Top 10 stranden Aruba

Aruba wordt omringd door prachtige, turquoise wateren en kent een gevarieerde kustlijn: brede, parelwitte strand met palmbomen, maar ook rotsachtig stukken met intieme baaitjes. De mooiste stranden van Aruba kan je hier bekijken met locaties, beschrijving en foto’s. Wil jij ook geen enkel mooi strand missen? Bekijk dan snel de top 10 stranden van Aruba! Bekijk ook de route om ze allemaal te bekijken.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De ARUBA STRANDEN

Mooiste strandvakanties van Aruba

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Aruba?
  • Welke stranden zijn kindvriendelijk?
  • Foto’s van stranden met een azuurblauwe zee
  • Geweldige stranden op Eagle en Palm beach
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Aruba top 10

(Bekijk hierboven de foto’s en video op TUI.nl van de mooiste stranden van het eiland.)

TIP: Klik op de bovenstaande foto’s om de mooiste stranden te bekijken. Ook de video laten de stranden van Aruba zien.

 

Top 10 stranden Aruba

De zuidwestkust is de luwe kant van Aruba en daar zijn dan ook de grote resorts en de brede, witte strand met alle benodigde voorzieningen voor diverse watersporten. De noordoostkust van het eiland is juist veel ruiger en winderiger en is een prachtige omgeving om te verkennen. Daar vind je talloze grotten en boca’s: inhammen en baaien in de rotsen, gevormd door de wind en de golven. Zwemmen is hier meestal niet aan te bevelen omdat er een sterke onderstroom staat, maar het is er heerlijk toeven!

Bezienswaardigheden op vakantie

Mooiste stranden Aruba

Alle stranden van Aruba zijn schitterend om te zien. Of je nu een romantisch dagje met je partner wilt, gewoon ontspannen wilt ‘bakken’ in de zon, of juist lekker sportief bezig wilt zijn met je vrienden: op Aruba vind je het ideale strand. Hieronder hebben we de top 10 stranden van Aruba voor je samengesteld, zodat je vast van vakantie voorpret kunt genieten!

 


 

 

Stranden Aruba top 10:

 

1. Palm Beach

Palm Beach strand Aruba

Het populairste strand van Aruba en daardoor ook meestal gezellig druk. Gelegen nabij de grote hotels, winkels, restaurants, bars en bioscopen. Voorzieningen voor o.a. alle watersporten, brede strook wit zand, ondiep water. Als je verblijft in één van de hotels dan heb je vaak een all-inclusive verblijf. Op het strand kun je dan ook een lekker drankje bestellen zonder daar extra voor te hoeven betalen.

2. Eagle Beach

Eagle Beach strand Aruba

Iets rustiger, prachtig, parelwit zandstrand nabij de lagere hotels en appartementen en aan de bruisende J.E. Irausquin Boulevard en het bij Nederlanders populaire Amsterdam Manor Beach resort. Veel huwelijksreizen worden geboekt in één van de resorts die aan deze baai liggen. De kleinschalige resorts bieden voor velen meer romantiek dan de ‘high rise’ die aan Palm Beach zijn gebouwd.

3. Baby Beach

Baby Beach strand Aruba

Pas ontdekt door het grote publiek, prachtig zandstrand met steeds meer voorzieningen. Ondiep water: ideaal met kleine kinderen en uitstekend om te snorkelen. Het is hier nog niet erg druk, dit komt mede omdat er geen hotels bij zijn. De meeste toeristen komen echter het resort niet af omdat ze daar alles hebben wat ze nodig hebben. Ideaal dus voor de toerist die op ontdekkingstocht is.

4. Druif Beach

Druif Beach strand Aruba

Minder bekend dan de drie hierboven, dus knus en rustig. Zacht, wit poederzand op loopafstand van de haven van Oranjestad, de elegante hoofdstad van Aruba. Hier bevinden zich verschillende resorts die laagbouw hebben. Hierdoor zijn er minder toeristen op het strand wat het heerlijk rustig houdt. Ook qua watersport is hier minder aanbod. Daarvoor kun je het beste naar Palm Beach gaan.

5. Boca Grandi

Boca Grandi Beach strand Aruba

Aan de oostkant gelegen, schitterende, ruige baai. Een paradijs voor kitesurfers, maar er zijn geen voorzieningen. Een dagje strand is hier dan ook minder geschikt voor. Je kunt er uiteraard enkele uren gaan liggen, echter is er meer wind en grotere golven. Zwemmen in deze zee is dan ook minder geschikt. Voor de waterliefhebber is het erg geschikt omdat hier geen massa toerisme komt.

6. Malmok Beach

Malmok Beach strand Aruba

Pareltje onder de stranden. Prachtige natuur met pelikanen, kleurrijke tropische vissen en andere zeedieren. Een rustige plek met strandhutjes en door het kristalheldere, ondiepe water een perfecte plek voor snorkellaars en duikers. Je kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van het weer, het water en een mooi boek. De tijd vliegt snel voorbij en voordat je het weet begint het alweer donker te worden op het eiland.

7. Mangel Halto (Hoge Mangroven)

Mangel Halto (Hoge Mangroven) strand Aruba

Een afgelegen kuststrook met talloze beschutte plekjes en strandhutten. Prachtig rif met een rijk zeeleven dat ook lopend langs de rand te bewonderen is. Je kunt hier zwemmen, snorkelen en duiken, maar ook paddle boarden en kajakken. Als je wat meer avontuur wilt is dit een zeer goed strand. Door de rustige zee hoef je je niet druk te maken dat je met de stroming wordt meegezogen.

8. Divi Beach

Divi Beach strand Aruba

Divi Beach is een fraaie, grote baai met luxe accommodaties. Ook op dit strand zul je veel stelletjes tegenkomen die pas zijn getrouwd. Het is een geschikt strand voor huwelijksreizen maar ook voor huwelijksaanzoeken. Door het mooie witte strand met de palmbomen op de achtergrond ben je in een hemels paradijs.

9. Flamingo Beach

Flamingo Beach strand Aruba

Flamingo Island behoort tot het, in Oranjestad gelegen Renaissance hotel. Het eiland is een echte aanrader: strandhutten, wit zand én heel veel statige flamingo’s. Voor een bezoek aan Flamingo Beach heb je een dagpas nodig. Deze kun je kopen bij de receptie van het hotel. Verblijf je in het hotel? Dan kun je gratis naar dit privé eiland. Het is het enige strand waar de flamingo’s letterlijk langs je bedjes lopen.

10. Arashi Beach

Arashi Beach - strand Aruba

Klein strand aan de noordwestkant van Aruba, nabij de California vuurtoren. Hier komen veel locals en er is een gezellige strandtent. Wit poederzand, goede voorzieningen en veel palmbomen. Het is er ook voor de toerist erg gezellig. Een ongedwongen sfeer zorgt voor een ontspannen strand dag. Je kunt er ook heerlijk eten en drinken. Om die reden kun je je er een dag prima vermaken. Door de korte rijafstand ben je hier ook binnen een korte tijd.

Naast deze 10 mooiste stranden van Aruba zijn er nog een aantal leuke stranden die het eiland heeft. Deze zijn ook erg leuk om te bezoeken maar vallen helaas buiten de top 10. Dat wil niet zeggen dat ze geen bezoekje waard zijn. Indien je er met de auto langs komt dan kun je er altijd even stoppen en een drankje doen of een paar mooie foto’s maken.

 

Bekijk ook deze bestemmingen: