Top 10 stranden Malta

Malta wordt niet direct geassocieerd met haar stranden. Er zijn namelijk niet heel veel grote zandstranden in de badplaatsen. Toch zijn er genoeg mooie stranden op Malta en op de nabijgelegen eilanden Comino en Gozo. Bekijk hieronder de top 10 stranden Malta. Welke vind jij het allermooiste?

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de MALTA STRANDEN

Strandvakanties Malta

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Malta?
  • Welke stranden worden het drukst bezocht?
  • Foto’s van stranden met een prachtige zee
  • Geweldige stranden  van onder andere Anchor en Ramla bay
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Malta

(Bekijk hierboven de verschillende foto’s en video van de verschillende stranden op TUI.nl)

 

Top 10 stranden Malta

Vaak liggen de stranden niet bij de toeristische plekken en daarom is het handig te weten dat je voor een mooi strand een reisje moet ondernemen. De meeste mooie stranden liggen in het noorden van Malta. Deze top 10 noemt de mooiste stranden van Malta en haar omgeving. In de bovenstaande video kun je precies zien waar je ze kunt vinden. Bekijk ook eens de verschillende foto’s.

Bezienswaardigheden op vakantie

De mooiste stranden van Malta

Het boeken van een vakantie gaat vaak gepaard met vele uren ‘research’. Je wilt natuurlijk het mooiste hotel boeken, maar ook de ligging is vaak erg belangrijk. Waar kun je bijvoorbeeld de mooiste stranden van het eiland vinden? Met de top 10 stranden van Malta weet je precies in welke plaats of gebied je de mooiste stranden kunt vinden. Het boeken van een hotel wordt op die manier weer een stukje eenvoudiger.

 

 

Top 10 stranden Malta:

 

1. Zacht zand op Ramla bay

Ramla Bay strand Malta

Ramla bay op Gozo staat bekend om haar zachte zand. Bijzonder aan dit zand is ook dat het een aparte rood-oranje gloed heeft. Wandelen naar de klif Calypso Cave is hier bijzonder tijdverdrijf.

2. Prachtige onderwaterwereld bij Hondog Ir-Rummien

Ook dit strand in de top 10 ligt op het eiland Gozo. Deze plek is ideaal om te zwemmen, duiken en te snorkelen. Dit strand is ook erg geschikt om te zonnebaden.

3. Toeristische trekpleister Anchor bay

Anchor bay strand Malta

Anchor bay is bekend vanwege Popeye Village en is gelegen op Malta. Het strand is over het algemeen niet heel erg druk, maar wel geweldig om te zwemmen en te duiken.

4. Barbecueën op Golden bay

Golden bay strand Malta

Dit wordt wel als één van de mooiste en populairste stranden van het eiland omschreven. Niet voor niets staat het in deze top 10. Ook dit strand is geschikt om te snorkelen en te duiken, maar ook barbecueën wordt hier veel gedaan.

5. Duiken bij Dwejra bay

Dwejra bay strand Malta

Het vijfde strandje van deze top 10 ligt bij de trekpleister Azure Window op Gozo. Dit is een steenformatie die er onder water uit ziet als een raam. Het is hier rustig en idyllisch.

 

De mooiste stranden van Malta

 

6. Helder water bij Mgarr Ix-Xini beach

Mgarr Ix-Xini beach strand Malta

Wanneer je houdt van een afgelegen strand, moet je dit strand bezoeken. Het water lijkt hier nog helderder, waardoor ook hier snorkelen en duiken ideaal is.

7. Natuurschoon bij Paradise bay

Paradise bay kan niet ontbreken in deze top 10 stranden van Malta. Hier heb je een prachtig uitzicht op heel veel natuurschoon. Geniet!

8. De zonsondergang van Ghajn Tuffieha

Ghajn Tuffieha strand Malta

Het kost even moeite om Ghajn Tuffieha te bereiken, maar dan heb je ook wat. Het strand ligt naast Golden bay en biedt een prachtige zonsondergang. Surfen is ook mogelijk.

9. Blauw, blauwer, blauwst bij de Blue lagoon

Blue lagoon strand Malta

De blue lagoon is één van de bekendste stranden en ligt bij het eiland Comino. Het is hier erg druk, dus zorg ervoor dat je er vroeg op de dag bent.

10. Veel zand op Mellieha bay

Mellieha bay strand Malta

Mellieha bay is het grootste zandstrand van het eiland. Het water wordt niet snel diep, waardoor het ook ideaal is voor kinderen.