Florence
bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Florence / Firenze? Bezienswaardigheden en activiteiten top 10. Florence is een stad vol bezienswaardigheden en activiteiten.

Tip: vooraf online tickets bestellen, voorkom lange wachtrijen en volgeboekte bezienswaardigheden. Bespaar tijd en geld en voorkom teleurstellingen.

Een ‘Pas van Florence’ biedt toegang tot meerdere bezienswaardigheden tegen een gereduceerde prijs en vaak met voorrang, wat zowel tijd als geld bespaart. Een skip-the-line-ticket is een ticket waarmee je de lange wachtrijen bij de ingang kunt overslaan.

Top 10 bezienswaardigheden Florence

Pas van Florence - bezienswaardigheden en activiteiten

De pas van Florence

Uffizi Gallery, Accademia Gallery en Brunelleschi’s Dome, allemaal in één voordeel ticket! Skip-the-line: als eerste naar binnen.

Skip-the-line tickets

Annuleren mogelijk

Snel uitverkocht

Florence bezienswaardigheden - activiteiten - Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi

De grootste verzameling renaissancekunst, met acht zalen. Tijd besparen met een Priotity-toegangsticket.

Priority-toegangsticket

Annuleren mogelijk

Reserveer snel: vol=vol

Florence bezienswaardigheden - Accademia Galerij

Accademia Galerij

Sta voor Michelangelo’s torenhoge “David” in de beroemde galerie van Florence. Tip: Bespaar tijd, kies een skip-the-line ticket.

Skip-the-line ticket

Annuleren mogelijk

Reserveer nu: beperkte toegang

Florence bezienswaardigheden - De kathedraal van Florence - De Duomo

Duomo kathedraal

Aanschouw de renaissancepracht van de iconische rode koepel van Florence. Tip: Populair, koop online tickets.

Priority-toegangsticket

Annuleren mogelijk

Reserveer vandaag: vol=vol

Florence activiteit - kookles pasta

Kookles pasta

Leer koken als een Italiaan in deze authentieke kookles in het hart van Florence. Ontdek alle tijdloze trucs en technieken.

Populair

Annuleren mogelijk

Snel volgeboekt

Florence bezienswaardigheid - Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti werd gebouwd voor de renaissance bankier Luca Pitti. Unieke bezienswaardigheid, samen met de fraaie tuinen.

Skip-the-line ticket

Annuleren mogelijk

Beperkt aantal tickets

Activiteiten Florence - Boboli tuinen

Boboli-tuinen

De Boboli-tuinen zijn gelegen achter Palazzo Pitti. Deze prachtige beeldentuinen bezitten een mix van natuur, architectuur en beelden.

Skip-the-line ticket

Annuleren mogelijk

Beperkt beschikbaar

Selfie museum Florence

Selfie museum

Maak van jezelf het meesterwerk maak unieke foto’s en video’s in een op maat gemaakte ruimte voor selfies.

Skip-the-line ticket

Annuleren mogelijk

Beperkt aantal tickets

Museum Leonardo - activiteit Florence

Museum Leonardo

Ontdek de verbazingwekkende machines die Leonardo da Vinci ontwierp in zijn codexen, unieke bezienswaardigheid.

Audiogids

Annuleren mogelijk

Reserveer op tijd

Wat is er te doen in Florence?

Wat is er te doen in Florence? De vraag, wat te doen wanneer je in Florence bent, ontvangen wij vaak. Een antwoord hierop vind je in de top 10 de bezienswaardigheden en activiteiten. De Galleria degli Uffizi is een van de beroemdste kunstmusea ter wereld. Een andere bezienswaardigheid is De kathedraal van Florence, bekend als De Duomo en heeft een prachtige koepel met een schitterend uitzicht over de stad. De Accademia Galerij herbergt Michelangelo’s beroemde beeldhouwwerk ‘David’, een must-see voor kunstliefhebbers.

Palazzo Pitti was ooit de residentie van de Medici-familie en is nu een complex van verschillende musea. De Boboli-tuinen achter het paleis bieden een prachtige plek om te wandelen. Palazzo Strozzi is tevens een unieke bezienswaardigheid.

Een Priority-toegangsticket of skip-the-line-ticket geeft je vaak toegang tot speciale ingangen en soms ook tot exclusieve rondleidingen, waardoor je een nog betere ervaring hebt.

Rondleidingen zijn een geweldige manier om de stad te verkennen en meer te leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Florence. Met een gids krijg je inzicht in de verhalen achter de kunstwerken en gebouwen, wat je bezoek nog waardevoller maakt.

Florence bezienswaardigheden - activiteiten - Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi okoko
Skip-the-line ticket, annuleren mogelijk.

Tickets
Florence bezienswaardigheden - De kathedraal van Florence - De Duomo

Duomo kathedraal
Skip-the-line ticket, annuleren mogelijk.

