Top 10 bezienswaardigheden Ubud

Wat is er in Ubud te doen? Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden in de onderstaande top 10. 

Het is één van de meest favoriete en bezochte eilanden van Indonesië: het junglerijke Bali. De bekende ‘terrassen’, de talloze palmbomen en de vele hindoeïstische tempels weten het eiland dan ook te karakteriseren. En één van die plaatsen die je eens gezien moet hebben, dat is het ‘culturele centrum’ Ubud. Maar, welke bezienswaardigheden verdienen eigenlijk een positie in deze top 10?

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van Ubud op TUI.nl:

 

Bezienswaardigheden (tip!)

Vakantiebestemmingen

 

Of ga direct naar:

 

Top 10 Ubud

Om te beginnen vind je Ubud in het centrum van Bali. Het stadje, met een inwoneraantal van zo’n 8000 mensen, staat dan ook bekend om de traditionele hindoe-cultuur; op veel plekken kom je dan ook hindoeïstische tempels tegen, waaronder drie in het ‘Monkey Forest’. Vanwege het hoge aantal kunstverzamelingen dat de stad rijk is, zoals schilderingen en houtsnijwerken, eveneens terug te vinden in de musea uit deze top 10 bezienswaardigheden, is de plek ook erg in trek bij kunstverzamelaars.

 

Bezienswaardigheden Ubud:

Bezienswaardigheden-Ubud

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je in Ubud doen?
  • Mooie plekken zoals het Monkey Forest, Goa Gajah en tempels
  • Op de website van de vakantiediscounter kan je alles zien

Ontdek de bezienswaardigheden van Ubud >>

 

Ook de iconische rijstvelden, de zogeheten sawa’s, weten Bali, en dit stadje, sterk te karakteriseren; voornamelijk tijdens wandelingen kun je deze bekijken. Maar, welke bezienswaardigheden uit deze top 10 van Ubud moet je gezien hebben? De top 10 geeft je daarop snel en overzichtelijk een duidelijk antwoord.

 

Top 10 hotspots Ubud

Het plannen van een reis door Bali gaat vaak samen met opstellen van een lijst met de bezienswaardigheden. De stad Ubud heeft vele plekken die je gezien moet hebben. De hotspots en bezienswaardigheden bekijk je via de onderstaande Top 10. Je kunt de mooiste plekken van Ubud ook alvast bekijken met de foto’s en de video van de stad.

 

Bezienswaardigheden Ubud:

Bezienswaardigheden Ubud

(klik op de foto’s of video om de bezienswaardigheden te bekijken)

TIP: Bekijk hierboven naar de video en de foto’s op TUI. Je ziet de hotspots en bezienswaardigheden handig bij elkaar!

  • Wat is er te doen in Ubud?
  • Wat zijn de leukste plekjes?
  • Plan een bezoekje aan Monkey Forest of de Saraswati Tempel
  • Winkelen en eten bij het paleis
  • Bekijk op TUI handige informatie en de mooiste reizen

 

Met behulp van de top 10 hotspots van Ubud zie je direct wat de mooiste hotspots van de stad zijn. Noteer deze in je eigen overzicht en maak zo een mooi schema van de diverse bezienswaardigheden en hotspots die je tijdens het bezoek kunt gaan bezichtigen.

 


 

 

Top 10 bezienswaardigheden Ubud:

 

1. Monkey Forest Ubud

In dit natuurreservaat kom je, naast een hindoeïstische tempel, talloze aapjes tegen waardoor het één van de populairste hotspots uit deze top 10 is. Deze apen lopen los in het bos en komen dan ook vaak op de toeristen af. Denk daarbij goed aan loszittende spullen want de aapjes kunnen deze ‘afpakken’. Pas ook goed op met eten. De apen kunnen dat van je afpakken of met vele tegelijk naar je toe komen. De één moet daar hard om lachen, terwijl de ander begint te gillen of te rennen.

