Top 10 stranden Kreta

Als er een eiland geliefd is in Griekenland, dan is het Kreta wel. Kreta is een relatief toeristisch eiland geworden, en dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Niet alleen kan je er heerlijk eten, genieten van de zon en meer, maar ook kun je de mooiste strand / stranden bezoeken.

Met behulp van de onderstaande top 10 zie je snel en eenvoudig welke stranden je gezien moet hebben. Bekijk de verschillende foto’s van de stranden of klik op de video om ze te bekijken.
 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de Kreta STRANDEN

Mooiste strandvakanties van Kreta

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Kreta?
  • Welke stranden zijn een echte aanrader?
  • Foto’s van stranden met een prachtige zee
  • De bekende stranden zoals: Sissi beach, Bali beach en Elafonisi.
  • Op TUI.nl bekijk je de mooiste stranden!

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Kreta

(Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op Kreta op de website van TUI.)

TIP: Klik op de bovenstaande foto’s en video. Je kunt door de verschillende foto’s bladeren in een groter formaat. De video laat je in iets meer dan 2 minuten de mooiste stranden van Kreta zien. Een echte aanrader!

 

De mooiste stranden van Kreta

De helderblauwe zee en de mooie stranden, die afwisselend van steen of zand zijn, zijn het bezoeken in ieder geval zeker waard. Doordat Kreta een relatief groot eiland is, betekent dat dat er genoeg mooie stranden zijn om te bezoeken. Het is dan ook zeker een aanrader om een auto of scooter te huren en hiermee op pad te gaan. Het zal niet lukken om binnen een dag alle stranden te bezoeken, maar het is de moeite zeker waard om een paar dagen rond te reizen.

Bezienswaardigheden op vakantie

Wil je weten welk strand / stranden je moet bezoeken en zeker niet mag missen als je op Kreta bent? Bekijk dan snel naar de top 10 stranden Kreta. De lijst zal beginnen met het strand dat op plek 10 is geëindigd. Tot slot zal als laatste het mooiste strand van Kreta worden beschreven. Zo ga je langzaam aan naar een steeds mooier strand.

 

 

Top 10 stranden van Kreta

Het uitzoeken van een zonvakantie gaat vaak samen met het zoeken naar mooie standen. Je wilt natuurlijk een hotel boeken dat dicht of direct aan een mooi strand ligt. Het eiland kreta heeft vele mooie stranden waar je dan uit kunt gaan kiezen. Er kan er echter maar één de allermooiste zijn. In de onderstaande top 10 stranden van Kreta kun je ze allemaal bekijken.

10. Episkopi Beach

Episkopi Beach strand Kreta

Een lang strand dat ook veel gekozen wordt door gezinnen, maar ook een rustige plek is hier geboden. Het gaat hier om een zandstrand met heerlijk veel ruimte.

9. Gerani Beach

Gerani Beach strand Kreta

Het strand ligt in een groene vallei. Dit gebied is relatief toeristisch, dus je vindt hier veel faciliteiten. Een strandbedje, douches, leuke bars en meer. Vergeet niet om de schildpadden hier eens te bekijken!

8. Sissi Beach

Sissi Beach strand Kreta

Je kunt hier op 2 verschillende plekken zonnebaden, namelijk bij de haven of net buiten het dorp. Bij de haven zijn meer faciliteiten zoals koffietentjes.

7. Peristeres

Peristeres strand Kreta

Dit strand is de volgende aanrader. Het mooie hieraan is dat het redelijk verlaten is, en dus zeker niet toeristisch. Bovendien is het niet alleen strand, maar ook veel rotsblokken, dus vergeet je camera niet!

6. Fournoti

Dit prachtige strand ligt nogal verborgen, want je kunt er alleen heen met een boot en je reist daarvoor 57 kilometer, maar het is de moeite waard. Het water is prachtig helder hier.

 

De mooiste stranden van Kreta:

 

5. St. Paul Sandhills

St. Paul Sandhills strand Kreta

Dit strand staat bekend om zijn zandheuvels en de rust. Je zit hier in een baai en ook hier zal het heldere water je verbazen. Het strand wordt ook wel Agios Pavlos genoemd.

4. Kedrodasos

Kedrodasos strand Kreta

Nog een optie is Kedrodasos strand / stranden, wat veel gekozen wordt door naturisten. Het is ook erg afgelegen en niet voorzien van faciliteiten. Voor de een prettig, voor de ander is dit strand niks.

3. Falassarna

Falassarna strand Kreta

Deze stranden zijn een van de beste stranden te noemen. Niet alleen de zee is hier prachtig, maar zelfs het zand schijnt bijzonder mooi te zijn. De zonsondergang moet je dan ook zeker hebben gezien op dit strand / stranden.

2. Bali beach

Bali beach strand Kreta

Nummer 2 in de top 10 is Bali beach, waar wederom sprake is van ontzettend helder water. Ook zit hier een resort waarbij je gebruik kunt maken van een duikschool en zijn er veel winkels om te bezoeken. Perfect voor gezinnen die wel houden van het strand / stranden maar wel alles in de buurt willen hebben.

1. Elafonisi strand

Elafonisi strand strand Kreta

Als laatste is er het Elafonisi strand / stranden op Kreta. De reden dat hij op nummer 1 staat is dat het zand hier wit is maar ook wat van roze heeft. Het water is hier niet diep, dus perfect voor kinderen en om te gaan snorkelen.

Al met al dus genoeg opties als strand / stranden als je op Kreta bent. Kreta is het bezoeken dan ook zeker waard.