Top 10 stranden Mallorca

Het eiland Mallorca, gelegen in de Middellandse zee, behoort tot het koninkrijk Spanje. Sinds jaar en dag is het een geliefde bestemming onder vele vakantieliefhebbers. Voornamelijk de stranden hebben een grote aantrekkingskracht. En die stranden? Daarover is een heuse top 10 samengesteld.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de MALLORCA STRANDEN

Strandvakanties Mallorca

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Mallorca?
  • Welke stranden zijn het mooiste?
  • Foto’s van stranden van onder andere Camp de Mar en Playa Illetas
  • Geweldige stranden in diverse kleine plaatsen
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Mallorca

 

Top 10 stranden Mallorca

Of je nu meer afgelegen wilt zitten, een kuststrook aan een gezellige boulevard wilt bezoeken of van de zon wilt genieten in een knusse baai; Mallorca heeft ‘voor ieder wat wils’. Opvallend is ook het schone en verzorgde gehalte. Lege blikjes en plastic tasjes? Die zul je hier niet aantreffen. De stranden worden opvallend goed schoongehouden waardoor het niet alleen hygiënisch is, het ziet er ook nog eens ‘luxueus’ uit.

Bezienswaardigheden op vakantie

De mooiste stranden van Mallorca

De meest populaire stranden bevinden zich voornamelijk aan de zuidkant. Waar de jongeren meestal de grote badplaatsen opzoeken, trekken -veelal jonge- gezinnen meer richting de rustige baaitjes; deze liggen veelal in het oostelijk gebied. Hecht je veel waarde aan rust? Dan zullen de kustgebieden in het noorden je het meest bevallen.

Wat de stranden voornamelijk mooi maakt, is de ligging: het helderblauwe water van de Middellandse zee en groenrijke gebieden geven de stranden wat extra ‘allure’. Waar de grote badplaatsen vele winkeltjes en restaurants bezitten, beschikt een baaitje meestal over één gezellige horecagelegenheid. Maar, welke plekken zijn nu echt een bezoekje waard? Om een inzicht te geven, is hieronder een top 10 van mooiste stranden samengesteld.

 

 

Top 10 stranden van Mallorca:

 

1. Cala Esmeralda:

Cala Esmeralda strand Mallorca

 

Het knusse Cala Esmeralda ligt aan een baai en wordt omringd door vele bomen, helderblauw water en diverse hotels.

2. Playa Illetas:

Playa Illetas strand Mallorca

Dit strand is klein en knus van opzet en wordt omringd door veel groen. Daarnaast is deze plek voorzien van fijne bedjes en parasols.

3. Camp de Mar:

Camp de Mar strand Mallorca

Dit kleine strand, gelegen aan een baai en tussen diverse heuvels, is van gemiddelde grootte en beschikt over een gezellige pier.

4. Playa Santa Ponsa:

Playa Santa Ponsa strand Mallorca

Santa Ponsa is één van de grootste kuststroken en ligt aan een winkelrijke boulevard. Deze plek behoort tot het gelijknamige stadje.

5. Magaluf:

Magaluf strand Mallorca

Dit grote strand, voornamelijk geliefd onder vele jongeren, ligt in het vakantieoord ‘Magaluf’ en grenst aan een bedrijvige boulevard.

 

De mooiste stranden van Mallorca

 

6. Cala Gat:

Cala Gat strand Mallorca

Het kleine, iets wat afgelegen, ‘Cala Gat’ ligt tussen het vele groen aan een baai. Daarnaast kun je hier heerlijk zwemmen in het heldere water.

7. Playa de Palma:

Playa de Palma strand Mallorca

Dit lange strand behoort tot de hoofdstad Palma en is voorzien van ligbedjes met parasols; zo heb je eveneens een weids uitzicht over zee.

8. Playa Coll Baix:

Playa Coll Baix strand Mallorca

Ondanks de afgelegen ligging, is het een indrukwekkend stukje kust met robuuste rotspartijen, een azuurblauwe zee en veelal ‘pauzerende’ zeilbootjes.

9. Cala Millor:

Cala Millor strand Mallorca

Dit strand wordt als een echte ‘familieplek’ beschouwd. Het is langgerekt en ligt aan een gezellige boulevard met aangrenzende hotels.

10. Port de Pollença:

Port de Pollença strand Mallorca

Dit vrij lange strand, omringd door het vele groen en bergen, ligt aan de boulevard van het gelijknamige stadje en grenst aan de haven.

Kortom, de top 10 stranden van Mallorca heeft alles wat je zoekt.