Tickets

Bezienswaardigheden en activiteiten Florence

Florence bezienswaardigheden - activiteiten - Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi

De Galleria degli Uffizi, gelegen in Florence, Italië, is een van de oudste en meest beroemde kunstmusea ter wereld. Deze bezienswaardigheid werd opgericht in 1581 door Francesco I de’ Medici, grootvorst van Toscane, en is gehuisvest in een prachtig renaissancegebouw ontworpen door Giorgio Vasari. Het is een must-see voor kunstliefhebbers en een belangrijke culturele bezienswaardigheid die jaarlijks vele bezoekers trekt.

Florence bezienswaardigheden - Accademia Galerij

Accademia Galerij

De Accademia Galerij is een unieke bezienswaardigheid voor kunstliefhebbers die Florence bezoeken, en het biedt een unieke kans om enkele van de meest iconische kunstwerken van Italië van dichtbij te bekijken. De Accademia Galerij, of Galleria dell’Accademia, is een beroemd kunstmuseum in Florence. Het werd opgericht in 1784 door Pietro Leopoldo. Deze hotspot is vooral bekend vanwege zijn indrukwekkende verzameling renaissancekunstwerken.

Florence bezienswaardigheden - De kathedraal van Florence - De Duomo

Duomo kathedraal

De Duomo kathedraal, officieel bekend als de Cattedrale di Santa Maria del Fiore, is een iconisch monument in Florence, een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. De bouw van de kathedraal begon in 1296 en werd pas voltooid in 1436. Een van de meest opvallende kenmerken van de Duomo is de enorme koepel, ontworpen door Brunelleschi. Deze koepel is nog steeds de grootste bakstenen koepel ter wereld. Naast de kathedraal zelf zijn er nog twee andere belangrijke bezienswaardigheden op het Piazza del Duomo: het Baptisterium van San Giovanni, beroemd om zijn bronzen deuren, en de Campanile (klokkentoren) ontworpen door Giotto.

Florence activiteit - kookles pasta

Kookles pasta

Een kookles pasta in het centrum van Florence is een geweldige manier om de Italiaanse cultuur en keuken te ervaren. Tijdens deze activiteit leer je hoe je authentieke Italiaanse pasta maakt, van begin tot eind. Tijdens de les krijg je ook tips en trucs over het koken van de pasta en het bereiden van traditionele sauzen, zoals ragù, pesto en carbonara. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, zodat je de technieken later thuis kunt herhalen.

Florence bezienswaardigheid - Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti is een imposant renaissancistisch paleis gelegen aan de zuidkant van de rivier de Arno in Florence, een bijzondere bezienswaardigheid. Dit enorme paleis, oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw, was ooit de residentie van de machtige Medici-familie en later van de groothertogen van Toscane. Vandaag de dag herbergt Palazzo Pitti verschillende belangrijke musea en kunstcollecties. Deze activiteit, De Galleria Palatina is een van de meest bekende, met een indrukwekkende verzameling schilderijen van meesters.

Activiteiten Florence

Activiteiten Florence - Boboli tuinen

Boboli-tuinen

Deze bezienswaardigheid wordt veel bezocht. Een bezoek aan de Boboli-tuinen biedt een verfrissende ontsnapping uit de drukte van Florence. Het is een plek waar je kunt wandelen, ontspannen en genieten van de prachtige combinatie van kunst en natuur die deze historische tuinen te bieden hebben.

Selfie museum Florence

Selfie museum

Het selfie museum in Florence is een leuke activiteit, voor jong en oud. Deze bezienswaardigheid moet je gezien hebben. Deze activiteit, een relatief nieuw fenomeen in de wereld van musea, is een interactieve en kleurrijke ruimte speciaal ontworpen voor het maken van perfecte selfies en foto’s. Dit museum in Florence is opgezet om bezoekers een unieke en plezierige ervaring te bieden, waarbij elke hoek en achtergrond zorgvuldig is samengesteld om Instagram-waardig te zijn.

Museum Leonardo - activiteit Florence

Museum Leonardo

Bij binnenkomst in deze activiteit word je verwelkomd door een reeks interactieve tentoonstellingen die de verschillende aspecten van Leonardo’s werk belichten. De bezienswaardigheden zijn verdeeld in verschillende secties, elk gericht op een specifiek aspect van zijn bijdragen aan kunst, wetenschap en technologie. Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie van werkende modellen gebaseerd op Leonardo’s ontwerpen

Activiteiten Florence - Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Florence. Dit historische gebouw, gelegen aan het Piazza della Signoria, trekt bezoekers aan met zijn rijke geschiedenis en kunstcollecties. Binnen in het paleis kun je genieten van prachtige zalen zoals de Salone dei Cinquecento, die gevuld is met indrukwekkende fresco’s en kunstwerken. De toren van Arnolfo biedt een spectaculair uitzicht over Florence en de omliggende heuvels, wat een geweldige activiteit is voor bezoekers die willen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

Galileomuseum Florence - activiteit

Galileomuseum Florence

Het Galileomuseum is een fascinerende bezienswaardigheid in Florence en een geweldige activiteit voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in wetenschap en geschiedenis. Gelegen in het hart van de stad, dichtbij de Arno-rivier, biedt deze activiteit een diepgaand inzicht in de bijdragen van Galileo Galilei en andere wetenschappers aan de wereld van de wetenschap.