Top 10 vakantielanden

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen van 2020? Het luieren op een tropisch eiland, het beleven van een meer avontuurlijke trip in bergachtige gebieden of het kunnen genieten van eeuwenoude steden. Via onderstaande links kan je alvast wegdromen bij de mooiste vakantielanden.

 

Betrouwbaar Bekijk de vakantielanden top 10 op TUI.nl:

Vakantielanden 2020 (tip!)

Vakantiebestemmingen  

 

Enkele populaire landen:

Bekijk alle landen >>

 

Top 10 vakantielanden

 

Populairste vakantiebestemmingen 2019

Ben je op zoek naar informatie over de populairste vakantielanden van 2019? Welke landen behoren nu tot de favorieten? Met andere woorden: Welke vakantiebestemmingen hebben een plek in de top 10 verdiend? Het lijstje met meest populaire bestemmingen kan je hieronder vinden op de website van de vakantiediscounter. Bekijk de foto’s en filmpjes om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de bestemmingen.

Vakantielanden top 10 2019

Bekijk alle vakantielanden >>

 

 

1. Spanje

Van Galicië tot Catalonië tot aan Andalusië: als er één land in Europa een grootse diversiteit weet te bieden, dan is het Spanje wel. Wie denkt dat dit gebied enkel uit droge vlaktes bestaat, die heeft het mis. Waar het oosten vooral bekend staat om de populaire kuststreken, weet het noorden en westen je vooral in de eeuwenoude cultuur en natuur mee te nemen. Naast de immense hoeveelheid aan kindvriendelijke stranden en romantische baaien weten ook de iconische steden jaarlijks miljoenen bezoekers aan zich te binden. Niet zonder reden heeft Spanje dan ook terechte positie in deze top 10 verworven…

 

2. Griekenland

Het is het land waar het schrift werd uitgevonden en de culturele beschaving voor het eerst tot uiting kwam: Griekenland. Dat de historie haar populariteit behoudt, blijkt wel uit de hoeveelheid toeristenbezoekjes die jaarlijks aan de overgebleven erfenissen uit de Klassieke Oudheid gebracht worden, evenals de nabijgelegen, pittoreske dorpjes. Naast de historische overblijfselen weten de eilanden ook een grootse bijdrage aan de hoeveelheid stranden te leveren; iets wat deze vakantiebestemming met recht tot de top 10 laat behoren. Van kindvriendelijke kusten en kleine baaien tot aan grote steden en spierwitte dorpjes: Griekenland heeft het allemaal.

 

3. Nederlandse Antillen

Een stukje Nederland, maar dan in de Cariben: al decennialang weten de Antillen, ook wel Aruba, Bonaire en Curaçao, jaarlijks talloze toeristen te verwelkomen. Ergens is dat ook logisch, want het gehele jaar door bezitten deze eilanden uit de top 10 hoge temperaturen en een constant klimaat. Terwijl je rustig op het strand een cocktail drinkt, kun je zomaar gezelschap van diverse flamingo’s krijgen. De vele wetlands zijn dan ook prettige leefgebieden voor exotische vogels en een bezoek meer dan waard. En, houd je van cultuur? Vergeet dan ook zeker niet Willemstad te bezoeken.

 

4. Italië

Van hoog besneeuwde bergtoppen in het noorden tot aan Mediterraan Sicilië in het zuiden: Italië bezit een grote variatie aan landschappen, iets dat ook Toscane met de wijngaarden laat zien. Het clichématige ‘La Dolce Vita’ laat Italië dan ook met grote redenen tot de top 10 behoren, want vrijwel nergens wordt zoveel liefde in ‘het goede leven’ gestoken als in dit land. De mogelijkheden aan vakantiebestemmingen zijn hier dan ook uitgebreid: zo kun je voor de avontuurlijke gebieden met activiteiten in de natuur kiezen, maar ook voor de kustgebieden of de roemrijke steden gaan…

 

