Top 10 bezienswaardigheden Toronto

Het is de grootste stad van Canada, de hoofdstad van Ontario (Canada) en toonaangevend op het gebied van cultuur: het moderne Toronto. Niet alleen vormt deze stad het economisch hart van het land, ook wordt het beschouwd als één van de meest leefbare plekken ter wereld op het gebied van milieuvriendelijkheid en hoge welvaart. Doordat Toronto in de loop der jaren veel immigranten heeft aangetrokken, heeft de stad nog altijd een zeer uiteenlopende bevolking; ook zij hebben invloed gehad op deze top 10 aan bezienswaardigheden.

 

Maak je keuze:
 

Bekijk de Toronto TOP 10

Bezienswaardigheden Toronto

 

  • Wat is er te doen in Toronto?
  • Wat zijn de leukste plekjes van de stad?
  • Ga naar de Kensington Market of de Toronto Eaton Centre
  • Loop eens door het mooie park en geniet van de natuur
  • Via deze links kom je op de TUI bezienswaardigheden met foto’s en video’s

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Toronto:

Bezienswaardigheden Toronto

(Bekijk de foto’s en de video op TUI.nl. De video geeft je binnen een paar minuten een goede indruk van de prachtige stad.)

TIP: Bekijk hierboven de foto’s en video. Je ziet direct de verschillende bezienswaardigheden en hotspots van de stad Toronto

 

Top 10 Toronto

Van origine is Toronto eigenlijk de stad van de Franse handelaren. In 1750 wisten namelijk de eerste Europese inwoners Ontario te bereiken toen zij de Verenigde Staten ontvluchtten; deze bevond zich in de Revolutionaire Oorlog. Tientallen jaren later wisten meerdere immigranten deze stad te vinden waardoor Toronto steeds belangrijker werd en meer vorm begon te krijgen. Door de gunstige ligging aan het meer van Ontario groeide de stad uit tot één van de belangrijkste havens voor stoomboten. Eén van de belangrijkste ontwikkelingsmomenten van Toronto was de tijd na de Tweede Wereldoorlog: talloze immigranten wilden in Canada een nieuw leven beginnen nadat deze in Europa vrijwel volledig verwoest was.

Bezienswaardigheden op vakantie

Top 10 hotspots Toronto

Niet alleen het inwoneraantal van Toronto wist hierdoor enorm te stijgen: ook toonaangevende bedrijven en internationale banken begonnen zich in dit bruisende hart te vestigen waardoor het al gauw de economische motor van Canada zou worden. Ook de indrukwekkende CN Tower, eveneens terug te vinden in de top 10 bezienswaardigheden, wist al snel de skyline van de stad te bepalen; tot 2007 was het immers, met 553 meter, het hoogste gebouw ter wereld. Dat Toronto economisch sterk staat, kun je eveneens zien aan de gigantische en ondergrondse shoppingmall ‘Eaton Centre’, te vinden in de top 10 hotspots. Winkels als Hudson’s Bay en H&M krijgen hier dagelijks duizenden passanten over de vloer; het is dan ook één van de meest bedrijvige attracties van Toronto.

Top 10 bezienswaardigheden Toronto

Bekijk je liever kunst? Dan kun je als liefhebber in deze stad je hart ophalen. Zo vind je hier namelijk de ‘Art Gallery of Ontario’: één van de meest toonaangevende kunstmusea van Noord-Amerika met werken van, onder anderen, Picasso en Van Gogh. Zoek je liever hippe restaurantjes op? Dan zijn er diverse wijken in Toronto te vinden die zich volledig hebben gericht op dit soort ‘moderne zaakjes’. Zoek je dus een plek waar diverse culturen hand in hand gaan? Dan is deze stad het gebied waar je moet zijn. Maar, welke hotspots verdienen eigenlijk een plek in de top 10 bezienswaardigheden?

