Top 10 stranden Curaçao

Bekijk hieronder de top 10 stranden van Curaçao. De mooiste en populaire stranden van het eiland.

Als het gaat om exotische oorden, lijkt er eentje wel de favoriet onder de Antilliaanse eilanden te zijn: het kleurrijke Curaçao, gelegen in de Caribische Zee. Ondanks dat het zich duizenden kilometers buiten Europa bevindt, behoort dit eiland, met een prachtige top 10 aan stranden, tot het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de CURAÇAO STRANDEN

Mooiste strandvakanties op CURAÇAO

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Curaçao?
  • Welke stranden hebben het mooiste koraal en hotels?
  • Foto’s van stranden met een prachtige zee
  • Geweldige stranden in diverse kleine plaatsen
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Curacao

(Klik op de foto of video voor een vergroting van de mooiste stranden op de website van TUI.)

 

 

Top 10 stranden Curaçao

Voor de kust van Venezuela bevinden zich de Nederlandse Antillen, waaronder het grootste eiland Curaçao. De vele, Hollandse namen, zoals Willemstad en Westpunt, verraden dan ook dat dit exotische oord een Nederlands tintje heeft. Maar, het eiland is natuurlijk vooral geliefd om de vele, witte kuststroken en de helderblauwe wateren.

Bezienswaardigheden op vakantie

De mooiste stranden van Curaçao

Veel stranden, zoals Jan Thiel en Blauwbaai, beschikken over luxe ligbedden en bieden voor zonliefhebbers het ideale comfort. Wil je liever een kindvriendelijk strand? Dan weten de kuststroken van Cas Abou en Daaibooi zich hier prima voor te lenen. Er zijn zelfs plekken te vinden waar je gezelschap van flamingo’s krijgt. Kortom, qua stranden is Curaçao zeer divers te noemen. Maar, welke plekken worden jouw favorieten?

Wat vooral opvalt aan de stranden van Curaçao is dat ze vrijwel allemaal hagelwit zijn. Bij diverse kuststroken, zoals Jan Thiel, kun je zelfs exotische diersoorten tegenkomen die jou graag een bezoekje komen brengen, zoals leguanen en nieuwsgierige flamingo’s. En, met deze top 10 kuststroken van Curaçao is er altijd wel een geschikte plek voor jou te vinden!
 

 

Stranden Curaçao top 10:

 

1. Jan Thiel:

Het is één van de meest luxe stranden uit de top 10 van Curaçao met de comfortabele ligbedden. Tevens wordt het omringd door groen en horecagelegenheden.

2. Lagun:

Dit kleine zandstrandje bevindt zich in een baai en wordt omgeven door rotsen. Zo kun je eveneens met een roeibootje het water op.

3. Cas Abou:

Deze ‘exotische’, witte kuststrook uit de top 10 van Curaçao bevindt zich tussen groene bergen en is ideaal voor jonge gezinnen vanwege de ruime opzet.

4. Marie Pampoen:

Eén van de meest kindervriendelijke stranden is Marie Pampoen. Nabij bevinden zich diverse faciliteiten, waaronder horecagelegenheden en de mogelijkheid tot watersporten.

5. Cabana:

Het luxe strand van Cabana is één van de meest comfortabele kuststroken uit de top 10 van Curaçao. Tevens wordt het omgeven door palmbomen en gezellige restaurants.

6. Blauwbaai:

Blauwbaai - Top 10 stranden Curacao

Het palmboomrijke strand uit deze top 10 heeft een vrij beschut gehalte en beschikt over luxe ligbedjes. Rondom kom je wat rotsachtige stenen tegen.

7. Playa Forti:

Playa Forti - Top 10 stranden Curacao

Vanaf een hoge rots kun je in het azuurblauwe water springen waarbij zich verderop een wat kleiner strand bevindt. Dichtbij bevindt zich een horecagelegenheid.

8. Daaibooi:

Deze kuststrook is vrij ‘puur natuur’ en beschikt over een pier. Het is één van de meest kindvriendelijke plekken uit de top 10 waarbij de omgeving wat lijkt op een duinlandschap.

9. Porto Marie:

Het ruime strand van Porto Marie beschikt over een pier en wordt omringd door groene heuvels. Het omliggende landschap is wat rotsachtig.

10. Westpunt:

Deze laatste kuststrook uit deze top 10 stranden is vooral geschikt voor rustliefhebbers. Het is niet al te groot en ligt idyllisch verborgen tussen het groen.