Top 10 stranden Thailand

Eindeloos genieten van oogverblindende stranden? In Thailand lijkt er bijna geen einde te komen aan de pracht van de verschillende stranden. Het is niet voor niks dan de grootste trekpleister van Thailand zijn prachtige kust is.

 

Tip! Bekijk op TUI.nl :

Bekijk de THAILAND STRANDEN

Mooiste strandvakanties Thailand

 

  • Wat zijn de mooiste stranden van Thailand?
  • Welke stranden zijn het mooist en best beoordeeld?
  • Foto’s van stranden met een azuurblauwe zee
  • Geweldige stranden zoals Nui Bay of Ao Mai Ngam Beach
  • De informatie kan je bekijken op TUI

 

Bekijk de top 10 op D-Reizen >>

(Zoek naar je bestemming en bekijk de vele foto’s voor een goede indruk).

 

Betrouwbaar Bekijk de foto’s en video’s van de stranden op TUI.nl:

Stranden Thailand

(Klik op de foto of video om de hotspots en bezienswaardigheden te bekijken op de website van TUI.)

 

Top 10 stranden van Thailand

Er zijn zoveel mooie plekken dat het bijna onmogelijk was om te kiezen, maar toch hebben we een top 10 gemaakt van onze favoriete stranden. Tijdens het samenstellen van deze top 10 kwamen wij zoveel moois tegen dat we zelf eigenlijk zo snel mogelijk weer een vakantie willen boeken naar Thailand. Er is namelijk bij elke reis weer een nieuw stukje paradijs te ontdekken.

Bezienswaardigheden op vakantie

De mooiste stranden van Thailand

Naast prachtige stranden kun je ook heerlijk eten in Thailand, zeker langs de kust waar veel vers bereide vis op de menukaarten staat. Kies uit onze top 10 je favoriete stranden en geniet alvast van de voorpret van een vakantie waar je strandhart sneller van gaat kloppen.

 

 

Top 10 stranden Thailand:

 

1. Nui Bay

Nui Bay - Bezienswaardigheden Thailand

Onze absolute nummer 1 in deze top 10 is het waanzinnige Nui Bay op het eiland Koh Phi Phi. Je moet er een flink stuk voor hiken, maar dit is meer dan de moeite waard want deze plek is werkelijk een droom.

2. Phra Nang Beach

Phra Nang Beach - Bezienswaardigheden Thailand

Dit hagelwitte strand biedt een ultiem uitzicht op de gigantische kliffen die opdoemen uit het water. Deze plek is uitstekend geschikt voor het huren van een kajak om op ontdekking uit te gaan.

3. Ao Mai Ngam Beach

Een van de mooiste plekjes van Thailand is te vinden op de Surin Eilanden. Kraakhelder water en fijn hagelwit zand, werkelijk onvergetelijk. Hier kun je een aantal uurtjes liggen, maar over het algemeen ga je er pas aan het einde van de dag weer weg. De tijd vlieg voorbij op dit mooie strand.

4. Hua Lam Beach

Phra Nang Beach - Bezienswaardigheden Thailand

Midden in onze top 10 een oase van rust, te vinden op het prachtige eiland Koh Yoa Yai. Dit strand is lang en overwegend verlaten, puur natuur.

 

Mooie stranden in Thailand

 

5. Koh Kham Beach

Koh Kham Beach - Bezienswaardigheden Thailand

In het Oosten van Thailand ligt het pareltje Koh Kham Beach. Je komt hier het beste door een kajak te huren op Koh Mak en rustig te peddelen naar het rustige witte strand.

6. Ao Suan Yai

Als we het dan toch over Koh Mak hebben, op dit eiland zelf ligt het mooie strand Ao Suan Yai. Hier kun je heerlijk zwemmen en daarna genieten van het uitzicht met je voeten in het zand.

7. Crystal Bay Beach

Op nummer 7 in onze top 10 het prachtige Chrystal Bay Beach. Het strand staat slecht aangegeven waardoor veel toeristen dit prachtige plekje overslaan. Rust gegarandeerd!

8. Koh Nang Yuan Beach

In Koh Tao liggen 3 kleine eilandjes verbonden door een wit strookje zand. Hoewel het hier een tikkeltje te toeristisch kan zijn naar onze smaak, is het wel waanzinnig mooi. Je kunt hier ook prachtige foto’s maken. ga er lekker vroeg heen en laat pas weer terug. Zo kun je alle drie de eilanden rustig bekijken.

9. Freedom Beach

Freedom Beach - Bezienswaardigheden Thailand

Op het grootste eiland van Thailand, Phuket, ligt het uitgestrekte Freedom Beach. Tip: Ga vroeg in de ochtend, dan heb je dit populaire strand even helemaal voor jezelf.

10. Emerald Cave

Emerald Cave - Bezienswaardigheden Thailand

Als afsluiter van onze top 10 een verborgen piepklein strandje dat alleen met een kajak door een donkere zeegrot bereikt kan worden. Een miniparadijsje midden in de natuur.