Top 10 Stoomgeneratoren 5 sterren beoordeling voor top10.nl

Wat zijn de beste stoomgeneratoren van 2021? Een strijkijzer met stoomgenerator biedt vele voordelen. In onderstaande top 10 vind je de beste stoomgeneratoren van 2021.

Beste stoomgeneratoren test en beste koop 2020

Hoe wordt de top 10 samengesteld? Ons team kijkt naar de verkoopcijfers, het aantal positieve recensies, prijs-kwaliteitsverhouding en naar onze bevindingen uit producttesten.

De keuze van top10.nl:

Beste stoomgeneratoren 2021

Tefal GV7556 Express Easy Plus - Stoomgenerator

Tefal GV7556 Express Easy Plus - Stoomgenerator

De Tefal GV7556 Express Easy Plus is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar gemak. Dankzij de speciaal ontworpen 'no setting needed' technologie, is het niet meer nodig om vooraf alle stoffen te sorteren en is er geen risico meer op het verbranden van je kleding.

Prijs en meer info

Philips PerfectCare Elite GC9640 60

Philips PerfectCare Elite GC9640 60

PerfectCare-Elite is het beste en meest efficiënte strijkijzer met stoomgenerator van Philips. Ideaal voor als je vaak en veel strijkt. Met de OptimalTEMP-technologie kun je nu alles strijken zonder temperatuurinstelling.

Prijs en meer info

Tefal Pro Express Care GV9560 - Stoomgenerator

Geef je kleding de beste stoomkracht voor ultieme resultaten met de Tefal GV9560 Stoomgenerator Pro Express Ultimate hogedruk stoomgenerator.

Prijs en meer info

Philips PerfectCare Aqua Pro GC9324 20 - Stoomgenerator

Philips PerfectCare Aqua Pro GC9324/20 - Stoomgenerator

Met de Philips PerfectCare Aqua Pro GC9324/20 stoomgenerator ben je verzekerd van supersnel en glad strijken, door de krachtige stoomdruk tot 6,5 bar. Met deze Philips stoomgenerator wordt er continu krachtig stoom gegenereerd die tot diep in je kleding doordringt.

Prijs en meer info

Tefal Express Anti-Calc SV8055 - Stoomgenerator

Tefal Express Anti-Calc SV8055 - Stoomgenerator

De stoomafgifte van de Tefal Express Anti-Calc Stoomgenerator is krachtig genoeg om kreukels uit elke soort stof te halen, en zorgt voor snelle, betrouwbare resultaten.

Prijs en meer info

Philips PerfectCare Elite GC9650 80 - Stoomgenerator

Philips PerfectCare Elite GC9650/80 - Stoomgenerator

PerfectCare-Elite Silence is het beste strijkijzer met stoomgenerator van Philips met Silent Steam-technologie: geluidsarm maar toch zeer krachtig. Strijk alles van jeans tot zijde zonder temperatuurinstelling.

Prijs en meer info

Philips HI5914 30 - Stoomgenerator

Philips HI5914/30 - Stoomgenerator

Strijk sneller en comfortabeler met de Philips HI5914/30 stoomgenerator, dankzij de extra krachtige stoom en het afneembare waterreservoir van 1,1 liter.

Prijs en meer info

Philips PerfectCare Expert Plus GC8962 40

Philips PerfectCare Expert Plus GC8962/40

Philips PerfectCare Expert Plus GC8962/40 - Ongelofelijk licht en krachtig, voor snelheid en comfort. De PerfectCare Expert Plus biedt je fantastische resultaten met weinig moeite.

Prijs en meer info

Philips PerfectCare Performer GC8713 20 - Stoomgenerator

Philips PerfectCare Performer GC8713/20 - Stoomgenerator

Met de lichtgewicht Philips PerfectCare Performer GC8713/20 stoomgenerator strijk je alle soorten stoffen, van spijkerbroeken tot zijde, zonder dat je de temperatuur tussendoor in hoeft te stellen.

