Top 10 stranden Menorca

Menorca is een van de meest oostelijk gelegen eilanden die Spanje kent en een populaire bestemming voor iedereen die van tropische sferen en ongerepte natuur houdt. Het eiland Menorca heeft vele stranden. Welke daarvan zijn het mooiste? De mooiste stranden van Menorca kun je hieronder in de top 10 bekijken.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de MENORCA STRANDEN

Strandvakanties Menorca

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Menorca?
  • Welke stranden zijn voor kinderen het meest geschikt?
  • Foto’s van stranden van onder andere Cala Macarelleta en Galdana
  • Geweldige stranden met een prachtig uitzicht
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Menorca

(Bekijk de foto’s en video om alle stranden te bekijken op de website van TUI)

TIP: Vergroot de foto en video om meer te bekijken van de mooiste stranden van Menorca. Met de bovenstaande video zie je precies op welke plekken je een strand-dagje kunt houden. Erg handig om eens te bekijken!

 

Top 10 stranden Menorca

Het eiland is daarnaast ook een UNESCO Biosfeer Reservaat, wat betekent dat Menorca nog een echte authentieke natuur heeft. Er zijn ongeveer 99 stranden te vinden op het eiland waardoor je meer dan genoeg keuze hebt tijdens je verblijf op het eiland. In sommige gebieden vind je vooral toeristische stranden met veel faciliteiten, maar er zijn vooral kleine baaitjes te vinden die nog helemaal ongerept zijn. De kustlijn is in totaal 216 kilometer lang, waardoor het vrijwel overal mogelijk is om aan de zee te liggen.

Bezienswaardigheden op vakantie

De mooiste stranden van Menorca

Er zijn verschillen te herkennen tussen de noordelijke en zuidelijke kust van Menorca. Het noorden staat voornamelijk bekend om zijn robuuste uiterlijk. Hier vind je ruige rotsformaties met hier en daar een kleine baai die helemaal afgeschermd is. De zuidkant van het eiland is aanzienlijk rustiger. De stranden die hier liggen, zijn uitgestrekt en makkelijker begaanbaar. Dankzij deze verschillen is er genoeg afwisseling te vinden wanneer je de stranden van het eiland uit wilt gaan proberen. Wil je weten welke daarvan het mooiste zijn? Bekijk dan snel de top 10.

 

 

Top 10 stranden van Menorca:

 

1. Cala Macarelleta

Cala Macarelleta strand Menorca

De robuuste rotsen en de naaldbomen op de strandlijn geven je het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Met trots stata dit strand dan ook bovenaan in de top 10 stranden van Menorca.

2. Cala Galdana

Cala Galdana strand Menorca

Dit resortstrand is een van de beste bestemmingen op het eiland waar je in comfort en luxe kunt genieten van de zee. De dagen vliegen hier snel voorbij!

3. Cala Pregonda

Cala Pregonda strand Menorca

Dit relatief rustige strand staat bekend om zijn roodkleurige zand en is bijna altijd windstil dankzij de beschermende kliffen die de wind breken.

4. Son Saura

Son Saura strand Menorca

De twee stranden van Son Saura zijn ontzettend uitgestrekt en daarmee de ideale plek voor jonge gezinnen met spelende kinderen. Je kunt hier dan ook genoeg leuke dingen beleven.

5. Cala Turqueta

Cala Turqueta strand Menorca

Cala Turqueta is een waar Bountystrand met glashelder blauw water, zijdezacht wit zand en beschutting van palmbomen langs de kustlijn. Dit strand is dan ook erg geschikt om lekker langs te wandelen.

 

De mooiste stranden van Menorca

 

6. Cala Trebalúger

Cala Trebalúger strand Menorca

Zelfs met het authentieke wildleven dat hier rondloopt, is dit een van de meest rustige stranden aan de zuidkust.

7. Playa de Cavalleria

Playa de Cavalleria strand Menorca

Dit ruige strand is ideaal wanneer je graag de authentieke natuur van Menorca mee wilt maken tijdens je vakantie. Lekker uitwaaien kan dan ook prima op dit strand.

8. Cala Escorxada

Cala Escorxada strand Menorca

Op een afgelegen plek vind je dit piepkleine en ongerepte strandje met parelwit zand en helder turquoise water.

9. Playa de Binigaus

Playa de Binigaus strand Menorca

Wanneer je zoekt naar de perfecte combinatie tussen een makkelijk begaanbaar strand met een ongerepte natuur, dan is dit de ideale bestemming.

10. Calas Mitjana

Calas Mitjana strand Menorca

Deze baai is indrukwekkend om te zien dankzij de hoge kliffen met naaldbomen die het heldere blauwe water van het eiland omringen.