2. Gunung Kawi

Deze 11e eeuwse tempel staat bekend om de grafmonumenten die gewijd zijn aan Anak Wungsu. Het behoort voor geschiedenisliefhebbers tot de echte bezienswaardigheden. Ook als je weinig raakvlakken hebt met de geschiedenis is het een mooie omgeving. De tempels en de overige gebouwen zorgen ervoor dat je je in een hele andere wereld begeeft.

3. Puri Lukisan Museum

Dit complex uit de top 10 is het oudste kunstmuseum op Bali en heeft een grote verzameling aan traditionele, Balinese schilderkunst en houtsnijwerken. Je kunt hier met je fototoestel mooie foto’s maken (let echter wel op de flits). Ook kun je een georganiseerde tour krijgen welke je vaak van te voren even moet reserveren.

4. Goa Gajah

Dit ‘toevluchtsoord’ stamt uit de 9e eeuw en wordt ook wel de ‘Elephant Cave’ genoemd. Het behoort tot de oudste bezienswaardigheden van Bali. Zoals je op de bovenstaande foto kunt bekijken is de entree al veelbelovend. Eenmaal binnen zie je de mooiste dingen die onbeschrijfelijk zijn. Je moet het zelf zien om het te begrijpen.

5. Pura Gunung Lebah

Deze oude tempel uit de top 10 herbergt een grote collectie aan gekleurde beelden en houtsnijwerken en bevindt zich in een ware ‘jungle setting’. Als je hier aan het rondlopen bent dan waan je jezelf net op een filmset. De prachtige aankleding en de mooie beelden kunnen zo het decor vormen voor een nieuwe james bond film of een andere actiefilm.

6. Pura Dalem Agung Padangtegal

De Pura Dalem bevindt zich in het Monkey Forest van Ubud en is één van de drie hindoeïstische tempels die behoort tot de absolute bezienswaardigheden van de stad. Je ziet op Bali vele tempels waarvan je het bestaan nog niet eerder hebt gezien. Alhoewel ze op elkaar lijken, zijn er vele verschillen te ontdekken wanneer je er goed naar kijkt. Soms zie je het pas wanneer je de foto’s bekijkt die je hebt gemaakt en hebt verwerk in een fotoboek.

7. Saraswati Tempel

Gelegen bij een hindoeïstische tempel bevindt zich deze vijver met sierlijke lotusbloemen. Het is één van de lieflijkste plekken uit deze top 10. Zo kan het voorkomen dat je opeens veel muziek hoort en vele mensen in het wit ziet rondlopen. Er zal dan binnenkort een huwelijk plaatsvinden of hier worden foto’s gemaakt voor in het huwelijksalbum. Ook worden hier veel mensen ten huwelijk gevraagd. Als je nog een geschikt e plek zoekt… Dit is hem!

8. Paleis van Ubud

Midden in het centrum ligt een paleis dat aan de ‘oude koningen’ behoorde. Het stamt uit de 16e eeuw en is een ware bezienswaardigheid. De deuren gaan van tijd tot tijd open waardoor je ook een kijkje in het paleis kunt nemen. Absoluut een aanrader.

9. Tirta Empul

Deze tempel staat bekend om het ‘heilige, geneeskrachtige water’ en is één van de populairste attracties op Bali. Wanneer je dit water aanraakt of een slok neemt, zal het volgens de oude legendes een enorme genezende werking hebben. Vele mensen proberen dat dan ook dagelijks uit.

10. Campuhan Ridge

Deze wandelroute brengt je langs diverse vergezichten en behoort, voor natuurliefhebbers, tot de absolute bezienswaardigheden uit de top 10 van Ubud.

Ben jij ook wel benieuwd wat die kleine aapjes met jou van plan zijn of weten de traditionele kunstwerken, zoals de houtsnijwerken, van Bali jou wel te interesseren? Vergeet dan niet deze top 10 aan bezienswaardigheden met je mee te nemen om de mooiste plekken te ontdekken. Maar, kijk wel uit dat de aapjes het niet pakken.