Top 10 stranden Malediven

De Malediven bestaat uit een rij van 1.190 koraaleilanden, oftewel een paradijs aan stranden! Perfect voor een top 10 dus. Deze eilanden zijn onderverdeeld in bewoonde, onbewoonde en resort eilanden. Al deze eilanden hebben mooie stranden. In de onderstaande top 10 stranden van de Malediven zie je de mooiste stranden van de eilanden. Bekijk ze allemaal en kies de mooiste uit om te bezoeken.

 

Betrouwbaar Bekijk de bezienswaardigheden van de Malediven op TUI.nl:

 

Bekijk alle STRANDEN

Strandvakanties Malediven

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van de Malediven?
  • Welke stranden zijn het witst?
  • Foto’s van stranden met een prachtige zee
  • Geweldige stranden op de verschillende eilanden
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Malediven

 

Top 10 stranden Malediven

Doordat er meestal een grote afstand tussen de eilanden zitten, kun je niet zo makkelijk een rondreis maken. Bekijk dus van te voren welke stranden jij graag wilt bezoeken en op welk eiland deze zich bevinden. Om je op weg te helpen, hebben we bij elk strand in onze top 10 ook het bijbehorende eiland genoemd. De eilanden zijn over het algemeen klein. Het voordeel hiervan is dat je altijd dicht bij het strand zit, veel resorts en waterbungalows zijn zelfs op het strand gevestigd!

 

 

De mooiste stranden

Naast zonnen en zwemmen zijn de stranden van de Malediven ook zeer geschikt om te snorkelen, vissen en duiken, aangezien je omringt wordt door water. Voordat je naar de Malediven gaat, is het belangrijk dat je je een beetje in de cultuur verdiept. Het is namelijk een islamitische republiek. Hierdoor is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen en op de meeste stranden mag je niet in bikini zwemmen. Toch zijn de Malediven zeker een bezoekje waard, dus nu de top 10!

 

 

Top 10 stranden Malediven:

 

1. Bikini Beach

Bikini Beach strand Malediven

Bikini Beach bevindt zich op Maafushi en zoals de naam al doet vermoeden, is dit het enige strand van de Malediven waar het is toegestaan om in bikini te zwemmen. Dit strand mag niet missen in de top 10!

2. Vilammendhoo

Vilammendhoo strand Malediven

 

Vanaf het parelwitte strand van Vilamendhoo heb je de mogelijkheid om walvishaaien te spotten en zelfs met deze indrukwekkende dieren te snorkelen! Daarom hoort het zeker in de top 10 stranden van de Malediven.

3. Kuredu Island

Kuredu Island strand Malediven

Kuredu Island is één van de grotere eilanden en beschikt over 3 kilometer aan strand. Er is genoeg te doen op dit strand, zoals volleyballen en zeilen.

4. Veligandu Island

Veligandu Island strand Malediven

Deze hoort zeker in de top 10 thuis. Veligandu Island heeft een klein strandje met parelwit zand. Vooral de onderwaterwereld is hier bijzonder.

5. Ihuru Island

Ihuru Island strand Malediven

Ihuru Island is alleen toegankelijk voor de toeristen die hier een van de 45 villa’s huren. Dit zorgt voor een knus gevoel met een gezellige, kleine gemeenschap.

 

De mooiste stranden van de Malediven

 

6. Thulusdhoo Island

Op Thulusdhoo Island zijn grote delen van de stranden leeg zodat je kunt genieten van het geluid van de golfen, waar je overigens ook heel goed op kunt surfen.

7. Cocoa Island

Cocoa Island strand Malediven

Cocoa Island hoort in de top 10 omdat de stranden heel vlak aflopen, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen.

8. Embudu

Embudu strand Malediven

Op de stranden van Embudu staan prachtige palmbomen die zorgen voor een prettige schaduw.

9. Bandos

Bandos strand Malediven

Bandos staat in de top 10 omdat het water dat om dit eiland heen ligt, heel helder is en een turquoise kleur heeft die steeds donkerder wordt.

10. Dhonakulhi Island

Dhonakulhi Island is één van de onbewoonde eilanden en daarom lekker rustig.