Top 10 stranden Kos

Kos is een klein, Grieks eilandje dat niet alleen rijk is aan cultuur, maar ook aan prachtige stranden. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming. Doordat Kos een klein eiland is, heb je de mogelijkheid om tijdens je vakantie meerdere stranden te ontdekken.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de KOS STRANDEN

Strandvakanties Kos

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Kos?
  • Welke stranden staan er in de top 10?
  • Foto’s van stranden zoals Paradise of Lambi Beach
  • Geweldige stranden in diverse kleine plaatsen
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Kos

(Bekijk hierboven de mooiste stranden van Kos op foto’s of in de video op de website van TUI)

 

Top 10 stranden Kos

Paradise Beach is het populairste strand op Kos en staat bekend om het kristalheldere water en de talloze mogelijkheden voor watersport. Dit strand staat op nummer 1 in onze top 10. De stranden bieden een heleboel mogelijkheden met voor ieder wat wils. Zo zijn er kindvriendelijke stranden, maar ook stranden die zich richten op uitgaan of watersport.

Bezienswaardigheden op vakantie

De mooiste stranden van Kos

We hebben zelfs nog wat cultuur in onze top 10 kunnen verwerken! Bovendien hoef je op Kos nooit bang te zijn dat de zon niet schijnt. Weet je niet welke stranden je moet bezoeken? We helpen je graag op weg met onze top 10. Op het zonnige eiland heb je de keuze uit vele prachtige stranden. De mooiste stranden kun je terugvinden in de top 10.

 

 

Top 10 stranden van Kos:

 

1. Paradise Beach

Paradise Beach strand Kos

Paradise Beach is een bijzonder strand dat zich onderscheidt van de anderen doordat er soms belletjes omhoog borrelen in het zeewater. Daarmee verdient het de eerste plek in de top 10!

2. Tarzan Beach

Dit strand bevindt zich midden in de stad en is vooral populair onder de jongeren. De muziek die op Tarzan Beach gedraaid wordt zorgt voor een gezellige sfeer en het strand hoort dan ook in de top 10.

3. Tigaki

Tigaki strand Kos

Tigaki is te vinden aan de westkust van het eiland. Het strand loopt langzaam af in zee en is daarom een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Daarnaast worden er ligbedjes en parasols verhuurd.

4. Lambi Beach

Lambi Beach strand Kos

Dit één kilometer lange strand beschikt over snackbars en café’s waar je een hapje en een drankje kunt doen met uitzicht op zee. Lambi ligt dicht bij de stad Kos.

5. Agios Stefanos Beach

Agios Stefanos Beach strand Kos

Agios Stefanos Beach is de perfecte plek om zonnen en zwemmen te combineren met cultuur. Door het ondiepe water kun je bijna helemaal naar het witte kerkje Agios Nikolaos lopen.

 

De mooiste stranden van Kos:

 

6. Mastichari Beach

Mastichari Beach strand Kos

Mastichari Beach staat in de top 10 om zijn witte zand in combinatie met het groenblauwe water. En door de bomen heb jij geen parasol meer nodig!

7. Pserimos

Vanaf Kos worden er tochten naar Pserimos georganiseerd, dit is een klein, onbewoond eilandje. Je zult hier zeker een unieke ervaring opdoen.

8. Psalidi

Psalidi strand Kos

Psalidi heeft een bijzonder uiterlijk; de grond bestaat uit een combinatie van zwart zand, wit zand én kiezelstenen! Je kunt je hier uitleven met watersporten als duiken en windsurfen.

9. Embros Thermae

Embros Thermae is de perfecte plek voor ontspanning. Je kunt hier lekker badderen in de warmwaterbron en hebt zo je natuurlijke spa die niet mag missen in de top 10.

10. Limnionas

Limnionas strand Kos

Dit is de laatste uit de top 10, maar zeker niet de minste. Limnionas is een kleine baai in het zuidwesten. Het is nog niet heel bekend onder de toeristen en dus ook niet druk.