Prijs en meer info

Calor Pro Express Ultimate+ GV9610C0 - Stoomgenerator

Calor Pro Express Ultimate+ GV9610C0 - Stoomgenerator

De Calor Pro Express Ultimate+ GV9610CO hogedruk stoomgenerator geeft professionele doeltreffendheid dankzij de combinatie van de krachtigste stoomuitstoot en de nieuwe Smart Steam Technology.

Prijs en meer info

Stoomgenerator test

Welke stoomgeneratoren komen als beste uit de test? En wat is het beste merk als je een stoomgeneratoren gaat aanschaffen? Welk type is het beste en past bij jou? Er zijn wat ons betreft twee merken die bovenaan ons lijstje staan:

  • Philips
  • Tefal

Stoomgenerator Philips

Philips is erg populair, de strijkijzers met stoomgenerator zijn van goede kwaliteit. Dit vertaalt zich naar positieve recensies en vele awards en prijzen. De strijkijzers, stoomstrijkijzers en de strijkijzers met stoomgeneratoren komen vaak als beste uit de test. Philips heeft zich gespecialiseerd in strijkijzers en dat zorgt ervoor dat de nieuwe modellen steeds worden voorzien van innovaties. De stoomgeneratoren van Philips kenmerken zich door een groot waterreservoir, nieuwste strijktechniek met de garantie dat er geen brandplekken ontstaan, licht gewicht en een antikalksysteem. Bekijk de beste types in de top 10. 

Stoomgenerator Tefal

Strijkijzers met stoomgenerator van Tefal komen ook vaak als beste uit de test. Tefal heeft zeer veel modellen, in elke prijscatergorie is er een geschikt strijkijzer te vinden. Er zijn types met een automatisch antikalksysteem. Tefal heeft een aantal lichte strijkijzers die geschikt zijn wanneer je veel gaat strijken. De inhoud van het waterreservoir verschilt per type. Ook dit is afhankelijk van de strijkduur, strijk je veel dan is het aan te raden om voor een groot waterreservoir te kiezen. De beste stoomgeneratoren van Tefal bekijk je in de top 10.

Wat is een stoomgenerator?

Wat is het verschil ten opzichte van een normaal strijkijzer?

Door de stoomtoevoer wordt kleding sneller warm en daardoor is het eenvoudiger om kreukels glad te strijken. Een stoomgenerator is vaak voorzien van een booster, zodat je zelf kunt bepalen welke kreuk meer stoom nodig heeft. Je hoeft ook minder kracht te zetten.

Wat is het verschil ten opzichte van een stoomstrijkijzer?

Het grootste verschil tussen een stoomstrijkijzer en een stoomgenerator is de inhoud van het waterreservoir. Bij een stoomstrijkijzer ligt dit rond de 0,3 liter en bij een stoomgenerator is de inhoud meer dan 1,5 liter.

Waar moet je op letten?

Wat is het beste merk? Vraag je vooraf af hoe vaak je strijkt. Strijk je vaak, kies dan voor een uitgebreidere stoomgenerator, deze zijn in aanschafwaarde duurder maar qua gebruiksgemak is dit het waard. Let op de inhoud van het waterreservoir en bekijk de stoomdruk en de stoomstoot. Heb je was met moeilijke kreukels, kies dan voor een stoomgenerator met een hogere stoomdruk en stoomstoot.

Antikalksysteem

Welke is het beste? Het is belangrijk dat de stoomgenerator is voorzien van een antikalksysteem. In het kraanwater zit namelijk kalk. Door het antikalksysteem wordt de kalk verwijderd en zorgt dit niet voor problemen. Er zijn types met een automatisch zelfreinigend antikalksysteem.

Kortom, deze strijkijzers gaan je zeker helpen bij het strijken. Bekijk de top 10 met daarin onze keuzes aan de hand van onze ervaringen, recensies, populariteit, prijs-kwaliteit en innovaties.

Ben je op zoek naar top 10 lijstjes van andere producten? Bekijk hier de top 10 met producten en diensten.