 

 

De top 10 van Toronto:

 

1. Kensington Market

Deze wijk uit de top 10 hotspots is de meest ‘kleurrijke’ plek van de stad vanwege de hoge diversiteit aan verscheidene culturen; dit zie je eveneens in de restaurantjes en hun keukens terugkomen. Ook worden hier vele evenementen georganiseerd die vaak op zondagen plaatsvinden.

2. CN Tower

De iconische CN Tower behoort tot de top 10 bezienswaardigheden vanwege het panoramische uitzicht dat je vanuit hier kunt bezichtigen. De lengte bedraagt zo’n 553 meter en is typerend voor de skyline van Toronto. Tevens bevinden zich er diverse horecagelegenheden, zoals een café en een restaurant.

3. City Hall

De moderne City Hall uit de top 10 hotspots was, in de tijd dat het geopend werd, één van de meest modernistische gebouwen vanwege de gebogen vorm. Het complex bestaat uit twee bouwwerken waarbij het interieur uit muurschilderingen bestaat en de vloer van Italiaans marmer is gemaakt.

4. Distillery District

Eén van de meest hippe en moderne wijken van Toronto, en uit deze top 10 bezienswaardigheden, is het Distillery District. Zo is deze plek volledig autovrij en staat de wijk in het teken van culturele activiteiten, zoals theater, boetiekjes, galeries, diverse hippe cafés en restaurantjes.

5. Royal Ontario Museum

Eén van de meest bijzondere hotspots uit deze top 10 bezienswaardigheden is het Royal Ontario Museum van Toronto. Veertig verschillende galeries laten je een grote collectie zien met betrekking op de geschiedenis, wetenschap en cultuur. De vondsten hebben een wereldwijde herkomst.

6. Toronto Eaton Centre

Wanneer je van winkelen houdt, moet je zeker eens naar deze shopping mall uit deze top 10 hotspots. Het Toronto Eaton Centre is een ondergronds winkelcentrum, en tevens één van de grootste attracties, waarbij het gangenstelsel, PATH, verschillende kleuren heeft waarbij elke letter voor een bepaalde ‘windrichting’ staat.

7. Art Gallery of Ontario

Eén van de grootste kunstmusea van Noord-Amerika, en uit deze top 10 bezienswaardigheden, is de Art Gallery of Ontario. Het museum heeft een hoge diversiteit aan grote meesters, waaronder Rubens, Van Rijn, Picasso en Van Gogh. Daarnaast laat het de evolutie van de moderne kunstbeweging van Noord-Amerika zien.

8. Chinatown

Op de kruising van Dundas Street en Spanida Avenue vind je het ‘Chinese’ deel van Toronto onder de naam ‘Chinatown’; zo wordt alles in deze wijk in het Chinees aangegeven. Je vindt op deze locatie uit de top 10 hotspots dan ook vele Chinese restaurantjes, winkeltjes en eveneens een bijbehorend winkelcentrum.

9. Ripley’s Aquarium

In het bewonderenswaardige Ripley’s Aquarium uit de top 10 bezienswaardigheden vind je meer dan 450 diersoorten, waaronder koikarpers, kwallen, haaien en andere vissoorten. Het aquarium bevindt zich in downtown Toronto en vormt een belevenis voor jong en oud.

10. High Park

Eén van de mooiste stadsparken uit de top 10 bezienswaardigheden is het groene High Park nabij het meer van Ontario in Toronto. Met de talloze oude bomen, gelegen op het heuvelachtige gebied, doet het park rustgevend aan. Het kenmerkende ‘esdoornblad’, te zien op de Canadese vlag, is eveneens in bloemen aangelegd; ook is dit park erg geschikt voor mooie wandelingen.

Deze relatief moderne stad is een bruisende plek waar alle ruimte is voor diversiteit rondom cultuur en religie. Waar je het ene moment in het rustgevende High Park bent, ben je niet veel later in een omgeving waar vrijwel alles in het Chinees is. Want, ook Toronto heeft een eigen ‘Chinatown’. Ben je benieuwd naar alles wat deze stad jou te bieden heeft? Begin dan maar vast met deze top 10 aan bezienswaardigheden. Want, op deze plekken raak je voorlopig nog niet uitgekeken…