5. Canarische Eilanden

Hoewel ze officieel tot Spanje behoren, hebben de Canarische Eilanden een eigen populariteit verworven. Al vroeg in het jaar weten de temperaturen hier te stijgen waarbij de eerste, menselijke wintervogels al voor zonnige strandvakanties aan komen vliegen. De vulkanische oorsprong heeft veel van deze eilanden dan ook een bijzonder, maanachtig landschap gegeven waardoor ook de natuurgebieden je aangeraden worden. Naast de natuur bieden de eilanden je tevens cultuurrijke plaatsen waar eveneens de diversiteit aan keukens groots te noemen valt. Brede stranden, ruige natuur en hoge temperaturen: reden genoeg voor een positie in de top 10 vakantiebestemmingen.

 

6. Turkije

Turkije: het is voor Europa het eindstuk en voor Azië het begin. De Oosterse sferen beginnen hier dan ook steeds meer naar voren te komen. Dat Turkije een groot favoriet is, en daarom zeker in de top 10 vakantiebestemmingen hoort, is niet alleen vanwege het Mediterrane klimaat aan de kustgebieden, maar ook de cultuurrijke steden die een bezoekje meer dan waard zijn, zoals het flamboyante Istanbul en Ankara. De vele resorts en stranden weten dan ook jaarlijks miljoenen toeristen een warm plekje onder de zon te bieden…

 

7. Kaapverdische Eilanden

Beschikkend over een tropisch klimaat en gelegen in de Noord Atlantische Oceaan voor de westkust voor Afrika: de Kaapverdische Eilanden weten jaarlijks een grote hoeveelheid toeristen met veel zonneschijn te verblijden. Naast de brede zandstranden beschikt dit gebied eveneens over bewonderenswaardige natuur; iets vooral natuurliefhebbers echt eens gezien moeten hebben. Hoewel het minder cultuurrijk is, vind je alsnog elementen uit de Portugees-Afrikaanse cultuur terug, stammend uit de tijd van de toenmalige kolonisatie. Een stukje tropen, niet al te ver van huis? Bezoek de Kaapverdische Eilanden uit deze top 10 vakantiebestemmingen.

 

8. Kroatië

Het is een land dat steeds populairder wordt: het aan de Adriatische en Dalmatische kust gelegen Kroatië. De geschiedenis valt dan ook bewonderenswaardig te noemen, want niet alleen de Hongaren, Italianen en Fransen probeerden hier hun voetsporen achter te laten, ook de Turken wisten dit land te beïnvloeden: al deze veroveringen zijn dan ook goed in de achtergebleven architectuur te vinden. Naast de cultuur vind je er eveneens sprookjesachtige natuurgebieden, waaronder de meren van Plitvice. Van sportiviteit tot aan culturele tripjes: je ontdekt het allemaal in Kroatië, behorend tot de top 10 vakantiebestemmingen.

 

9. Thailand

Thailand: het is één van de meest populaire vakantiebestemmingen uit het Verre Oosten. Zo vind je er het extravagante Bangkok met talloze religieuze panden tegenover de jungleachtige natuur vol mysterieuze bewoners. Waar veel historische natuurparken de liefde voor het geloof en de natuur bijeen laten komen, kun je op de iconische ‘floating markets’ een tussendoorhapje voor onderweg kopen. Deze Aziatische parel uit de top 10 is dan ook niet zonder reden een geliefde vakantiebestemming, want ook de paradijselijke stranden zijn haast te mooi om waar te zijn…

 

10. Mexico

Aan de andere zijde van de globe vind je één van de meest bekende landen uit Latijns-Amerika, ook wel het historisch- en cultuurrijke Mexico. Dit land behoort dan ook niet voor niets tot de top 10 vakantiebestemmingen, want met de vele resorts, grote zwembaden, paradijselijke zandstranden vol palmbomen en avontuurlijke waterparken is het een bestemming voor jong en oud. Weet ook jij het absolute strandleven te waarderen? Dan mag je Mexico zeker aan het verlanglijstje toevoegen.