Top 10 stranden Mykonos

Zodra je de term ‘Cycladen’ hoort, denk je al gauw aan Griekenland. En een van die bijbehorende eilanden, dat is het oostelijk gelegen Mykonos in de Egeïsche zee. Zo beschikt dit eiland, met de witte dorpjes en kenmerkende molentjes, over vele stranden. Maar, welke stranden behoren nu echt tot de top 10? Je ziet ze hieronder in de top 10 stranden van Mykonos.

 

Betrouwbaar Bekijk de stranden van Mykonos op TUI.nl:

 

Bekijk de MYKONOS STRANDEN

Strandvakanties Mykonos

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Mykonos?
  • Welke stranden zijn er populair?
  • Foto’s van stranden van onder andere Platias Gialos en Ornos
  • Geweldige stranden in diverse kleine plaatsen
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Mykonos

(Bekijk hierboven de video en de foto’s van de verschillende stranden op TUI.nl)

 

Top 10 stranden Mykonos

De top 10 stranden van Mykonos kennen een hoge diversiteit. Waar de jonge gezinnen meestal brede zandstranden opzoeken, kiezen de rustliefhebbers meer voor kleine en idyllische ‘privéstrandjes’. Vooral in het zuidelijk gedeelte van het eiland tref je ontzettend veel ‘luxe’ zandstranden die variëren van lange, brede kuststroken tot kleine baaitjes; vrijwel allemaal voorzien van comfortabele ligbedjes. Enkele stranden uit de top 10 van Mykonos, waaronder Paraga en Paradise, staan bekend om hun ambiance: vanaf de middaguren beginnen hier de eerste feestjes die worden georganiseerd door diverse beach bars.

 

 

De mooiste stranden

Wanneer je hier minder om geeft, zijn er genoeg ‘puur natuur’ kuststroken waar je meer rust kunt vinden. Daarnaast vind je in de top 10 stranden van Mykonos enkele stranden waar je zelfs op rotsen kunt klimmen als variërende zonplek. Vrijwel alle wateren staan bekend om hun helderblauwe kleur waardoor een afkoeling in zee des te aantrekkelijker wordt. Maar, op wat voor strand voel jij je nu het meeste thuis? Om dat te ontdekken, is er een speciale top 10 stranden van Mykonos samengesteld.

 

 

 

Top 10 stranden van Mykonos:

 

1. Ornos:

Ornos strand Mykonos

Het witte strand, omgeven door diverse horecagelegenheden, geeft uitzicht op het azuurblauwe water, zeilende bootjes en een dorpje op de groene heuvel.

2. Elia:

Elia strand Mykonos

Dit strand, gelegen tussen heuvels, is voorzien van comfort, zoals ligbedjes en parasols. Aangrenzend vind je er diverse hotels en horecagelegenheden.

3. Platias Gialos:

Dit middelgrote kuststrookje grenst aan kristalhelder water en ligt tussen kleine hotels en palmbomen. Vanaf een ligbed kijk je naar het hoger gelegen dorpje.

4. Kalafatis:

Kalafatis strand Mykonos

Dit vrij brede zandstrand is voorzien van enkele ligbedjes en wordt omringd door groene bomen. Het is vrij rustig en daarmee ideaal voor jonge gezinnen.

5. Paradise:

Paradise strand Mykonos

Houd je van comfort? Dan is Paradise een aanrader. Het strand heeft enorm veel ligbedden en parasols en beschikt daarnaast over diverse horecagelegenheden.

 

De mooiste stranden van Mykonos

 

6. Glyfadi:

Het kleine en idyllische strand van Glyfadi is geschikt voor rustliefhebbers. Het ligt tussen groen en voelt als een ‘privéstrandje’.

7. Paraga:

Paraga strand Mykonos

Naast de luxe ligbedjes kun je tevens op lage rotsen klimmen om van de zon te genieten. Het strand geeft een weids uitzicht over het azuurblauwe water.

8. Agrari:

Gelegen tussen de heuvels en het groen is het brede zandstrand van Agrari fijn voor gezinnen. Vanaf deze kuststrook kijk je naar gebergte en de weidse zee.

9. Agios Ioannis:

Agios Ioannis strand Mykonos

Dit strand, omringd door hotels, is geschikt voor gezinnen waarbij de ligbedjes het nodige comfort bieden. Deze kuststrook kijkt uit naar een dorp verderop.

10. Panormos:

Panormos strand Mykonos

Het brede Panormos heeft uitzicht op diverse bergen en beschikt over luxe ligbedden. Zowel voor zonliefhebbers als gezinnen is het een fijne plek.

Kortom, van idyllische privéstrandjes tot ‘feestend’ luxueus; de top 10 stranden van Mykonos bieden plek voor elke zonliefhebber.