

4. Sinaï Berg

Sinaï berg - bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

De Sinaï Beg wordt ook wel eens de Mozes berg genoemd en is de berg waar naar de overlevering Mozes de 10 geboden van God kreeg. Niet toevallig is deze berg dan ook een toeristische trekpleister om u tegen te zeggen. Wat is er te doen in de Sinaï Berg? Gelukkig meer dan enkel en alleen de historische waarde. Natuurliefhebbers zullen genieten van de bergwandeling en ook het uitzicht vanaf de top is vrij indrukwekkend. Lijkt al dat wandelen je niets? Dan kan je ook de tocht per kameel afleggen.

5. Na’Ama Bay

Sharm el Sheikh is natuurlijk in de eerste plaats populair als strandvakantie en plek om heerlijk onder de zon te liggen. Het nabij gelegen Na’ama Bay is één van de mooiste plekjes om exact dat te doen en hoort vast en zeker tot de top 10 bezienswaardigheden. Na’ama Bay biedt een bruisend uitgaansleven, biedt de lekkerste culinaire ervaring in de buurt en heeft ook tal van opties om te shoppen.

6. SOHO Square

Soho plein - bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een bestemming voor het hele gezin. Nergens wordt dat meer duidelijk gemaakt dan in SOHO Square. Wat is er te doen in SOHO Square? Dit is een amusementspark gelegen tussen twee hotels. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een leuke tijd te beleven. Shops, clubs, restaurants, een bowlingbaan en een ijspiste. Een echte aanrader van deze nummer 6 uit onze top 10 bezienswaardigheden? Culturama!

7. Coloured Canyon

Coloured Canyon - bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

De Coloured Canyon is de nummer 7 uit onze top 10 bezienswaardigheden en een machtig natuurverschijnsel. Een schitterend bergachtig gebied met spectaculaire rotsen en indrukwekkende dalen. De naam ontleent dit gebied aan zijn gekleurde bergen en ook de kleine dorpjes in dit bergachtig gebied zijn de moeite waard. Een uitstap die vast en zeker indruk zal maken!

8. Kameelsafari

De nummer 8 uit onze top 10 bezienwaardigheden van Sharm el Sheikh is iets wat je in een woestijngebied gewoon eens gedaan moet hebben. Een kamelentocht doorheen de woestijn met een gids is ontzettend leerrijk en leuk. Leer hoe het is om te leven als een Bedoeïn en sluit de dag af met een heerlijke barbecue. Er zijn diverse formules om een kameelsafari te ondernemen en je vindt zeker eentje die bij jou past.

9. Uitstap naar Caïro

Caïro - bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is niet al te ver van de hoofdstad Caïro gelegen en een uitstap richting de hoofdstad hoort dan ook bij onze top 10 bezienswaardigheden. Wat is er te doen in Caïro? De vraag is eerder wat er niet te doen is. Bezoek de piramides, de Sfinx en enkele van de beste musea ter wereld. Een must voor wie in Egypte zit!

10. De stranden

Om onze top 10 van bezienswaardigheden af te sluiten kunnen we niet om de stranden van Sharm el Sheikh heen! Sharm el Sheikh is één van de hotspots voor toeristen die een relax vakantie willen en daar kunnen stranden niet bij ontbreken. Deze parelwitte stranden zijn dan ook echte aanraders en verdienen hun plek in de top 10 bezienswaardigheden.