Top 10 stranden Bonaire

Bekijk hieronder de top 10 stranden van Bonaire. De mooiste stranden van het eiland.

Bonaire staat bekend om haar prachtige stranden. Je hebt op Bonaire stranden in alle soorten en maten. Je hebt stranden die aangevuld worden met trendy restaurants en hippe beach bars. Hier kom je om naar mensen te kijken. Je hebt ook stranden waar je van alle rust kunt genieten met je gezin met kinderen.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

De BONAIRE STRANDEN

Mooiste strandvakanties op Bonaire

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Bonaire?
  • Welke stranden zijn het mooiste om te duiken?
  • Foto’s van stranden met een azuurblauwe zee
  • De mooiste stranden van het eiland
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Bonaire

(Klik op de foto of video om een vergroting te bekijken op de website van TUI. Je kunt zo de mooiste stranden bekijken.)

 

Top 10 stranden Bonaire

Je kunt een onderscheid maken in openbare en privé-stranden. De privé-stranden zijn het bezit van hotels, bedrijven of particulieren. In sommige gevallen zijn deze stranden wel toegankelijk tegen betaling. Ook kun je een onderscheid maken in het soort strand. Bonaire heeft zandstranden, kiezelsteenstranden en koraalstranden. Hele lange zandstranden zijn er in Bonaire niet, maar kleine hagelwitte stranden onder de Caribische zon zijn er wel.

Bezienswaardigheden op vakantie

Mooiste stranden Bonaire

Op Bonaire vinden ze het heel belangrijk dat de stranden schoon blijven. Om deze reden zijn er op veel stranden ook geen voorzieningen. Het schoon houden van de stranden is belangrijk voor het toerisme, maar ook voor de natuur. Er worden om de natuur te beschermen periodiek opruimacties gehouden.

 

 

Stranden Bonaire top 10:

 

1. Pink Beach

Dit strand heeft zijn naam te danken aan de dieproze kleur. De dieproze kleur is ontstaan door golven en koraal dat verpulverd is. Het strand heeft een unieke uitstraling die je niet snel ergens anders op het eiland zult aantreffen. Het is daarom het mooiste strand om te bezoeken.

2. Jibe city

Wanneer je van windsurfen houdt, moet je dit strand / stranden bezoeken. Lessen is hier mogelijk. Op dit strand kun je in de hangout bar genieten van lekker eten en drinken. Als je lekker wilt genieten van het water en een hapje en drankje, dan moet je deze plaats echt bezoeken.

3. Sorobon beach

 

Dit strand hoort bij een resort, maar je kunt tegen betaling dit strand / stranden bezoeken. Dit strand heeft ondiep water, waardoor het heel geschikt is voor kinderen.

4. 1000 steps

Dit strand door je te bereiken via een klim. Gelukkig hoef je niet 1000 treden te nemen voor je kunt genieten op deze prachtige plek.

5. Klein Bonaire

Klein Bonaire is één van de mooiste strand / stranden van Bonaire en is niet voor niets een beschermd gebied. Het is de broedplaats voor schildpadden. Je kunt hier de meest mooie gekleurde vissen tegenkomen. Het eilandje is te bereiken met de watertaxi.

De mooiste stranden van het eiland

6. Eden beach

Ook dit strand / stranden hoort bij een resort, maar is voor iedereen toegankelijk. Alleen voor een strandbedje moet je betalen.

7. Coco beach

Dit strand is gericht op latino’s. Dit betekent dat je er veel kunt dansen, maar ook voor beachvolleyballen, zwemmen en snorkelen is dit strand uitermate geschikt.

8. Te amo beach

Dit is een mooi wit en openbaar zandstrand. Wanneer je snorkelt, is de kans groot dat je een schildpad ziet. Het strand wordt door veel lokale mensen bezocht.

9. Bachelor beach

Ook hier komen veel locals. Het strand / stranden is smal, maar erg geschikt om lekker te zwemmen, snorkelen en te duiken. Je bereikt het strand door middel van een trap.

10. Kite beach Atlantis

Kite beach Atlantis - Top 10 stranden Bonaire

De naam zegt het al. Dit strand is uitermate geschikt om te kitesurfen vanwege de passaatwinden en de heerlijke watertemperatuur.