Top 10 stranden Rhodos

Voordat je een vakantie gaat boeken wil je natuurlijk wel zeker zijn van een mooi strand. Het eiland Rhodos heeft vele mooie stranden waaruit je kunt kiezen. In de top 10 stranden van Rhodos kun je bekijken waar de mooiste stranden van het eiland liggen. Zo weet je meteen in welke plaats je je hotel het beste kunt boeken.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de RHODOS STRANDEN

Strandvakanties Rhodos

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Rhodos?
  • Welke stranden moet je gezien hebben?
  • Foto’s van stranden met een prachtige zee
  • Geweldige stranden in diverse kleine plaatsen zoals Tsambika en Pefki
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Rhodos

(Bekijk de foto’s en de video op de website van TUI van de verschillende stranden)

 

Top 10 stranden Rhodos

Als je nooit eerder in Rhodos bent geweest, lijkt het aanbod aan stranden onuitputtelijk. Maar hoe pik je hier nou de mooiste locaties uit? Hoe weet je welke stranden netjes zijn? Welke stranden aan jouw verwachtingen voldoen?

Bezienswaardigheden op vakantie

De mooiste stranden van Rhodos

Je kan deze top 10 gebruiken bij de keuze van je ideale strand of je kan deze top 10 gebruiken als reisgids en alle 10 een bezoekje brengen. Laat je verleiden door witte stranden en azuurblauwe wateren… Europa heeft prachtige stranden, maar de stranden van Rhodos staan naar mijn mening bovenaan! Laten we hierbij vooral niet vergeten dat Rhodos gemiddeld de meeste uren zon heeft per jaar als het over Griekse eilanden gaat.

 

 

Top 10 stranden van Rhodos:

 

1. Tsambika

Tsambika strand Rhodos

Voor wie houdt van lichtgele stranden. Neem zeker even de moeite om naar het Panagia tis Tsambikas i Kira klooster te wandelen. Het uitzicht is overweldigend!

2. Lindos

Lindos strand Rhodos

Vanaf dit strand heb je uitzicht op de gekende Akropolis. Een extra troef van dit strand is dat hier zelden wind staat. Dat maakt deze locatie tot een favoriet onder de zonnekloppers.

3. Agios Pavlos Beach

Agios Pavlos Beach strand Rhodos

Dit zandstrand, beter bekend als St. Pauls Bay, is niet zo lang en breed, maar de welgekende Tambakio taverne maakt dit ruimschoots goed!

4. Pefki

Pefki strand Rhodos

Deze locatie wordt gekenmerkt door de vele kleine baaien en stranden dicht bij elkaar.
Voor wie houdt van azuurblauwe wateren.

5. Agathi Beach

Agathi Beach strand Rhodos

Deze parel mag je eigenlijk niet missen als je houdt van snorkelen. Neem je even de tijd om de ruïne van het Feraclos kasteel te bezoeken, dan zal je getrakteerd worden op een adembenemend uitzicht op de baai.

 

De mooiste stranden van Rhodos

 

6. Glistra Beach

Glistra Beach strand Rhodos

Dit strand ligt verscholen achter cederbomen en heeft zelden last van wind. Je kan hier prachtige strandwandelingen maken.

7. Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay strand Rhodos

Zonder twijfel het meest bekende strand van Rhodos. Opgesplitst in meerdere kleine zandstranden, is deze baai een prachtige vakantielocatie voor jong en oud.

8. Prasonisi Beach

Prasonisi Beach strand Rhodos

Een vrij groot strand dat zijn populariteit zonder twijfel dankt aan windsurfers die aangetrokken worden door de steeds aanwezige sterke wind.

9. Kremastí Beach

Dit strand is ongetwijfeld een favoriet van velen. De intense blauwe zee en de rust doet je wegdromen en genieten.

10. Oásis Beach

Oásis Beach strand Rhodos

Als laatste van mijn top 10, stel ik deze prachtige plek aan je voor. Dit strand is gelegen op een boogscheut van de Thermes Kallithea. Prachtige rotsformaties omzomen het zandstrand en de prachtige baai zorgt voor een gebrek aan wind.

Hopelijk heeft u genoeg inspiratie opgedaan dankzij mijn top 10 op te starten aan een deugddoende trip naar Rhodos. Vergeet niet de bezochte locaties te noteren voor bezoekjes later. Zo bouw je zelf zonder enige moeite een top 10 uit!